Ακρόαση για κοριτσάκια ηλικίας 5-12 ετών ανακοίνωσε η παραγωγή του μιούζικαλ Annie που θα ανέβει το χειμώνα. Πρόκειται για το μιούζικαλ του Broadway που έσπασε όλα τα ρεκόρ στα box office. Ανεβαίνει φέτος το χειμώνα στην Αθήνα, σε μια ελληνική υπερπαραγωγή με πρωταγωνιστές την  καταξιωμένη ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου με τις απίστευτες υποκριτικές και φωνητικές δυνατότητες και τον σημαντικότερο συνθέτη και τραγουδιστή της γενιάς του Μιχάλη Χατζηγιάννη που ανεβαίνει για πρώτη φορά επί θεατρικής σκηνής για να ερμηνεύσει τα απαιτητικά τραγούδια του μιούζικαλ με την ξεχωριστή και ανεπανάληπτη φωνή του, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Θέμιδας Μαρσέλλου, που ανέβασε πέρυσι με τεράστια επιτυχία το νεανικό μιούζικαλ Fame (και άλλα τρία μιούζικαλ στο παρελθόν).

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί το ολοκληρωμένο καστ της παράστασης, που θα συνδυάζει ταλαντούχους καλλιτέχνες, τόσο από το χώρο της μουσικής, όσο και από το χώρο του θεάτρου. Σημαντικό ωστόσο ρόλο στο συγκεκριμένο μιούζικαλ, παίζει η ίδια η Αnnie – το γλυκό και παιχνιδιάρικο κοριτσάκι που ελπίζουμε να κλέψει τις καρδιές όλων. H εταιρεία παραγωγής, λοιπόν, αναζητά την ίδια την Annie (μέσω οντισιόν), καθώς και την ομάδα των μικρών παιδιών που θα κληθούν να ενσαρκώσουν τους παιδικούς και εξαιρετικά σημαντικούς ρόλους του μιούζικαλ. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία Live2, που έχει αναλάβει την ελληνική  παραγωγή, θα προχωρήσει στην ακρόαση νέων ταλέντων.

ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ANNIE

Από την Τρίτη, 11 Ιουνίου και για συγκεκριμένες ημερομηνίες, θα πραγματοποιηθούν ακροάσεις για το μιούζικαλ ΑΝΝΙΕ, των Thomas Meehan Charles Strouse και Martin Charnin, που θα παρουσιάσει η εταιρία Live2 τη θεατρική περίοδο 2013-2014, σε σκηνοθεσία Θ. Μαρσέλλου.

Η ακρόαση απευθύνεται σε κοριτσάκια  ηλικίας 5 – 12 ετών, με ικανότητες στο τραγούδι, το χορό και την υποκριτική. 

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει ένα τραγούδι της επιλογής τους (αν θέλουν μπορούν να έχουν μαζί τους cd Karaoke με τη συνοδεία του τραγουδιού ή παρτιτούρα για πιάνο) και να έχουν μαζί τους μία φωτογραφία-πορτραίτο και ένα σύντομο βιογραφικό.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210-7475080,

από την Τρίτη,4 Ιουνίου έως και την Τρίτη,11 Ιουνίου, τις εξής ώρες:

καθημερινές: 12.00 – 17.00

Σάββατο, Κυριακή: 12.00-15.00

Στην ακρόαση μπορούν να συμμετάσχουν και κοριτσάκια όλων των εθνικοτήτων που ζουν στην Αθήνα και μιλούν ελληνικά.

Στόχος της παραγωγής είναι να παραχθεί ένα μιούζικαλ εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, όπως αρμόζει στις υψηλές προδιαγραφές που θέτουν τα δημοφιλή μιούζικαλ του εξωτερικού. Η μουσική θα είναι live, με τη συμμετοχή μουσικών υψηλού επιπέδου, με ενορχηστρώσεις από έμπειρο μαέστρο (όπως συνέβη και στην περίπτωση του Fame) και απόδοση των στίχων στα ελληνικά.

Ιστορία του Μιούζικαλ Annie

Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1977 και από τότε δεν έχει σταματήσει να παίζεται σε διάφορα θέατρα του κόσμου. Μεταφέρθηκε με απόλυτη επιτυχία στον κινηματογράφο και αναμένεται να παρουσιαστεί ξανά στην μεγάλη οθόνη το 2014, με Annie την 9χρονη Wallis που προτάθηκε για Όσκαρ την χρονιά που μας πέρασε (για τη συμμετοχή της στην ταινία “Beasts of the Southern Wild»).

Η Υπόθεση:

Πρόκειται για τη συγκινητική και χιουμοριστική ιστορία της μικρής ορφανής Annie, που επιλέγεται από τη γραμματέα ενός πολυεκατομμυριούχου για να φιλοξενηθεί  στην έπαυλή του. Η  μικρή Annie θα αρχίσει να ζει μια παραμυθένια ζωή, αλλά η ευτυχία της θα κινδυνέψει από την ιδιοκτήτρια του ορφανοτροφείου στο οποίο μεγάλωσε, και το ρέμπελο αδελφό της.

Τη φιγούρα της Annie είχε αρχικά εμπνευστεί ο Χάρολντ Γκρέι (το 1924) φτιάχνοντας το κόμικ «Little Orphan Annie». Η μεταφορά του σε μιούζικαλ θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχημένη, αφού απέσπασε εκτός από τον ενθουσιασμό του κοινού και το Tony Award for Best Musical. Δύο απο τα τραγούδια του, το Tommorow και το Hard-Knock Life, θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή τραγούδια μιούζικαλ.