Το Εcho θα μπορούσε να μπει κάτω από την ταμπέλα της Nu Jazz
Electronica, αλλά η ηχητική γκάμα και οι ποικίλες διαθέσεις του,
καθιστούν κάθε είδους κατηγοριοποίηση περιοριστική. Το Εcho, το νέο album project του Νίκου Πατρελάκη ηχογραφείται τα τελευταία τρία χρόνια και περιλαμβάνει πολλές συνεργασίες. Περισσότεροι από 50 guest μουσικοί, live ηχογραφήσεις, guest vocalists σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές μουσικές συνθέσεις του, παραδίδουν ένα μοναδικό μουσικό αποτέλεσμα.

Το album ξεκινά ονειρικά με το Voyage με guest vocalist τον Λουί Μποζόν, τον βετεράνο της γαλλικής ραδιοφωνίας. Η ηχογράφηση του έγινε στο Παρίσι, ενώ η μουσική ηχογραφήθηκε στην Αθήνα με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Το πρώτο κομμάτι που ξεχώρισε είναι το Arco Iris, η electro bossa nova με τα φωνητικά της Μιράντας Βερούλη. Ταξίδι με τους ήχους του Nikko Patrelakis σε όλα τα ζεστά καλοκαίρια της ζωής μας.

Στις πιο δυνατές στιγμές του Echo αναμφισβήτητα ανήκει το pop electro Shortcut που ερμηνεύει μοναδικά ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο αγαπημένος καλλιτέχνης του Νίκου, αλλά και το ομώνυμο κομμάτι Echo που είναι αφιερωμένο στα χρόνια των dancefloor και των club.