Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μιχάλης Μοσχούτης, Silent Move: συναυλία στη Knot Gallery

Μιχάλης Μοσχούτης, Silent Move: συναυλία στη Knot Gallery

Η (K)NØTmusic παρουσιάζει τον Μιχάλη Μοσχούτη και το project-group των Γιάννη Παξεβάνη και Βασίλη Τζαβάρα

 

 

σε μια συναυλία την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013.

 

 

Μιχάλης Μοσχούτης

 

Χρησιμοποιώντας κυρίως κιθάρες, effects και feedback, ο Μιχάλης Μοσχούτης πραγματεύεται τις αντιθέσεις μεταξύ του καθαρού και του επεξεργασμένου ήχου, της μελωδίας και του θορύβου, του οικείου και του απόκοσμου. Έχει κυκλοφορήσει μουσική υπό το καλλιτεχνικό όνομα Kerkville, είναι μέλος του σχήματος APNŒA και έχει παρουσιάσει ζωντανά την μουσική του στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Αγγλία, την Ολλανδία, την Γερμανία και την Ισλανδία.

 

Το τελευταίο διάστημα έχει ενσωματώσει στην μουσική του και άλλα όργανα , προχωρώντας έτσι από τον αμιγώς κιθαριστικό ήχο σε μια πιο σύνθετη μουσική πρόταση. Στη συναυλία στις 6 Ιουνίου στην Knot Gallery θα συμμετάσχουν και οι Στέλιος Χατζηκαλέας (τρομπέτα), Γιώργος Μάρκου (τρομπόνι) και Δημήτρης Παντελιάς (βαρύτονο σαξόφωνο).

 

 

 

Silent Move

 

Silent Move είναι το project-group των Γιάννη Παξεβάνη (κιθάρα, loops, tapes) και Βασίλη Τζαβάρα (πιάνο, κιθάρα, loops, tapes).

 

Ξεκίνησαν ως σχήμα το 2009 επενδύοντας μουσικά το “Nosferatu” του Friedrich Murnau. Οι δυο μουσικοί με όχημα τον αυτοσχεδιασμό, τον ηλεκτρικό ήχο και τα εφέ δημιούργησαν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, προτείνοντας μια άλλη ανάγνωση στο κλασικό θρίλερ του 1922. Στο επόμενο project των Silent Move, την “The Passion of Joan of Arc” του Karl Dreyer η μουσική πότε ακολουθεί έναν καταιγιστικό ρυθμό και πότε τονίζει διακριτικά τις λεπτές αποχρώσεις της ταινίας. Οι δυο μουσικοί είναι σε συνεχή διάλογο μεταξύ τους αλλά και με το έργο , εναλλάσσοντας ρόλους κατά τη διάρκεια της παράστασης και παίζοντας άλλοτε μελωδικά κι άλλοτε αφαιρετικά.

 

Η μουσική των S.M. για την “The Passion of Joan of Arc” θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ο Γιάννης Παξεβάνης και ο Βασίλης Τζαβάρας συνεργάζονται εδώ και δέκα χρόνια σε ηχογραφήσεις, συναυλίες , μουσική θεάτρου, παραγωγές και μουσική ντοκιμαντέρ .

Στην εμφάνιση στη KNOT οι Silent Move θα παίξουν χωρίς συνοδεία ταινίας.

Σχετικές ειδήσεις
05.01.2017 17:08
«Τα πουλιά» του Χίτσκοκ παρουσιάζονται με live soundtrack από τους Silent Move & Χάρη Λαμπράκη επιστρέφουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
05.12.2016 16:41
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική και κλασικό κινηματογράφο! Σε συνέχεια των συναυλιών Μπαρόκ και των παραστάσεων για τον συνθέτη Claude Debussy, φέτος τα Χριστούγεννα στο Θέατρο του Ιδρύματος θα έχουν χαρακτήρα ρωσικό.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κωτσόγιαννης live στον Σταυρό του Νότου Plus
17.05.2016 12:34
Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Μιχάλης Κωτσόγιαννης, μετά από την πρώτη του sold out συναυλία, επιστρέφει δυναμικά στη μουσική σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus το Σάββατο 21 Μαΐου 2016.
Silent Move & Eρατώ Τζαβάρα live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
09.05.2016 14:37
Συνεχίζοντας τη συνεργασία τους με την visual artist Ερατώ Τζαβάρα, οι Silent Move συμπράττουν για πρώτη φορά με τον Στέφανο Ψαραδάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και παρουσιάζουν ένα αυτοσχεδιαστικό σετ με noise, electronic και post rock αναφορές. Ανασύρουν επί τόπου εικόνες και μνήμες με οπτικούς και ηχητικούς συνειρμούς.