Η γκαλερί TinTφιλοξενεί στο project room την εγκατάσταση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου με τίτλο “Expand relations”, η οποία έχει διάρκεια έως τις 29 Ιουνίου 2013.

 

“Ότι τραβήξεις θα ξεχειλώσει, ότι κόψεις θα πολλαπλασιαστεί, ότι τρύπα ανοίξεις θα μεγαλώσει και ότι αγγίξεις θα ταραχτεί. Για ότι αδιαφορήσεις δεν σημαίνει ότι θα πάψει να υπάρχει.”

 

Η γλυπτική του ΑλέξανδρουΤουλιόπουλου περιστρέφεται ως έρευνα γύρω από την σύσταση της ύλης, την ανακύκλωσής της ως ουσία αλλά και ως έννοια, μέχρι το σημείο που αυτή θα ξεδιπλώσει τα πραγματικά της χαρακτηριστικά και θα αποκτήσει μια νέα οργανικότητα. Εκεί τα νέα στοιχεία συναρμολογούν μια ιδιόμορφη αρμονία και συνδιαλέγονται μεταξύ τους με τρόπο δυναμικό. Στοιχεία του έργου του είναι η αρμονία των αντιφάσεων, η ένταση που καλύπτει την ουσία, το σκωπτικό στοιχείο,η ελαφρότητα, η ενέργεια πίσω από το δημιούργημα και η λειτουργικότητα ως μέσο εξέλιξης.

 

Ο καλλιτέχνης:

Ο Αλέξανδρος Τουλιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ζωγραφική πάνω σε υφάσματα στο Saint Martin’s College του Λονδίνου (2004). Από το 2008 ως σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου με αντικείμενο την γλυπτική και το σχέδιο. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό -11th International Biennial of Miniature Art of Milanovic (2012), Κόδρα Fresh (2010 & 2011) , Transform (Βαλκάνιαδα) (2011 & 2012), Biennial Νέων καλλιτεχνών ΜΙΕΤ (2010), Μουσείο σύγχρονης τέχνης Φλώρινας (2010), Μουσείο «Βάσω Γ. Κατράκη» (2009)-. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.