Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Απομεινάρια: Η κοιλιά μιας πόλης, στην γκαλερί TinT

Απομεινάρια: Η κοιλιά μιας πόλης, στην γκαλερί TinT

H γκαλερί TinTπαρουσιάζει την έκθεση των Blaqk-DanielEgneus-Versaweiss-Φίλιππου Θεοδωρίδη-Πάρι Κούτσικου με τίτλο “Απομεινάρια: Η κοιλιά μιας πόλης”, έως και τις 29 Ιουνίου 2013.

 

Έχοντας μια μακρά θητεία στο χώρο της γραφιστικήςκαι της Street Art, οι Blaqk, Daniel Egneus, Versaweiss, Φίλιππος Θεοδωρίδης και Πάρις Κούτσικος, προσαρμόζουν τη δουλειά τους σε ένα καθαρά εικαστικό πλαίσιο, παρουσιάζοντας στο χώρο της TinT ψηφιακές εκτυπώσεις, ζωγραφική και τοιχογραφίες.

 

Με αφορμή το βιβλίο του Italo Calvino "Aόρατες Πόλεις", οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια εναλλακτική προσέγγιση για το πως αντιλαμβανόμαστε τις πόλεις, πώς σχηματίζονται και πώς λειτουργούν, χωρίς να περιορίζονται από τους νόμους της φυσικής ή απο την σύγχρονη αστική θεωρία.

 

Οι Blaqk παρεμβαίνουν στο εσωτερικό της γκαλερί και δημιουργούν μια τοιχογραφία που αποτελείται απο γεωμετρικά σχήματα και στοιχεία καλλιγραφίας ενώ ο Daniel Egneus εξετάζει μια ερειπωμένη πόλη που κατοικείται απο ζώα.

 

Οι Versaweiss παρουσιάζουν μια σύνθεση η οποία αποτελείται απο τοπία, κατασκευές και φυσικούς οργανισμούς και έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενός εννοιολογικού ιστού που ενώνει το "τρίγωνο" φυσικό περιβάλλον-άνθρωπος-αρχιτεκτονική.

 

Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης επιννοεί την "Υδρία", μια πόλη που στηρίζεται σε σκαλωσιές και αιωρείται ανάμεσα σε μεγάλες σκάλες και νερό.

 

Τέλος, ο Πάρις Κούτσικος δημιουργεί ένα αστικό περιβάλλον που το ονομάζει "Paracity" και χαρτογραφεί τις πιθανές διαδρομές ενός φανταστικού ταξιδιώτη.

Σχετικές ειδήσεις
Η γεωμετρία μιας αιώνιας καταιγίδας: έκθεση της Ντιάννας Μαγκανιά στη γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή
20.05.2016 10:29
Η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση της Ντιάννας Μαγκανιά, με τίτλο "Η γεωμετρία μίας αιώνιας καταιγίδας".
Έκθεση του Gerald Pryor στη γκαλερί 7
04.05.2016 17:07
Την Τρίτη 31 Μαΐου, η γκαλερί «7» στο πλαίσιο μιας εξωστρέφειας παρουσιάζει τον διεθνή Αμερικανό καλλιτέχνη Gerald Pryor.
Here Is All There Is: έκθεση του Αλέξη Βασιλικού στη γκαλερί CAN
15.03.2016 12:30
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN με τίτλο “Here Is All There Is" ο Αλέξης Βασιλικός παρουσιάζει μια σειρά από εικόνες οι οποίες τραβήχτηκαν από το 1995 έως και το 2015.
Όψεις της Πόλης: Έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Κουντουρά στη γκαλερί
01.12.2015 13:09
Η γκαλερί "7" εγκαινιάζει την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 την ατομική έκθεση του Χρήστου Κουντουρά, με τίτλο "Όψεις της Πόλης".
Τραγούδα: έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου στη γκαλερί Elika
30.10.2015 10:31
H γκαλερί Elika παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου, "τραγούδα". Ο τίτλος της έκθεσης ενέχει τη σκληρότητα της προσταγής, και ταυτόχρονα την τρυφερότητα μιας προτροπής. Η ανάγκη της είναι επιτακτική, είναι μέθοδος αντίστασης αλλά και επιβίωσης.