H γκαλερί TinTπαρουσιάζει την έκθεση των BlaqkDanielEgneusVersaweiss-Φίλιππου Θεοδωρίδη-Πάρι Κούτσικου με τίτλο “Απομεινάρια: Η κοιλιά μιας πόλης”, έως και τις 29 Ιουνίου 2013.

 

Έχοντας μια μακρά θητεία στο χώρο της γραφιστικήςκαι της Street Art, οι Blaqk, Daniel Egneus, Versaweiss, Φίλιππος Θεοδωρίδης και Πάρις Κούτσικος, προσαρμόζουν τη δουλειά τους σε ένα καθαρά εικαστικό πλαίσιο, παρουσιάζοντας στο χώρο της TinT ψηφιακές εκτυπώσεις, ζωγραφική και τοιχογραφίες.

 

Με αφορμή το βιβλίο του Italo Calvino “Aόρατες Πόλεις“, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια εναλλακτική προσέγγιση για το πως αντιλαμβανόμαστε τις πόλεις, πώς σχηματίζονται και πώς λειτουργούν, χωρίς να περιορίζονται από τους νόμους της φυσικής ή απο την σύγχρονη αστική θεωρία.

 

Οι Blaqk παρεμβαίνουν στο εσωτερικό της γκαλερί και δημιουργούν μια τοιχογραφία που αποτελείται απο γεωμετρικά σχήματα και στοιχεία καλλιγραφίας ενώ ο Daniel Egneus εξετάζει μια ερειπωμένη πόλη που κατοικείται απο ζώα.

 

Οι Versaweiss παρουσιάζουν μια σύνθεση η οποία αποτελείται απο τοπία, κατασκευές και φυσικούς οργανισμούς και έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενός εννοιολογικού ιστού που ενώνει το “τρίγωνο” φυσικό περιβάλλον-άνθρωπος-αρχιτεκτονική.

 

Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης επιννοεί την “Υδρία”, μια πόλη που στηρίζεται σε σκαλωσιές και αιωρείται ανάμεσα σε μεγάλες σκάλες και νερό.

 

Τέλος, ο Πάρις Κούτσικος δημιουργεί ένα αστικό περιβάλλον που το ονομάζει “Paracity” και χαρτογραφεί τις πιθανές διαδρομές ενός φανταστικού ταξιδιώτη.