Archive Content / Archive Content

Kρουστοπανήγυρις

Μεγάλα ονόματα απο τον παγκόσμιο χώρο της μουσικής θα παραβρεθούν στη διεθνή εκπαιδευτική κατασκήνωση κρουστών, για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να ξετυλ

Μεγάλα ονόματα απο τον παγκόσμιο χώρο της μουσικής θα παραβρεθούν στη διεθνή εκπαιδευτική κατασκήνωση κρουστών, για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να ξετυλίξουν το ταλέντο τους.

Επτά μερες γεμάτες κρουστά, απο τις 25 εως τις 31 Ιουλίου, όσες δηλαδή διαρκεί και η Κρουστοπανήγυρις, η οποία αποτελεί τη διεθνή εκπαιδευτική κατασκήνωση κρουστών που διοργανώνεται στο Κομμένο Άρτας, δίπλα στον ποταμό Άραχθο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του  Νίκου Τουλιάτου.

Συναυλίες στην κρουστοπανήγυρη θα δώσουν οι: Gunter Baby Sommer, Stoyan Yankoulov από τη Βουλγαρία, Elitsa Todorova, επίσης από τη Βουλγαρία, Cubanitos, Νίκος Τουλιάτος, Μuzica, Jazz Nukleus, Μεσημβρία (Κώστας Κοπανάρης, Μιχάλης Κουλουμπής, Μανούσος Κλαπάκης, Simone Mongelli),  Κρόταλα, Κώστας Αναστασιάδης, σόλο DRUMS ο Νίκος Χατζησαββιτίδης και πέντε χορευτές.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Μουσική / Μουσικά Νέα

Kρουστοπανήγυρις

Μεγάλα ονόματα απο τον παγκόσμιο χώρο της μουσικής θα παρευβρεθούν στην διεθνή εκπαιδευτική κατασκήνωση κρουστών, για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να ξετυλ

Μεγάλα ονόματα απο τον παγκόσμιο χώρο της μουσικής θα παρευβρεθούν στην διεθνή εκπαιδευτική κατασκήνωση κρουστών, για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να ξετυλίξουν το ταλέντο τους.
Επτά μερες,απο 25 εως 31 Ιουλίου όσες δηλαδή διαρκεί και η κρουστοπανήγυρις που δεν είναι αλλη απο την διεθνή εκπαιδευτική κατασκήνωση κρουστών που διοργανώνεται στο Κομμένο Άρτας, δίπλα στον ποταμό Άραχθο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του  Νίκου Τουλιάτου.

Σε εκπαιδευτικό χωριό κρουστών μετατρέπεται έτσι το Κομμένο, αφού η διεθνής αυτή γιορτή των κρουστών θα απλωθεί σε διάφορα σημεία του χωριού και της γύρω περιοχής από την πλατεία και την κατασκήνωση, μέχρι το Δέλτα του ποταμού Αράχθου με συναυλίες, μαθήματα, σεμινάρια, ημερίδες, εργαστήρια, εκθέσεις, συναντήσεις, jam sessions, δρώμενα κλπ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα εργαστήρια και τις δραστηριότητες και να παρακολουθήσουν τις συναυλίες- μπορούν για λίγες ακόμη ημέρες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο email: info@percussioncamp.gr

και να πληροφορηθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων από το site
http://www.percussioncamp.gr

Το πανηγύρι ουσιαστικά θα αποτελέσει ενα πολιτισμικό κόμβο,κατώ απο την ζεστασιά όλων των κατοίκων. Τα διαφορετικά είδη μουσικής θα επιδράσουν θετικά,θα διδάξουν στους κατασκηνωτές,θα ανοίξουν ορίζοντες και θα αποτελέσουν νέα ερεθίσματα.

Ο πρόεδρος της ιστορικής κοινότητας του Κομμενού και το κοινοτικό συμβούλιο πήραν την απόφαση,
στα πλαίσια της πολιτιστικής πολιτικής της κοινότητας, να θεσμοθετήσουν το Διεθνές φεστιβάλ κρουστών.
 
Συναυλίες στην κρουστοπανήγυρη θα δώσουν: Ο Γερμανός Gunter Baby Sommer, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης Ευρωπαϊκής τζαζ. Ο Stoyan Yankoulov από τη Βουλγαρία, καλλιτέχνης που συνδυάζει το αυθεντικό φολκλόρ με νέους τρόπους έκφρασης με κρουστά όργανα και καταφέρνει να παράγει σε κρουστά όργανα τον ήχο ορχήστρας. Η πολυβραβευμένη Elitsa Todorova, επίσης από τη Βουλγαρία, με την μαγευτική φωνή, που μαζί με τον Yankoulov αποτελούν ένα συναρπαστικό ντουέτο παγκοσμίου φήμης. Οι cubanitos από την Κούβα, με αφροκουβανέζικη μουσική και χορό Ο Νίκος Τουλιάτος, για την Ελλάδα «Πατριάρχης των Κρουστών» με το συγκρότημά του Ηχόδραση (η γνωστή ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών Αγώνων 2004).

Οι muzica ερμηνεύουν με πάθος και ζωντάνια Αφρικανικούς ρυθμούς. Το τρίο σύγχρονης jazz Nukleus καταθέτουν την ιδιαίτερη πολυρυθμική/πολυμορφική μουσική τους άποψη. Οι μεσημβρία (Κώστας Κοπανάρης, Μιχάλης Κουλουμπής, Μανούσος Κλαπάκης, Simone Mongelli). Το Γκρουπ κρόταλα. Ο Κώστας Αναστασιάδης, σόλο DRUMS Ο Νίκος Χατζησαββιτίδης και πέντε χορευτές.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr