Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Kρουστο...πανήγυρις

Kρουστο...πανήγυρις
Μεγάλα ονόματα απο τον παγκόσμιο χώρο της μουσικής θα παρευβρεθούν στην διεθνή εκπαιδευτική κατασκήνωση κρουστών, για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να ξετυλίξουν το ταλέντο τους.
Επτά μερες,απο 25 εως 31 Ιουλίου όσες δηλαδή διαρκεί και η κρουστοπανήγυρις που δεν είναι αλλη απο την διεθνή εκπαιδευτική κατασκήνωση κρουστών που διοργανώνεται στο Κομμένο Άρτας, δίπλα στον ποταμό Άραχθο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του  Νίκου Τουλιάτου.

Σε εκπαιδευτικό χωριό κρουστών μετατρέπεται έτσι το Κομμένο, αφού η διεθνής αυτή γιορτή των κρουστών θα απλωθεί σε διάφορα σημεία του χωριού και της γύρω περιοχής από την πλατεία και την κατασκήνωση, μέχρι το Δέλτα του ποταμού Αράχθου με συναυλίες , μαθήματα, σεμινάρια , ημερίδες, εργαστήρια, εκθέσεις, συναντήσεις, jam sessions, δρώμενα κλπ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα εργαστήρια και τις δραστηριότητες και να παρακολουθήσουν τις συναυλίες- μπορούν για λίγες ακόμη ημέρες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο email: info@percussioncamp.gr

και να πληροφορηθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων από το site
http://www.percussioncamp.gr

Το πανηγύρι ουσιαστικά θα αποτελέσει ενα πολιτισμικό κόμβο,κατώ απο την ζεστασιά όλων των κατοίκων. Τα διαφορετικά είδη μουσικής θα επιδράσουν θετικά,θα διδάξουν στους κατασκηνωτές,θα ανοίξουν ορίζοντες και θα αποτελέσουν νέα ερεθίσματα.

Ο πρόεδρος της ιστορικής κοινότητας του Κομμενού και το κοινοτικό συμβούλιο πήραν την απόφαση,
στα πλαίσια της πολιτιστικής πολιτικής της κοινότητας, να θεσμοθετήσουν το Διεθνές φεστιβάλ κρουστών.
 
Συναυλίες στην κρουστοπανήγυρη θα δώσουν: Ο Γερμανός Gunter Baby Sommer, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης Ευρωπαϊκής τζαζ. Ο Stoyan Yankoulov από τη Βουλγαρία, καλλιτέχνης που συνδυάζει το αυθεντικό φολκλόρ με νέους τρόπους έκφρασης με κρουστά όργανα και καταφέρνει να παράγει σε κρουστά όργανα τον ήχο ορχήστρας. Η πολυβραβευμένη Elitsa Todorova, επίσης από τη Βουλγαρία, με την μαγευτική φωνή , που μαζί με τον Yankoulov αποτελούν ένα συναρπαστικό ντουέτο παγκοσμίου φήμης. Οι cubanitos από την Κούβα, με αφροκουβανέζικη μουσική και χορό Ο Νίκος Τουλιάτος, για την Ελλάδα «Πατριάρχης των Κρουστών» με το συγκρότημά του Ηχόδραση (η γνωστή ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών Αγώνων 2004).

Οι muzica ερμηνεύουν με πάθος και ζωντάνια Αφρικανικούς ρυθμούς. Το τρίο σύγχρονης jazz Nukleus καταθέτουν την ιδιαίτερη πολυρυθμική/πολυμορφική μουσική τους άποψη. Οι μεσημβρία (Κώστας Κοπανάρης, Μιχάλης Κουλουμπής, Μανούσος Κλαπάκης, Simone Mongelli). Το Γκρουπ κρόταλα. Ο Κώστας Αναστασιάδης, σόλο DRUMS Ο Νίκος Χατζησαββιτίδης και πέντε χορευτές.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Yinon Muallem στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.01.2017 12:34
Το ταξίδι στους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου, μέσα από τη Σειρά Γέφυρες, συνεχίζεται με έναν ακόμη σταθμό στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται τον Ισραηλινό Yinon Muallem [Γινόν Μουάλλεμ], δεξιοτέχνη των κρουστών με ρίζες εβραϊκές αλλά και ιρακινές, που, μέσα από τη μουσική του, καταργεί τα πολιτισμικά και θρησκευτικά φράγματα.
(Επι)μένοντας Αιγαίο: συναυλίες και εκπαιδευτικές δράσεις από την ΚΟΑ
12.05.2016 16:50
Με το δώρο της μουσικής στις αποσκευές της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι κάπως νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθιζε, ξεκινώντας άμεσα τα πρώτα από μία μεγάλη σειρά ταξιδιών που θα κάνει στην ελληνική περιφέρεια: στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος «(Επι)μένοντας Αιγαίο» το οποίο υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και με χορηγό μετακινήσεων την…καθ΄ύλην αρμόδια και έμπειρη εταιρεία «AirChampion24», το Metallon - Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. βρίσκεται ήδη αυτές τις ημέρες στη Ρόδο (9-11/5) και ετοιμάζεται να επισκεφτεί και τη Χάλκη (12-13/5), ώστε σε συνεργασία με τους δημοτικούς φορείς των νησιών να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις και συναυλίες.
Έργα Ροσσίνι, Κουρπίνσκι, Μπερλιόζ & Σαμπριέ με την ΚΟΘ στην αίθουσα τελετών ΑΠΘ
16.03.2016 12:02
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα τελετών ΑΠΘ, ένα πολύχρωμο πρόγραμμα με έργα από την πλούσια γαλλική και ιταλική μουσική παράδοση.
Jesus Christ Superstar από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
11.03.2016 17:06
Το δημοφιλές Musical του Andrew Lloyd Webber, Jesus Christ Superstar, που άφησε ιστορία στο παγκόσμιο μουσικό θέατρο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μια διαφορετική εκδοχή από την ομάδα κρουστών, μονωδίας και χορωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.
Emigranti: μια παράσταση από τους encardia στο Faust
29.02.2016 11:43
Οι encardia παρουσιάζουν στο Faust, από τις 6 Μαρτίου 2016, το Emigranti, μία παράσταση μνήμης και ελπίδας.