Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Δήμου με τίτλο “Μιλώντας μ’ έναν αγανακτισμένο νέο για επαναστάσεις, τεχνολογικές και άλλες”.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

 

Το βιβλίο:

Ναι – απαντάει αυτό το βιβλίο. Αλλά µη σκεφθείτε µολότοφ, οδοφράγµατα και ένοπλη πάλη. Η επανάσταση που χρειαζόµαστε είναι ειρηνική και αναίµακτη – αλλά γι’ αυτό και πιο δύσκολη. Όλα τα βασικά µας προβλήµατα: διαφθορά, έλλειµµα ανταγωνιστικότητας, γραφειοκρατία, αδιαφάνεια, κακοδιοίκηση, σπατάλη, φοροδιαφυγή, καθημερινή ταλαιπωρία, θα μπορούσαν να λυθούν µε την καθολική εφαρμογή της νεότερης τεχνολογίας. Μιλώντας µε έναν αγανακτισμένο νέο, ο Νίκος Δήµου αποδεικνύει πως η πρώτη επανάσταση που µας χρειάζεται είναι τεχνολογική. Προϋποθέτει όμως βούληση και τεχνογνωσία. Πράγµατα δύσκολα, όταν στις καίριες θέσεις υπάρχουν συντηρητικοί, αδρανείς και ψηφιακά αναλφάβητοι τεχνοφοβικοί. Και πέρα από αυτό, σε έναν ζωντανό και µερικές φορές οξύ διάλογο, ξεδιπλώνονται όλοι οι τρόποι µε τους οποίους η τεχνολογία εµπλουτίζει, οµορφαίνει και διευκολύνει τη ζωή µας.

Ο συγγραφέας:

Ο Νίκος Δήµου έχει σπουδάσει φιλοσοφία, αγγλική και γαλλική φιλολογία, έχει γράψει 62 βιβλία (ποίηση, πεζά, σάτιρα, δοκίµια) που έχουν πουλήσει µισό εκατοµµύριο αντίτυπα και έχει µεταφραστεί σε δέκα γλώσσες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία του Το απόλυτο και το τάβλι, Οδός Γαλήνης, Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας, Ο Έλληνας Βούδδας, Η χαµένη τάξη, Ηµερολόγιο του καύσωνα, Τολµηρές ιστορίες, Λίστες – το παιχνίδι µε τους καταλόγους  κ.ά. Πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει µια αναθεωρηµένη και συμπληρωμένη έκδοση του Ειρωνικού Νεοελληνικού Λεξικού, καθώς και τα βιβλία Παρ’ όλα αυτά και Καπιταλισµού εγκώµιον και άλλες σάτιρες.