Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο συγγραφέας Γιάννης Φιλιππίδης στον πολυχώρο Black Duck

Ο συγγραφέας Γιάννης Φιλιππίδης στον πολυχώρο Black Duck

Ο πολυχώρος Black Duck και ο συγγραφέας Πάνος Σταθόγιαννης φιλοξενεί τον Γιάννη Φιλιππίδη σε μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του.

 

 «…Μια ύπαιθρο λαχτάρησα. Κάμπο ατελείωτο. Ν' αρπάξω ένα σοφό άλογο, να δραπετεύσω ως τη δύση του ήλιου. Να σφίγγω τα γόνατά μου στη ράχη του, να μου επιτρέπει να το οδηγώ. Να φύγω με ταχύτητα μεγάλη, ώσπου να γίνω κουκκίδα σ' ένα τεράστιο πλάνο σινεμασκόπ, αυτό ναι. Να μη με ξαναδεί ποτέ κανείς από κοντά. Να φεύγω, να χαλαρώνω και να επιτρέψω στο μυαλό μου να σκέφτεται. Να μη φοβάται και να αφήσει πια ελεύθερα τα μάτια μου. Χιλιάδες μίλια πιο χαμηλά απ' τον Θεό. Ή μια ανάσα μόνο μακριά Του».

 

Η αγαπημένη ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη, θα προσδώσει άρωμα θεάτρου με τις αποδόσεις-στάσιμα σε επιλεγμένες στιγμές από τα 6 βιβλία του συγγραφέα. Πλάι της, η Θέκλα Μαντέλη.

 

Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσει ο συγγραφέας Πάνος Σταθόγιαννης κι όσα θα πούνε οι δυο τους «εκτός προγράμματος», θα ‘ναι από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές μιας τέτοιας συνάντησης μεταξύ φίλων.

 

Τη βραδιά θα ντύσουν μουσικά η Άννα Μπουρμά με την αισθαντικότητα και την τρυφερότητα της φωνής της. Στην κιθάρα, θα τη συνοδεύσει ο συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μπουρμάς.

Σχετικές ειδήσεις
O συγγραφέας Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Ελλάδα και στα Public
23.01.2017 12:10
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», Ζακ Εμπραχίμ. Στο βιβλίο του ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία, πιο επίκαιρη από ποτέ.
Η Σουηδεζα συγγραφέας Tove Alsterdal στην Αθήνα
17.10.2016 11:34
Η Σουηδέζα Tove Alsterdal, η ανερχόμενη Σκανδιναβή συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, μιλά για το Human Trafficking και συναντά τους Έλληνες αναγνώστες της.
06.10.2016 16:47
Σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε ο συγγραφέας Αντώνης Σουρούνης, ύστερα από μακροχρόνια αρρώστια, όπως ενημέρωσε η Εταιρεία Συγγραφέων.
Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας Ίμρε Κερτές
31.03.2016 14:54
"Έφυγε" σε ηλικία 86 ετών ο Ούγγρος συγγραφέας Ίμρε Κερτές, έπειτα από μακρά ασθένεια.
Πέθανε η συγγραφέας Ανίτα Μπρούκνερ
16.03.2016 16:28
Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας και ιστορικός Τέχνης Ανίτα Μπρούκνερ.