Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει τον «Χορευτή» και το «Alarme» στο φεστιβάλ Vie Scena Contemporanea

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει τον «Χορευτή» και το «Alarme» στο   φεστιβάλ Vie Scena Contemporanea

Το Θέατρο Άττις συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ Vie Scena Contemporanea, στη Μόντενα της Ιταλίας, με δυο παραστάσεις του.

 

 

Ο Χορευτής του Έριχ Άρεντ θα παρουσιαστεί στο Teatro della Passioni στις 29 και 30 Μαΐου, ενώ στις 31 Μαΐου και στις 1 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στο ίδιο θέατρο το Alarme• και τα δύο σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.

 

 

Το Festival Vie Scena Contemporanea είναι ένα από τα πιο σημαντικά και δυναμικά διεθνή φεστιβάλ της Ιταλίας.

 

Στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ συμμετέχουν εκτός από το Θέατρο Άττις και τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, ο Alvis Hermanis, o Pascal Rambert, ο Cesar Brie, o Pippo Delbono και άλλοι (http://www.viefestivalmodena.com/).

 

 

 Στο πλαίσιο του φεστιβάλ ο Θεόδωρος Τερζόπουλος θα προσφέρει στο Corte Ospitale Rubiera ένα τριήμερο workshop για τους επαγγελματίες ηθοποιούς του Teatro Emilia Romagna της Μόντενα. Μαζί του και ο συνεργάτης του Σάββας Στρούμπος.

 

 

Λίγα λόγια για τον Χορευτή

 

 Ο Χορευτής είναι το πιο πολυσυζητημένο από τα λεγόμενα ελληνικά ποιήματα του Άρεντ. Το βασικό θέμα του Χορευτή είναι η σύγκρουση δύο δυνάμεων, που καταλήγει σε καταστροφή. Ερμηνεύονται ως αποκρυστάλλωση του ορθολογικού στοιχείου αφενός και του στοιχείου του ενστίκτου αφετέρου, η αναμέτρηση των οποίων αναδεικνύεται με πολλούς τρόπους και στην αρχαία τραγωδία . Στην παράσταση του Θεάτρου Άττις η σύγκρουση αυτή ερμηνεύεται από τον ηθοποιό Τάσο Δήμα ως η πάλη ενός γηρασμένου και αποκαμωμένου σώματος στα πρόθυρα της άνοιας με τις στερνές, αλλά πανίσχυρες εκδηλώσεις της ζωτικής του ενέργειας, που από πηγή χαράς και έκστασης έχει μεταβληθεί σε εχθρικό γεγονός, καθώς ακόμα εμποδίζει βασανιστικά την εκπλήρωση της μοναδικής πια επιθυμίας του, επιτέλους να πεθάνει. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Θεόδωρος Τερζόπουλος.

 

Μετάφραση Τόρστεν Ίσραελ

Σκηνοθεσία-Διασκευή Θεόδωρος Τερζόπουλος

 

Χορευτής Τάσος Δήμας

Αφηγητής Θεόδωρος Τερζόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το Alarme

 

 

 Το Alarme, μια από τις κορυφαίες παραστάσεις των τελευταίων ετών, αγαπήθηκε από τους θεατές και υμνήθηκε από τους κριτικούς, ανάμεσά τους και από τον απαιτητικό Michael Billington της Guardian.

 

Το Alarme, με αφορμή την αλληλογραφία της Μαρίας Στιούαρτ με τη βασίλισσα Ελισάβετ Α, διαπραγματεύεται τη σχέση αγάπης- μίσους ανάμεσα στις δυο βασίλισσες, που στην πραγματικότητα δε συναντήθηκαν ποτέ, για να αναδείξει το πάντα επίκαιρο θέμα της εξουσίας.

 

 

Σκηνοθεσία-Σκηνική εγκατάσταση-

Δραματουργική σύνθεση: Θεόδωρος Τερζόπουλος

Κοστούμι: ΛΟΥΚΙΑ

Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης

Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος, Κωνσταντίνος Μπεθάνης

 Hair styling: Δημήτρης Παλαιολόγου

 

Μαρία Στιούαρτ: Αγλαΐα Παππά

Ελισάβετ: Σοφία Χιλλ

Αφηγητής: Τάσος Δήμας

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Baumstrasse στο 4ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές»
21.09.2016 14:51
Το Baumstrasse συμμετέχει και φέτος στο 4ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές» με τέσσερις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο.
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: παραστάσεις Σεπτεμβρίου
02.09.2016 14:19
Η «Αριστοφανιάδα», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.
Αριστοφανιάδα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης σε καλοκαιρινή περιοδεία
27.06.2016 16:26
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με την καλοκαιρινή του παραγωγή «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» και κάνει πρεμιέρα στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 11 Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Αρχαία Θέατρα, σε Κρήτη και σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας.
Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος με τον «Αγαμέμνονα» στο Πεκίνο!
23.05.2016 15:29
Την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Αγαμέμνονας» που σκηνοθετεί ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Πεκίνο.
Το Τέλος του παιχνιδιού, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας
23.03.2016 14:47
Το "Τέλος του Παιχνιδιού" του Σ. Μπέκετ που σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι με Ρώσους ηθοποιούς, παρουσιάζεται στις 6 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Χρυσή Μάσκα". Μαζί θα παρουσιαστεί και η "Μασκαράτα" του Μ. Λέρμοντοφ, αναβίωση της παλιάς σκηνοθεσίας του Β. Μέγιερχολντ από τον Βαλερί Φόκιν.