Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη – Ομιλία και Παράσταση στο Camp

Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη – Ομιλία και Παράσταση στο Camp

Το Camp παρουσιάζει μια ανοιχτή συζήτηση – ομιλία στο πλαίσιο της έκθεσης Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη γύρω από το ερώτημα της δημιουργίας μέσα σε δυσοίωνους καιρούς, πως δηλαδή το ημίφως που προκύπτει από την έκλειψη που είναι η συνάντηση ετερόκλητων στοιχείων του ήλιου με τη σελήνη.

 

Ο σύγχρονος καλλιτέχνης δεν μπορεί ούτε απαθής να παραμείνει, να σιωπήσει δηλαδή να δημιουργήσει ένα έργο σε απομόνωση, εκτός πραγματικότητας ούτε όμως και να την υπηρετήσει ως ένας άλλος διασκεδαστής.

 

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν η επιμελήτρια της έκθεσης, Χριστίνα Πετρηνού, και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες (Κωστής Βελώνης, Μάρθα Δημητροπούλου, Λίζη Καλλιγά , Απόστολος Καρακατσάνης , Κώστας Μπασάνος , Ελένη Μυλωνά, Ζάφος Ξαγοράρης, Αλίκη Παλάσκα, Μαρία Παπαδημητρίου , Μάκης Φάρος, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Η ομιλία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 19:00.

 

 

Τρία δωμάτια/ έξοδος: παράσταση στο πλαίσιο της έκθεσης Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη

 

Mία χορευτική παράσταση για έναν όχι-θεατρικό χώρο. Τέσσερις χορεύτριες, τέσσερις ποιητές…κι όσοι τους ανακαλύψουν μέσα στο σκοτάδι.

 

Χορογραφία: Αλίκη Καζούρη

Μουσική: Στάθης Ιωάννου

Σκηνοθεσία: Μάκης Φάρος, Αλίκη Καζούρη

Video: Μάκης Φάρος

 

Χορεύουν: Μαρία Φουντούλη (Everness)

Ράνια Φόβου (Τα ενδύματά μου)

Έλενα Τοπαλίδου (Άυπνη)

Κάντυ Καρρά (Έξοδος)

Συμμετέχει: Ελένη Τουρβά

Ποίηση: Jorge Luis Borges, Kωνσταντίνος Καβάφης, Nâzim Hikmet, Nick Cave

 

Τα «Τρία δωμάτια/ έξοδος» είναι ένα έργο χαρακτήρων με την πυκνότητα ενός βιώματος.

Είναι μια λαθραία ματιά στις προσωπικές στιγμές τεσσάρων γυναικών μέσα στον ιδιωτικό τους χώρο. Τις παρακολουθούμε κρυφά, νοιώθοντας πως έχουμε εισβάλει στη ζωή τους αδιάκριτα, αφήνοντάς τις να ξεδιπλώσουν τις εμμονές, τα κρυφά συναισθήματα, τους φόβους, τη χαλαρότητα μιας στιγμής τους.

 

 

Δε βγάζουμε σημαντικά συμπεράσματα, όντας εκεί συνυπάρχουμε, συμμετέχουμε. Είμαστε ο «peeping Tom» του απέναντι παράθυρου…

 

Σχετικές ειδήσεις
Avis d’ audition: χορευτική παράσταση-οντισιόν στο πλαίσιο της documenta 14
14.02.2017 11:30
H documenta 14 ανακοινώνει την παράσταση Avis d’audition των Annie Vigier & Franck Apertet (les gens d’Uterpan).
Χορός στο Μέγαρο!
30.12.2016 16:07
Η τέχνη του χορού, στην κλασική αλλά και στη σύγχρονη μορφή της, κατέχει ξεχωριστή θέση στο πολυποίκιλο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με παλιούς γνώριμους αλλά και νέους προσκεκλημένους να εμφανίζονται στις σκηνές του τη νέα χρονιά.
Ο Ζερόμ Μπελ με το «Gala» στη Στέγη
16.12.2016 17:23
Ο ευφυής και ανατρεπτικός Ζερόμ Μπελ επιστρέφει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το «Gala», μια παράσταση-ωδή στη διαφορετικότητα, ένα γκαλά με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας, θέτοντας και πάλι το ερώτημα: τι είναι χορός;
Miss Omonia, από την ομάδα όχι παίζουμε/ UrbanDig Project στην Πλατεία Ομονοίας
10.11.2016 14:56
Το «UrbanDig Omonia» της ομάδας «όχι παίζουμε/ UrbanDig Project» εγκαινιάζει τις φετινές του δράσεις με τη χορευτική performance “Miss Omonia” στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας. Η παράσταση, η οποία σήκωσε τον περασμένο Ιούλιο την αυλαία του φεστιβάλ Altofest στη Νάπολη, εμπνέεται από τη συλλογή ιστοριών "κάτω από το ορατό" της πλατείας Ομονοίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Έκθεσης “[OUT]TOPIAS” του Μουσείου Μπενάκη.
Το CARAVANI ταξιδεύει στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
03.08.2016 16:37
CARAVANI, μια παράσταση σύγχρονου χορού του «The Social Body Dance Lab» της Κατερίνας Αντωνιάδου, θα παρουσιαστεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.