Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη – Ομιλία και Παράσταση στο Camp

Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη – Ομιλία και Παράσταση στο Camp

Το Camp παρουσιάζει μια ανοιχτή συζήτηση – ομιλία στο πλαίσιο της έκθεσης Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη γύρω από το ερώτημα της δημιουργίας μέσα σε δυσοίωνους καιρούς, πως δηλαδή το ημίφως που προκύπτει από την έκλειψη που είναι η συνάντηση ετερόκλητων στοιχείων του ήλιου με τη σελήνη.

 

Ο σύγχρονος καλλιτέχνης δεν μπορεί ούτε απαθής να παραμείνει, να σιωπήσει δηλαδή να δημιουργήσει ένα έργο σε απομόνωση, εκτός πραγματικότητας ούτε όμως και να την υπηρετήσει ως ένας άλλος διασκεδαστής.

 

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν η επιμελήτρια της έκθεσης, Χριστίνα Πετρηνού, και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες (Κωστής Βελώνης, Μάρθα Δημητροπούλου, Λίζη Καλλιγά , Απόστολος Καρακατσάνης , Κώστας Μπασάνος , Ελένη Μυλωνά, Ζάφος Ξαγοράρης, Αλίκη Παλάσκα, Μαρία Παπαδημητρίου , Μάκης Φάρος, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Η ομιλία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 19:00.

 

 

Τρία δωμάτια/ έξοδος: παράσταση στο πλαίσιο της έκθεσης Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη

 

Mία χορευτική παράσταση για έναν όχι-θεατρικό χώρο. Τέσσερις χορεύτριες, τέσσερις ποιητές…κι όσοι τους ανακαλύψουν μέσα στο σκοτάδι.

 

Χορογραφία: Αλίκη Καζούρη

Μουσική: Στάθης Ιωάννου

Σκηνοθεσία: Μάκης Φάρος, Αλίκη Καζούρη

Video: Μάκης Φάρος

 

Χορεύουν: Μαρία Φουντούλη (Everness)

Ράνια Φόβου (Τα ενδύματά μου)

Έλενα Τοπαλίδου (Άυπνη)

Κάντυ Καρρά (Έξοδος)

Συμμετέχει: Ελένη Τουρβά

Ποίηση: Jorge Luis Borges, Kωνσταντίνος Καβάφης, Nâzim Hikmet, Nick Cave

 

Τα «Τρία δωμάτια/ έξοδος» είναι ένα έργο χαρακτήρων με την πυκνότητα ενός βιώματος.

Είναι μια λαθραία ματιά στις προσωπικές στιγμές τεσσάρων γυναικών μέσα στον ιδιωτικό τους χώρο. Τις παρακολουθούμε κρυφά, νοιώθοντας πως έχουμε εισβάλει στη ζωή τους αδιάκριτα, αφήνοντάς τις να ξεδιπλώσουν τις εμμονές, τα κρυφά συναισθήματα, τους φόβους, τη χαλαρότητα μιας στιγμής τους.

 

 

Δε βγάζουμε σημαντικά συμπεράσματα, όντας εκεί συνυπάρχουμε, συμμετέχουμε. Είμαστε ο «peeping Tom» του απέναντι παράθυρου…

 

Σχετικές ειδήσεις
Το CARAVANI ταξιδεύει στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
03.08.2016 16:37
CARAVANI, μια παράσταση σύγχρονου χορού του «The Social Body Dance Lab» της Κατερίνας Αντωνιάδου, θα παρουσιαστεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Ανάμεσα, από την ομάδα χορού Vis Motrix στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
02.08.2016 10:29
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους, θα παρουσιαστεί η παράσταση Ανάμεσα από την ομάδα χορού Vis Motrix, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό, από τους YELP danceco. και Μαριέλα Νέστορα​ στο Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 11:17
Η ομάδα YELP danceco. και η Μαριέλα Νέστορα​ παρουσιάζουν στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό.
Ανύποπτος Χρόνος από την ομάδα του Κινητήρα στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016

14.04.2016 10:45
Η ομάδα του Κινητήρα παρουσιάζει στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016 την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος.
Βοdy Moods: Which one is Yours?, από την ομάδα Borderline Danza στον Πολυχώρο ΑRTίκι
11.11.2015 14:42
Ο ΘEATΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολιτιστικών προγραμμάτων και της δημιουργίας διακρατικής πολιτιστικής επικοινωνίας, φιλοξενεί την παράσταση χορού “ΒΟDY MOODS: Which one is Yours?” από την ιταλική ομάδα χορού ΒΟRDERLINE DANZA, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στον Πολυχώρο ΑRTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”.