Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Κάθε στιγμή...μια ματιά

Κάθε στιγμή...μια ματιά
Εικόνες καθημερινότητας που έχει αιχμαλωτίσει ο Παύλος Σάμιος , θα παρουσιαστούν στην έκθεση ζωγραφικής του, στις 26 Ιουλίου στην αίθουσα Fine Arts Καπόπουλος στη Μύκονο. Η έκθεση έρχεται μερικούς μήνες μετά από την σημαντική έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα που είχε παρουσιάσει ο Παύλος Σάμιος στο Μουσείο Μπενάκη , τον προηγούμενο Δεκέμβριο. 

Για τον Παύλο Σάμιο η καθημερινότητα δεν είναι παρά ο ρυθμός που σηματοδοτεί τις στιγμές μας και μας κινητοποιεί. Η δουλειά του χωρισμένη σε τρεις ενότητες που αναβλύζουν έντονη καλοκαιρινή διάθεση.

Η θάλασσα, παρούσα διαγράφει διακριτικά το τελείωμα των έργων και αφήνει το θεατή να δώσει τη δική του συνέχεια. Η αίσθηση του ανολοκλήρωτου χαρακτηρίζει το σύνολο της δουλειάς, μια συνειδητή επιλογή του καλλιτέχνη,  που θέλει να δώσει στον αποδέκτη του έργου του πιο ενεργό ρόλο, να τον κάνει συνδημιουργό και συνεργό του.

Η γυναίκα, σημείο αναφοράς για τον Παύλο Σάμιο, παίζει κι αυτή τη φορά σημαντικό ρόλο, άλλοτε ως μάνα, άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ερωμένη. Η παρουσία της γίνεται αισθητή ακόμα κι όταν έχει φύγει, αφήνοντας πίσω της ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες, μια τσάντα, μια ανάσα.

Μια δουλειά που ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και ανοίγει τους ορίζοντες της συνέχειας και της περαιτέρω δημιουργικής πορείας.
Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.
Ο δραπέτης της καθημερινότητας: έκθεση του Γιάννη Ναζλίδη στον Ιανό
30.12.2015 15:38
Από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Ναζλίδης και το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ παρουσιάζουν στον Ιανό μια «παράνομη» έκθεση η οποία διώκεται απ’ το βασίλειο της λογικής… «Τον δραπέτη της Καθημερινότητας».
Με άλλη ματιά: Έκθεση της Ειρήνης Παπαδημητρίου στην γκαλερί 7
24.12.2015 12:22
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με τίτλο «Με άλλη ματιά».
Έκθεση της Ειρήνης Κανά στην Αιθουσα Τέχνης Μυλωνογιάννη
12.11.2015 09:55
Μια σημαντική έκθεση, εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Μυλωνογιάννη. Η ζωγράφος Ειρήνη Κανά θα μας παρουσιάσει τα νέα της εργα.
Έκθεση ζωγραφικής της Σύνης Παπαγιάννη στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
05.11.2015 13:31
Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Σύνης Παπαγιάννη θα γίνουν την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.