Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Κάθε στιγμή...μια ματιά

Κάθε στιγμή...μια ματιά
Εικόνες καθημερινότητας που έχει αιχμαλωτίσει ο Παύλος Σάμιος , θα παρουσιαστούν στην έκθεση ζωγραφικής του, στις 26 Ιουλίου στην αίθουσα Fine Arts Καπόπουλος στη Μύκονο. Η έκθεση έρχεται μερικούς μήνες μετά από την σημαντική έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα που είχε παρουσιάσει ο Παύλος Σάμιος στο Μουσείο Μπενάκη , τον προηγούμενο Δεκέμβριο. 

Για τον Παύλο Σάμιο η καθημερινότητα δεν είναι παρά ο ρυθμός που σηματοδοτεί τις στιγμές μας και μας κινητοποιεί. Η δουλειά του χωρισμένη σε τρεις ενότητες που αναβλύζουν έντονη καλοκαιρινή διάθεση.

Η θάλασσα, παρούσα διαγράφει διακριτικά το τελείωμα των έργων και αφήνει το θεατή να δώσει τη δική του συνέχεια. Η αίσθηση του ανολοκλήρωτου χαρακτηρίζει το σύνολο της δουλειάς, μια συνειδητή επιλογή του καλλιτέχνη,  που θέλει να δώσει στον αποδέκτη του έργου του πιο ενεργό ρόλο, να τον κάνει συνδημιουργό και συνεργό του.

Η γυναίκα, σημείο αναφοράς για τον Παύλο Σάμιο, παίζει κι αυτή τη φορά σημαντικό ρόλο, άλλοτε ως μάνα, άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ερωμένη. Η παρουσία της γίνεται αισθητή ακόμα κι όταν έχει φύγει, αφήνοντας πίσω της ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες, μια τσάντα, μια ανάσα.

Μια δουλειά που ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και ανοίγει τους ορίζοντες της συνέχειας και της περαιτέρω δημιουργικής πορείας.
Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση «Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων» στη Ναντ της Γαλλίας
06.07.2016 14:29
Η έκθεση «Icônes, Trésors de Réfugies / Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων», η οποία εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου 2016 στη Ναντ της Γαλλίας και θα διαρκέσει έως 13 Νοεμβρίου 2016, διοργανώθηκε από το Château de Ducs de Bretagne- Musée d’ Histoire de Nantes σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Close up: έκθεση του Γιάννη Βαλυράκη στη Σύρο
01.07.2016 10:13
Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης μας προσκαλεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στις 8.30 μ.μ., στην έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαλυράκη, CLOSE-­‐UP, στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη.
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.
Έκθεση της Angela Occhipinti στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
29.02.2016 11:49

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί την πολύ σημαντική Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, Angela Occhipinti, στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο “L’ Arte dell’ Incisione e la poetica dell’ imagine” («Η τέχνη της χάραξης και η ποίηση της εικόνας»).