Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μάνος Κιτσικόπουλος: Ρεσιτάλ πιάνου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Μάνος Κιτσικόπουλος: Ρεσιτάλ πιάνου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» παρουσιάζει το ρεσιτάλ πιάνου του Μάνου Κιτσικόπουλου

 

τη Τετάρτη 12 Ιουνίου, ώρα 20:30.

 

Λίγα Λόγια

Με αγάπη (con amabilità) μας καλωσορίζει ο πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος στο ατομικό του ρεσιτάλ, όπως ακριβώς σημειώνεται στην εισαγωγή της Σονάτας σε Λα ύφεση μείζονα op.110 του Ludwig van Beethoven, έργο με το οποίο θα ξεκινήσει η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στην Αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

 

Ο 26χρονος Έλληνας πιανίστας, που αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις σπουδές του στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάσση, έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με διάσημες ορχήστρες. Την Τετάρτη 12 Ιουνίου θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα , που ακροβατεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης, καθώς τον Ludwig van Beethoven διαδέχονται οι «8 Νησιώτικοι Χοροί» του Γιάννη Κωνσταντινίδη, και το έργο Black Earth (Kara Toprak) που χάρισε διεθνή φήμη στον συνθέτη του και πιανίστα Fazil Say. Το πρόγραμμα, κλείνει με τη Σονάτα για πιάνο σε μι ελάσσονα opus 26 του Samuel Barber, έργο που γράφτηκε με αφορμή την 25η επέτειο από την ίδρυση του Συνδέσμου Συνθετών.

 

O Μάνος Κιτσικόπουλος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1986. Σπούδασε πιάνο με τους καθηγητές Mαξ and Γιάννη Hallecker και αποφοίτησε από το ωδείο “Max Hallecker” με Δίπλωμα Πιάνου, με “Αριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο” και διπλώματα αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας (Άριστα). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του κέρδισε βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς πιάνου, όπως το 2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό “Konzerteum”, το 2ο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς αγώνες του Υπουργείου Παιδείας, το 3ο βραβείο και ειδικό βραβείο για την καλύτερη εκτέλεση έργου Mozart στον Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρωγιώργου-Σιγάρα.

 

Ως σολίστ, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές συναυλίες σε Αθήνα, Λονδίνο, αλλά και σε μουσικά Φεστιβάλ της Αττικής. Ανάμεσα στις πρόσφατες εμφανίσεις του ,ξεχωρίζουν οι συνεργασίες του με την Royal Academy Big Band ερμηνεύοντας το Rhapsody in Blue του George Gershwin στο Duke’s Hall του Λονδίνου και με την ορχήστρα Janacek Philharmonic Orchestra, ερμηνεύοντας το 5ο κοντσέρτο για πιάνο του L. van Beethoven, υπό τη διεύθυνση της Bettina Smith στην Τσεχία.

Παράλληλα με τις κλασσικές του σπουδές, εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό και τη Jazz και ως μέλος του γκρούπ Jazz Boite, παίζει σε διάφορες συναυλίες ανά την Ελλάδα. Ζει στο Λονδίνο, ολοκληρώνοντας ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση το μεταπτυχιακό του (“Master of Arts degree in Piano Performance”) με την πιανίστα Joanna MacGregor, στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, από όπου του απονεμήθηκε πρόσφατα το βραβείο Dorothy Bryant award για την συνολική του δραστηριότητα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

 Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Ludwig van Beethoven, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Samuel Barber και Fazil Say

 

Σολίστ: Μάνος Κιτσικόπουλος

 

Σχετικές ειδήσεις
Musica Ricercata, ρεσιτάλ πιάνου του Γιάννη Γιαννόπουλου στο Beton 7
22.12.2016 10:04
Ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας Γιάννης Γιαννόπουλος θα δώσει την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στο Beton7 ένα ρεσιτάλ πιάνου με το οποίο αφηγείται μουσικά την περιήγηση μεταξύ κολάσεως και παραδείσου.
L.v.Beethoven - 4 Σονάτες για πιάνο: Ρεσιτάλ της Μαρίας Ευστρατιάδη στο Ωδείο Αθηνών
06.05.2016 13:43
Η καταξιωμένη σολίστ Μαρία Ευστρατιάδη επέλεξε να ερμηνεύσει 4 σονάτες του Μπετόβεν, οι οποίες διατρέχουν χρονικά όλες τις περιόδους της συλλογής, σε ένα ρεσιτάλ πιάνου τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Δημήτριο Καραμανώλη στον πολυχώρο Διέλευσις
26.04.2016 15:53
Στις 20 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 ο σολίστ του πιάνου Δημήτριος Καραμανώλης ξεκινά έναν κύκλο ρεσιτάλ με θέμα τη σονάτα στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις».
Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας από το Στέφανο Θεοδωρίδη στο Θέατρο Πόρτα
20.04.2016 12:12
Ο Στέφανος Θεοδωρίδης θα εμφανιστεί στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες, για μία συναυλία με τίτλο Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.