Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Μάνος Κιτσικόπουλος: Ρεσιτάλ πιάνου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Μάνος Κιτσικόπουλος: Ρεσιτάλ πιάνου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» παρουσιάζει το ρεσιτάλ πιάνου του Μάνου Κιτσικόπουλου

 

τη Τετάρτη 12 Ιουνίου, ώρα 20:30.

 

Λίγα Λόγια

Με αγάπη (con amabilità) μας καλωσορίζει ο πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος στο ατομικό του ρεσιτάλ, όπως ακριβώς σημειώνεται στην εισαγωγή της Σονάτας σε Λα ύφεση μείζονα op.110 του Ludwig van Beethoven, έργο με το οποίο θα ξεκινήσει η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στην Αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

 

Ο 26χρονος Έλληνας πιανίστας, που αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις σπουδές του στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάσση, έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με διάσημες ορχήστρες. Την Τετάρτη 12 Ιουνίου θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα , που ακροβατεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης, καθώς τον Ludwig van Beethoven διαδέχονται οι «8 Νησιώτικοι Χοροί» του Γιάννη Κωνσταντινίδη, και το έργο Black Earth (Kara Toprak) που χάρισε διεθνή φήμη στον συνθέτη του και πιανίστα Fazil Say. Το πρόγραμμα, κλείνει με τη Σονάτα για πιάνο σε μι ελάσσονα opus 26 του Samuel Barber, έργο που γράφτηκε με αφορμή την 25η επέτειο από την ίδρυση του Συνδέσμου Συνθετών.

 

O Μάνος Κιτσικόπουλος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1986. Σπούδασε πιάνο με τους καθηγητές Mαξ and Γιάννη Hallecker και αποφοίτησε από το ωδείο “Max Hallecker” με Δίπλωμα Πιάνου, με “Αριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο” και διπλώματα αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας (Άριστα). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του κέρδισε βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς πιάνου, όπως το 2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό “Konzerteum”, το 2ο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς αγώνες του Υπουργείου Παιδείας, το 3ο βραβείο και ειδικό βραβείο για την καλύτερη εκτέλεση έργου Mozart στον Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρωγιώργου-Σιγάρα.

 

Ως σολίστ, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές συναυλίες σε Αθήνα, Λονδίνο, αλλά και σε μουσικά Φεστιβάλ της Αττικής. Ανάμεσα στις πρόσφατες εμφανίσεις του ,ξεχωρίζουν οι συνεργασίες του με την Royal Academy Big Band ερμηνεύοντας το Rhapsody in Blue του George Gershwin στο Duke’s Hall του Λονδίνου και με την ορχήστρα Janacek Philharmonic Orchestra, ερμηνεύοντας το 5ο κοντσέρτο για πιάνο του L. van Beethoven, υπό τη διεύθυνση της Bettina Smith στην Τσεχία.

Παράλληλα με τις κλασσικές του σπουδές, εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό και τη Jazz και ως μέλος του γκρούπ Jazz Boite, παίζει σε διάφορες συναυλίες ανά την Ελλάδα. Ζει στο Λονδίνο, ολοκληρώνοντας ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση το μεταπτυχιακό του (“Master of Arts degree in Piano Performance”) με την πιανίστα Joanna MacGregor, στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, από όπου του απονεμήθηκε πρόσφατα το βραβείο Dorothy Bryant award για την συνολική του δραστηριότητα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

 Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Ludwig van Beethoven, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Samuel Barber και Fazil Say

 

Σολίστ: Μάνος Κιτσικόπουλος

 

Σχετικές ειδήσεις
Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Δημήτριο Καραμανώλη στον πολυχώρο Διέλευσις
26.04.2016 15:53
Στις 20 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 ο σολίστ του πιάνου Δημήτριος Καραμανώλης ξεκινά έναν κύκλο ρεσιτάλ με θέμα τη σονάτα στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις».
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Ο πιανίστας Sergey Belyavskiy για ένα ρεσιτάλ στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.01.2016 12:54
Ο σπουδαίος Ρώσος πιανίστας Sergey Belyavskiy, νικητής του Grand Prize του "eMuse" online Μουσικού Διαγωνισμού θα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:30.
Ρεσιτάλ πιάνου του Χρίστου Παπαγεωργίου στο 4ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης
12.11.2015 14:23
Ο διακεκριμένος πιανίστας και συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου παραλλάσσει το πασίγνωστο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη "Στο περιγιάλι το κρυφό" σε στυλ Bach, Beethoven, Chopin, Rachmaninoff, Debussy, Stravinsky, αλλά και Χατζιδάκι, Keith Jarrett, Jazz, Rock and roll και πολλά άλλα, στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
The Swing Era από την Big Band στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
02.11.2015 11:09
Η μοναδική στο είδος της Big Band του Δήμου Αθηναίων θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία μουσικής jazz, με τίτλο The Swing Era, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων του Συλλόγου.