Το «Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre» παρουσιάζει την παράσταση (still in progress) “P.ARTS”.

από τις 8 μέχρι τις 11/6/2013.

Τρεις χορευτές, ένας ερασιτέχνης ηθοποιός και ένας μουσικοσυνθέτης συνεργάζονται σε ένα έργο χωρίς να συναντηθούν από κοντά, χωρίς να κάνουν πρόβες μαζί. Δουλεύουν πάνω στην ίδια ιδέα δημιουργώντας ένα προσωπικό έργο ο καθένας ξεχωριστά και συνθέτουν μία παράσταση η οποία δημιουργείται συνολικά την ίδια μέρα της παρουσίασης. Κομμάτια ενός πάζλ/ κολλάζ που είναι αυτόνομα αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μέρος ενός συνόλου.

Το έργο P.ARTS βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει γίνει μία πρώτη παρουσίασή του στο Φεστιβάλ Χανίων (Αύγουστος 2012) και στο In Progress Festival του Κινητήρα (Οκτώβριος 2012), με πολύ θετική ανταπόκριση από το κοινό. Την Παρασκευή 31 Μαΐου θα παρουσιαστεί στην Πάτρα στο φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Chaos” το οποίο διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte κι εν συνεχεία θα επιστρέψει στον Κινητήρα για 4 μόνο παραστάσεις.

Ο μόνος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους φαινομενικά αυτόνομους δημιουργούς του P.ARTS είναι το κοινό θέμα πάνω στο οποίο καλούνται να κινηθούν. Το θέμα δίνεται από τη χορογράφο σαν κατευθυντήρια γραμμή δημιουργώντας ένα κοινό πλαίσιο έρευνας για όλους μέσα από το οποίο θα αναπτύξει ο καθένας το προσωπικό του εσωτερικό λεξιλόγιο με σκοπό να πειραματιστεί ατομικά με τον εαυτό του μέχρι την τελική συνύπαρξη με τους άλλους.

Η ιδέα πάνω στην οποία καλούνται να εμπνευστούν είναι η σύνδεση αλλά και η αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό. Η ανθρώπινη ύπαρξη κατακερματίζεται αφού καλούμαστε να υπηρετήσουμε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους αλλά ταυτόχρονα κινούμενοι μέσα σε ένα παρόμοιο κοινωνικό, οικογενειακό, συναισθηματικό πλαίσιο συνδεόμαστε καθώς έχουμε παρόμοιες ανάγκες, φόβους, επιθυμίες, ανασφάλειες. Μέσα από όλο αυτό ανακαλύπτουμε βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας. Τα κομμάτια μας άλλοτε συνομιλούν και άλλοτε συγκρούονται. Και αυτή είναι η λέξη κλειδί, “κομμάτια”.

Στο τέλος της παράστασης, το κοινό αλλά και οι δημιουργοί θα έχουν την δυνατότητα, μέσα από μία ανοιχτή συζήτηση, να μοιραστούν απόψεις και σκέψεις γύρω από την όλη διαδικασία μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Οι θεατές μπορούν να δουν την ατομική δουλειά του καθενός πάνω στο κοινό θέμα και τις κατευθύνσεις της χορογράφου αλλά και πώς αυτή μεταμορφώνεται όταν αποτελεί κομμάτι ενός συνόλου και βγάζει στην επιφάνεια μία πληθώρα δράσεων που δημιουργούνται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο.

Συντελεστές

Σύλληψη, δημιουργία, ερμηνεία: Σία Σουρέλου (Ομάδα 11)

Συν δημιουργοί, ερμηνευτές: Βαγγελιώ Ράντου, Hamilton Monteiro, Μάρκος Δεληγιάννης

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος