Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

P.arts (a work still in progress) στον Κινητήρα

P.arts (a work still in progress) στον Κινητήρα

Το « Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre» παρουσιάζει την παράσταση (still in progress) “P.ARTS”.

 

από τις 8 μέχρι τις 11/6/2013.

 

Τρεις χορευτές, ένας ερασιτέχνης ηθοποιός και ένας μουσικοσυνθέτης συνεργάζονται σε ένα έργο χωρίς να συναντηθούν από κοντά, χωρίς να κάνουν πρόβες μαζί. Δουλεύουν πάνω στην ίδια ιδέα δημιουργώντας ένα προσωπικό έργο ο καθένας ξεχωριστά και συνθέτουν μία παράσταση η οποία δημιουργείται συνολικά την ίδια μέρα της παρουσίασης. Κομμάτια ενός πάζλ/ κολλάζ που είναι αυτόνομα αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μέρος ενός συνόλου.

 

Το έργο P.ARTS βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει γίνει μία πρώτη παρουσίασή του στο Φεστιβάλ Χανίων (Αύγουστος 2012) και στο In Progress Festival του Κινητήρα (Οκτώβριος 2012), με πολύ θετική ανταπόκριση από το κοινό. Την Παρασκευή 31 Μαΐου θα παρουσιαστεί στην Πάτρα στο φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Chaos” το οποίο διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte κι εν συνεχεία θα επιστρέψει στον Κινητήρα για 4 μόνο παραστάσεις.

 

Ο μόνος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους φαινομενικά αυτόνομους δημιουργούς του P.ARTS είναι το κοινό θέμα πάνω στο οποίο καλούνται να κινηθούν. Το θέμα δίνεται από τη χορογράφο σαν κατευθυντήρια γραμμή δημιουργώντας ένα κοινό πλαίσιο έρευνας για όλους μέσα από το οποίο θα αναπτύξει ο καθένας το προσωπικό του εσωτερικό λεξιλόγιο με σκοπό να πειραματιστεί ατομικά με τον εαυτό του μέχρι την τελική συνύπαρξη με τους άλλους.

 

Η ιδέα πάνω στην οποία καλούνται να εμπνευστούν είναι η σύνδεση αλλά και η αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό. Η ανθρώπινη ύπαρξη κατακερματίζεται αφού καλούμαστε να υπηρετήσουμε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους αλλά ταυτόχρονα κινούμενοι μέσα σε ένα παρόμοιο κοινωνικό, οικογενειακό, συναισθηματικό πλαίσιο συνδεόμαστε καθώς έχουμε παρόμοιες ανάγκες, φόβους, επιθυμίες, ανασφάλειες. Μέσα από όλο αυτό ανακαλύπτουμε βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας. Τα κομμάτια μας άλλοτε συνομιλούν και άλλοτε συγκρούονται. Και αυτή είναι η λέξη κλειδί, “κομμάτια”.

 

Στο τέλος της παράστασης, το κοινό αλλά και οι δημιουργοί θα έχουν την δυνατότητα, μέσα από μία ανοιχτή συζήτηση, να μοιραστούν απόψεις και σκέψεις γύρω από την όλη διαδικασία μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Οι θεατές μπορούν να δουν την ατομική δουλειά του καθενός πάνω στο κοινό θέμα και τις κατευθύνσεις της χορογράφου αλλά και πώς αυτή μεταμορφώνεται όταν αποτελεί κομμάτι ενός συνόλου και βγάζει στην επιφάνεια μία πληθώρα δράσεων που δημιουργούνται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Συντελεστές

Σύλληψη, δημιουργία, ερμηνεία: Σία Σουρέλου (Ομάδα 11)

Συν δημιουργοί, ερμηνευτές: Βαγγελιώ Ράντου, Hamilton Monteiro, Μάρκος Δεληγιάννης

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Σχετικές ειδήσεις
Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη, της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Κινητήρα
17.10.2016 13:50
Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου - από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου στο Santorini Arts Factory
10.08.2016 14:23
Το Santorini Arts Factory φιλοξενεί τη Σταματία, το γένος Αργυροπούλου για μία απολαυστική παραστάση την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.