Η αίθουσα τέχνης «Καπλανών 5» παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Έλενας Λακκιώτη.

Στο κείμενο της Ντόρας Ηλιοπούλου-Ρογκάν, Δρ. Ιστορικού της Τέχνης & Τεχνοκριτικού, μεταξύ άλλων, αναφέρει για την παρουσιαζόμενη δουλειά της εικαστικού:

«…Υπερευαίσθητη και, κυρίως, ενδιαφέρουσα καλλιτέχνιδα, η Λακκιώτη έχει εναρμονίσει απόλυτα την έκφραση –την εικαστική καταγραφή-του εσωτερικού της κόσμου, με την από κάθε άποψη πρότυπη οπτική γωνία μεσ’ από την οποία δεν στήνει απλά αλλά χειρίζεται το θέμα της. Η πλαισίωση, το κεντράρισμα  του θέματος, έτσι ώστε να υποβάλλεται όσο πιο διακριτικά γίνεται, η διάταξη σε μια σκηνή θεάτρου ή, και η εγκατάσταση των πρόσφατων ζωγραφικών έργων εν είδη φρίζας στον χώρο, ενθαρρύνει την παρατηρητικότητα και την έφεση του θεατή να αποδεσμεύσει τα προσωπικά του βιώματα και να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα.

Να αποπειραθεί, κοντολογίς, έναν προσωπικό διάλογο με τις εικονιζόμενες μορφές. Οι περισσότερες μορφές,  προβλημένες προφίλ  σε μεγάλες επιφάνειες καθαρού χρώματος [κόκκινου ή και μπλε] που διακόπτονται μοναχά από ηθελημένα σχηματοποιημένα και φορτισμένα συμβολικά εικαστικά στοιχεία, που υποβάλλουν την έννοια  της  λύτρωσης και της απελευθέρωσης από καθετί το καταναγκαστικό   ακτινοβολούν, σχεδόν, στην κυριολεξία, μια μοναδικότητα.

Η αντιπαράθεση ρεαλιστικών στοιχείων με  στοιχεία δοσμένα πλακάτ ενισχύει αντί να αποδυναμώνει την ένταση που εμφωλεύει εδώ. Τα εξαντλητικά δουλεμένα ανατομικά στοιχεία: τα πρόσωπα ή και τα ανθρώπινα μέλη «οργωμένα» από τον πόνο  και τις δοκιμασίες της καθημερινής διαβίωσης αλλά συνάμα  τόσο μεγαλόπρεπα και αξιοπρεπή στη μοίρα που τους έλαχε, προβάλλουν με μια πρωτοφανή ζωντάνια σε αντιδιαστολή  με το ηθελημένα  «ελάχιστα» υπαινιχτικό και, σχεδόν,  ουδέτερο βάθος…»