Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Κωνστάντια Κράτσα - Πόλεις του κόσμου με παρελθόν, παρόν και μέλλον: Έκθεση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Κωνστάντια Κράτσα - Πόλεις του κόσμου με παρελθόν, παρόν και μέλλον: Έκθεση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Το Μουσείο Μπενάκη – Ισλαμικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Κωνστάντιας Κράτσα με τίτλο «Πόλεις του κόσμου με παρελθόν, παρόν και μέλλον»

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου στις 20.00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Η Κωνστάντια Κράτσα, παιδί της νέας χιλιετίας (millennial) έχει ζήσει σε τέσσερις χώρες για σπουδές και εργασία ενώ έχει ταξιδέψει σε πολλές άλλες. Σήμερα εργάζεται στο χώρο του marketing και ως ερασιτέχνης φωτογράφος, από τα φοιτητικά της χρόνια, αποθανατίζει εμβληματικές πόλεις και «αφηγείται» με το φακό της το ρόλο που διαδραματίζουν καθώς και τη εικόνα που θέλουν να προβάλουν.

 

Την ενδιαφέρει η χωροταξία της κάθε πόλης, τα κτήρια και τα μνημεία γιατί πιστεύει ότι η αρχιτεκτονική και η αστική διάπλαση μιλούν για την κουλτούρα των κατοίκων της. Θεωρεί ότι οι δημιουργίες μιας γενιάς επηρεάζουν τις επόμενες και χτίζουν την ταυτότητα της πόλης.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από έξι πόλεις του κόσμου ξεκινώντας από την Αθήνα και, ακολουθώντας την τροχιά του ηλίου, καταλήγουν στο Ντουμπάι, χωρισμένες σε τρεις ενότητες:

                πόλεις με παρελθόν: Αθήνα και Παρίσι

                πόλεις με παρόν: Λονδίνο και Νέα Υόρκη

                πόλεις με μέλλον: Σαγκάη και Ντουμπάι.

Όλες χαρακτηρίζονται από τον διεθνή χαρακτήρα τους και ως εκ τούτου ανήκουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κωνστάντια Κράτσα, γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε νομικά και οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BA, LLM). Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι με Cours de Civilisation Française στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και μετέπειτα παρακολούθησε μαθήματα marketing στο πανεπιστήμιο του Harvard. Εργάστηκε στη εταιρεία L’Oréal, στον τομέα του marketing, στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία. Σήμερα εργάζεται στον ίδιο τομέα στο Ντουμπάι.

Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες για επαγγελματικούς και ψυχαγωγικούς λόγους, καθώς και συμμετέχοντας σε εθελοντικές αποστολές.

Σχετικές ειδήσεις
«μεταΘεοί»: έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου στο Μουσείο Μπενάκη - Ισλαμικής Τέχνης
02.11.2016 13:35
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης την έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου «μεταΘεοί» στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο από τα δύο τελευταία προσκηνυματικά ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ινδία.
Ελευσίνα. Βιομηχανικό Παρελθόν: Έκθεση στα Αισχύλεια 2016
09.09.2016 15:46
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2016 εγκαινιάζεται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στο κτίριο του Διοικητηρίου του Παλαιού Ελαιουργείου, η πρώτη έκθεση του «Μουσείου Νεότερης Ιστορίας Ελευσίνας – Γεώργιος Αμπατζόγλου» με θέμα «Ελευσίνα. Βιομηχανικό Παρελθόν» με αρχειακό υλικό και αντικείμενα από τα προσωπικά αρχεία συλλεκτών, του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση αφίσας από το Τμήμα Γραφιστικής Τ.Ε.Ι. Αθήνας
02.09.2016 16:56
Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας «150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» του Τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Imagine a Palm Tree: το έργο της Navine G. Khan-Dossos στο Μουσείο Μπενάκη - Ισλαμικής Τέχνης
01.04.2016 12:14
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στους χώρους του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, από την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, τo έργο της Navine G. Khan-Dossos με τίτλο «Imagine a Palm Tree», το οποίο εξετάζει την ιστορία του φοινικόδεντρου στην Αθήνα.
Thomas Hope. Σχέδια της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης: έκθεση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
18.03.2016 16:09
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 την έκθεση Thomas Hope. Σχέδια της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης.