Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Τάσσος Σύντελης: έκθεση ζωγραφικής στην S.G. Art Gallery

Τάσσος Σύντελης: έκθεση ζωγραφικής στην S.G. Art Gallery

Η αίθουσα S.G. Art Gallery στο St. George Lycabettus Hotel (Κλεομένους 2, Κολωνάκι) παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Τάσσου Σύντελη με τίτλο «Τρισυπόστατο μιας δημιουργίας».

 

Πρόκειται για την 54η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην οποία εκθέτει σχέδια με κάρβουνο, λάδια σε χαρτί και ζωγραφικά μικτής τεχνικής.

 

Στην τωρινή του ατομική έκθεση συνειδητοποιεί κανείς, εκ των ένδον ανανέωση της εικαστικής του γραφής που χαρακτηρίζεται, περισσότερο παρά ποτέ, από μιαν ιδιωματική αναγλυφικότητα, σε ότι αφορά την κινητικότητα του ίχνους, τη δομή της σύνθεσης και τον παλμό της γραφής. Κινητικότητα που γνωρίζει ένα δίχως προηγούμενο αποκορύφωμα στα σχέδια του καλλιτέχνη με κάρβουνο. Ιδιωματική είναι και η χρήση-αξιοποίηση του φωτός στα λάδια του ζωγράφου καθώς και στις συνθέσεις του με μεικτή τεχνική.

 

Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν

 Δρ. Ιστορικός της τέχνης-τεχνοκριτικός

 Officier des Arts et Lettres

 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα τού  συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»

 

Τα έσοδα από την πώληση του έργου με τίτλο «ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ» του ζωγράφου Σύντελη, θα διατεθούν στον Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών.

 

•             Ο Τάσσος Σύντελης γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα.

•             Σπούδασε στην ΑΣΚΤ [1962-1967] πλάι στους Μαυροίδη, Γραμματόπουλο και Βοϊλα.

•             Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου Harford των Η.Π.Α.

•             Μοιραζόταν για αρκετό διάστημα τον χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη, όπου ήταν εγκατεστημένος για 29 χρόνια, από το 1970 μέχρι το 1999.

•             Στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Σύντελης πραγματοποίησε γύρω στις 30 ατομικές εκθέσεις.

•             Αγιογράφησε αρκετούς ναούς, μεταξύ των οποίων, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας  στο Μαϊάμι της Φλώριδας.

•             Δημιούργησε το εργαστήρι Tamor Art Studios [Νέα Υόρκη,1973-1983] με δραστηριότητα στη χαρακτική , το ψηφιδωτό και τα βιτρώ.

•             Δίδαξε την χαρακτική και τη ζωγραφική σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και στα ΤΕΙ Αθηνών.

•             Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας, έχει τύχει πολλών διακρίσεων και επαίνων και έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και των H.Π.Α

 

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Εκ Φωτός: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Διαμάντη στην Myrό Gallery
31.12.2015 11:28
Η Myrό Gallery παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη τον ανερχόμενο ζωγράφο Ορέστη Διαμάντη και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00 στην Κεντρική Αίθουσα της.
5: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην Eleftheria Tseliou gallery
17.12.2015 14:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο 5. Η έκθεση που ξεκίνησε τη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2016.