H Titanium Yiayiannos Gallery παρουσιάζει τη διπλή έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γιάννη Σπυρόπουλου Bach (ζωγραφική) και Κορνήλιου Γραμμένου (γλυπτική), με τίτλο «Το μισό μαύρο», η οποία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 8:00μ.μ.

Σκέψεις πάνω στην έκθεση: 

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της έκθεσης είναι η δημόσια συνάντηση στο χώρο της Titanium Yiayiannos Gallery, δύο καλλιτεχνών των οποίων τα έργα δεν έχουν συμφωνική σχέση αλλά αντιθετική. Γεγονός που σημαίνει ότι αναπτύσσουν έναν έντονο διάλογο μεταξύ τους, τον οποίο διευρύνουν και βαθαίνουν οι δύο καλλιτέχνες με τη φυσική τους παρουσία. Ο Σπυρόπουλος και ο Γραμμένος, καλλιτέχνες και οι δύο με πλούσια θεωρητική κατάρτιση, στην κοινή τους αυτή έκθεση, καταθέτουν τα συμπεράσματα ενός υποθετικού πειράματος: «Το μισό μαύρο, τα πιο φωτεινά και θετικά τα συναντάμε με οδηγό την τέχνη μέσα στο ημίφως»… 

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες :

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος Bach γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στη Ν.Ιωνία. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και αργότερα στην Ιταλία. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και έργα για ορχήστρα που είχε διευθύνει ο Λ. Χαλκιαδάκης με τη συμφωνική ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος. Ο ίδιος έχει παίξει έργα για πιάνο με σύνολα, ντουέτα και ηλεκτρονικά μέσα, σε διάφορα φεστιβάλ σύγχρονης και εναλλακτικής μουσικής. Συμμετείχε για πολύ μεγάλο διάστημα στην ελληνική δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Έχει γράψει στίχους και τραγούδια όπως το «Διδυμότειχο μπλουζ», το «Πόσο σε θέλω» και πολλά άλλα. Αρθρογραφεί στο περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν στο ΕΨΙΛΟΝ και στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ. Κυκλοφορούν τρία βιβλία του από τις εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΑ.

Ο Κορνήλιος Γραμμένος γεννήθηκε το 1959 στην Πάτρα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και φωτογραφία στην Αθήνα (1977-1980), γλυπτική και ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Κολονίας (1981-1988). Έχει πραγματοποιήσει 27 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.