Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ρυθμανάλυσις: Έκθεση του Κώστα Γιανναρούδη, στην αίθουσα τέχνης Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου

Ρυθμανάλυσις: Έκθεση του Κώστα Γιανναρούδη, στην αίθουσα τέχνης Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου

Η Αίθουσα Τέχνης «Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κώστα Γιανναρούδη με τίτλο «Ρυθμανάλυσις».

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 28 Μαΐου 2013.

 

Η ενότητα των ζωγραφικών και γλυπτικών έργων που παρουσιάζονται αποτελεί κομμάτι και συνέχεια της διδακτορικής έρευνας του καλλιτέχνη (Presence and RePresentation), όπου τίθενται ερωτήματα σχετικά με την αλληλεπίδραση παρουσίας και αναπαράστασης στη δημιουργική διαδικασία.

 

Ο τίτλος της έκθεσης Ρυθμανάλυσις αναφέρεται στο ζωτικό ρυθμό που είναι πάντοτε παρών κατά τη δημιουργική διαδικασία και ο οποίος ενυπάρχει ως συστατικό στοιχείο του εκάστοτε θέματος. Ο ρυθμός υπάρχει «παντού όπου υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ χώρου, χρόνου και κάποια δαπάνη ενέργειας» (H. Lefebvre, 1992).

 

Με τη σειρά αυτή των έργων τίθενται σε επαναδιαπραγμάτευση κάποια από τα βασικά θέματα της ιστορία της τέχνης, όπως άλογο και ιππέας, ξαπλωμένη γυναικεία μορφή, μητέρα και παιδί, τοπίο, προσωπογραφία κ.ά. Η μεταβλητότητα του φυσικού φωτός συνεργεί στη συνολική εμπειρία του έργου και μαζί με τη συχνή χρήση του ανάγλυφου διατηρεί «ανοιχτές» τόσο τις ζωγραφικές όσο και τις γλυπτικές συνθέσεις.

 

Ο καλλιτέχνης:

Ο Κώστας Γιανναρούδης γεννήθηκε το 1973 στην Γαλλία. Σπούδασε Ζωγραφική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Μάκη Θεοφυλακτόπουλο και Γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητή τον Θεόδωρο Παπαγιάννη . Το 2007 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με τετραετή υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Το 2009 του απονεμήθηκε ο μεταπτυχιακός τίτλος του MA Fine Art από το University of the Arts London, Wimbledon College of Art και το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την κατάθεση της διδακτορικής του διατριβής Presence and RePresentation (Παρουσία και Αναπαράσταση) και την απονομή του διδακτορικού του τίτλου PD Fine Art από το University of East London.

 

Σχετικές ειδήσεις
Η γενιά του ΄80: ομαδική έκθεση από Τα Νέα της Τέχνης στην εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
11.10.2016 11:31
Η εικαστική εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» διοργανώνει στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου, για πέμπτη συνεχή χρονιά ομαδική έκθεση με τίτλο «Η γενιά του ΄80» με σκοπό την οικονομική στήριξη της εφημερίδας.
Imago Ignota: Ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
27.07.2016 16:26
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση «Imago Ignota».
Καλημέρα κύριε Proust: έκθεση του Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
21.04.2016 14:33
Η αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο «Καλημέρα κύριε Proust».
Επένθεση Μνήμης: έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
24.03.2016 10:04
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου την ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα με τίτλο «Επένθεση Μνήμης» σε επιμέλεια της Λήδας Καζαντζάκη.
Τοπίο: Η κυριαρχία του προσωρινού;: έκθεση του Θανάση Μακρή στην εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
25.02.2016 16:40
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή.