Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Κτερίσματα: Παράλληλες εκδηλώσεις

Έκθεση Κτερίσματα: Παράλληλες εκδηλώσεις

Ο Χώρος Τέχνης “24”, όπου και φιλοξενείται η έκθεση των Καλλιόπης Ασαργιωτάκη και Τάσου Μαντζαβίνου αλλά και ασπρόμαυρων φωτογραφιών του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου Μισέλ Φάις, πραγματοποιεί από κοινού με την «Άλλη Αρκαδία» παράλληλες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

 

Ελισάβετ Πλέσσα-Βαγγέλης Χατζηβασιλείου: Μια συνομιλία για την ερωτική θανατογραφία

Η έκθεση «Κτερίσματα» (με αφορμή το τελευταίο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μισέλ Φάις που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη), που ενέπνευσε εικαστικές “αναγνώσεις”  στην Καλλιόπη Ασαργιωτάκη και στον Τάσο Μαντζαβίνο συσπειρώνει και πάλι το φιλότεχνο και βιβλιόφιλο κοινό.

 

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 29 Μαίου 2013, στις 20.30, η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου συνομιλούν με άξονα την ερωτική θανατογραφία στη τέχνη και στη λογοτεχνία , όπως αυτή αποτυπώνεται στο βιβλίο του Φάις καθώς και στις εικόνες που γέννησε η εικαστική μεταφορά του.

Σχετικές ειδήσεις
Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα: Οι παράλληλες δράσεις της έκθεσης
18.01.2017 10:43
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασε στις 31 Οκτωβρίου 2016 τον χώρο των Περιοδικών του εκθέσεων και το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, με την έκθεση Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA), επανεκκινώντας την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω των ενεργειών για την μεταστέγαση και λειτουργία στην έδρα του.
Urban Abstracts / Zone 5: ομαδική έκθεση στο ArtWall
07.11.2016 15:44
To ArtWall φιλοξενεί την έκθεση Urban Abstracts, την οποία διοργανώνει το Zone 5, από τις 10 έως τις 20 Νοεμβρίου 2016, και η οποία συνοδεύεται από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
Οι πρώτες εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν τα επίσημα εγκαίνια
28.04.2016 16:45
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά και την έγκριση των μελετών του από το Συμβούλιο Μουσείων και αναμένοντας την ολοκλήρωση των υπολοίπων διοικητικών διαδικασιών που θα του επιτρέψουν να ανοίξει, σχεδιάζει από το 2016 ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και εκθέσεις πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του.
From Alpha to Omega: έκθεση graffiti στην Toss Gallery
01.04.2016 10:39
Η Urbanact υλοποιεί μια ιδιαίτερη graffiti-lettering έκθεση στη Toss Gallery, με παράλληλες δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ωδές Αιγαίου τιμούν Πανάρχαιους Θησαυρούς των Αντικυθήρων: έκθεση της Μαίρης Σχοινά στο Λουτρό των Αέρηδων
21.03.2016 10:28
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη συμμετέχει στις εκδηλώσεις του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας (Athens Print Fest) με τη φιλοξενία της έκθεσης της Μαίρης Σχοινά που φέρει τον τίτλο «Ωδές Αιγαίου τιμούν Πανάρχαιους Θησαυρούς των Αντικυθήρων», στον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο του Λουτρού των Αέρηδων, στην Πλάκα.