Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Tales from the silent lands - Seda Röder/Pianoscapes: Συναυλία στο About

Tales from the silent lands - Seda Röder/Pianoscapes: Συναυλία στο About

Οι Tales from the silent lands που επιμελήθηκε η Seda Roeder αποτελούν ένα αφιέρωμα στην κληρονομιά των John Cage και Morton Feldman, δύο αμερικανών συνθετών των οποίων τα “περί ήχου ιδεώδη τους” διαμόρφωσαν το μέλλον της μουσικής παγκοσμίως.

 

Τρεις πολύ διαφορετικές αλλά και προς την ίδια κατεύθυνση προσανατολισμένες μουσικές προσωπικότητες επιχειρούν ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι: Οι Tales from the silent lands περιλαμβάνουν τρία νέα έργα που δημιουργούν ένα διάλογο μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος.

 

Τα κομμάτια για πιάνο των Ken Ueno και Lei Liang, και τα δύο πρόσφατες παραγγελίες, όπως και ο αυτοσχεδιασμός της Seda Roeder είναι βαθιά επηρεασμένα από τον μοναδικό ηχητικό κόσμο και το ανοιχτό πνεύμα των πιανιστικών έργων της πρώτης συνθετικής περιόδου των Cage και Feldman.

 

John Cage: dream, Ken Ueno: volcano, Morton Feldman: vertical thoughts IV,

Lei Liang: piano, piano,

Morton Feldman: intermissions V-VI, Seda Röder: elsewhere,

John Cage: in a landscape

 

Επιμέλεια σειράς Pianoscapes: Λορέντα Ράμου

 

Σχετικές ειδήσεις
Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη: Συναυλία - αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.01.2017 12:52
Μια ιστορική παράσταση αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
«Alain Lefèvre και Νέοι Πιανίστες»: Επετειακή συναυλία DionysiaTrust στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.10.2016 11:49
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου (ώρα 20:30), σε μια εορταστική συναυλία στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, οι νικητές των διαγωνισμών πιάνου που διοργάνωσε τα τελευταία πέντε χρόνια η DionysiaTrust θα εμφανιστούν σε ένα ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας, ερμηνεύοντας έργα σημαντικών συνθετών του πιανιστικού ρεπερτορίου: Frédéric Chopin, Alexander Scriabin, Isaac Albéniz.
Συναυλία στο πλαίσιο του Pearls of the Russian and Tatar music στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
26.09.2016 16:38
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ρώσων Συνθετών και η Ένωση Τατάρων Συνθετών παρουσιάζουν αριστουργήματα της Ρωσικής και Ταταρικής μουσικής, στο πλαίσιο του έτους Ελλάδα-Ρωσία 2016 και του διεθνούς προγράμματος “Pearls of the Russian and Tatar music”, που σκοπό έχει να ακουστεί το έργο των Τατάρων δημιουργών σε όλο τον κόσμο.
Μνήμη: Συναυλία από τους Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 13:33
Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.