Η Γκαλερί Έλικα παρουσιάζει την έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου με τίτλο “Το θωρηκτό”, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 στις 20.00, με τα εγκαίνια και θα διαρκέσει έως και τις 13 Ιουλίου 2013.

 

Το θωρηκτό είναι ένα σύστημα εφοδιασμένο με ισχυρή ικανότητα βολής, και με σειρά θωρακίσεων για τη μέγιστη δυνατή αμυντική προστασία.Το θωρηκτό είναι ένα ζώο, ένας άνθρωπος, ένα σπίτι, μια ηλικία εκτός χρόνου. Το θωρηκτό εξαπολύει ανταρσία. Στέλνει μηνύματα, σέρνει οπλοστάσιο, σπέρνει σημαδούρες.

Το θωρηκτό είναι μια λαχτάρα, και ένα αστείο.

Το θωρηκτό έχει πια εκλείψει.”

 

Μικρές κατασκευές από ευτελή υλικά (πλαστικές σακούλες, σελοτέιπ, σαπούνια, μπουκάλια, αυτοσχέδιες σφραγίδες), σχέδια, φωτογραφίες και κείμενο δημιουργούν τον κόσμο της Μυρτώς Ξανθοπούλου, που παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση. Με χιούμορ, ειρωνεία, οξυδέρκεια και κυρίως ευαισθησία και αγάπη στην πιο μικρή και “παρεξηγημένη” λεπτομέρεια τα έργα αυτά μοιάζουν με ζωτικά πολεμοφόδια στη σύγχρονη κοινωνία.

 

Η καλλιτέχνις:

Η Μυρτώ Ξανθοπούλου γεννήθηκε το 1981 στο Ελσίνκι. Σπούδασε στο Γ’ εργαστήριο ζωγραφικής της ΑΣΚΤ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.