Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Καύκασος: Έκθεση στο Beton7Gallery

Καύκασος: Έκθεση στο Beton7Gallery

Η ομάδα Asseblage Alieneπαρουσιάζει στο Beton7 Gallery, μια έκθεση με τίτλο “Καύκασος”, στην οποία παρουσιάζεται μια συγκεκριμένη σειρά έργων που περιλαμβάνει σχέδια, κατασκευές, γλυπτά και βίντεο προβολές.

Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 20.00 και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.

 

Η οροσειρά Καύκασος σύμφωνα με το γεωγραφικό παράδειγμα της δύσης τοποθετείται στο όριο της Ευρώπης και της Ασίας. Ένας τόπος όριο και μυθική γενέτειρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού που χρησιμοποιείται ως καλλιτεχνική façade αλλά και ως πέπλο για τις ανέλπιστες συναρμογές του παρόντος. Ένα ρήγμα στον χωροχρόνο της Αυτοκρατορίας και μια πτύχωση του επιπέδου της γεωπολιτικής.Με τους πετρώδεις εξωσκελετούς του και το πυκνό δομικά εσωτερικό, ορίζει το πέραν ως το εκτός του. Οι αντίθετες δυνάμεις χαρακτηρίζονται ως εξωγενείς, με την κυρίαρχη αφήγηση να τις αποτιμά ως διάβρωση ή ως αποσάθρωση, ακολουθώντας το παράδειγμα της γεωλογίας. Η Assemblage Aliéné διαβαίνει τα μονοπάτια του, ψηλαφώντας τις αλλεπάλληλες στρώσεις ιζημάτων του ευγονικού φυλετισμού, της καταγωγικής μυθολογίας, του μαρτυρίου και της πειθάρχησης. Εξορύσσοντας πολύτιμους λίθους από τις κορυφές του ρομαντικού ιδεώδους, άμμο από τον σουρεαλισμό και τη ψυχολογία, σίδερο και στάχτη από τις μηχανές του Κάφκα και της Σέλλεϋ. Η Assemblage Aliéné είναι μια ομάδα που δραστηριοποιείται στον χώρο της τέχνης, έναν κοινό τόπο λειτουργίας και μέσων όπου ασύμπτωτοι δρόμοι συγκλίνουν προτείνοντας την επιμέλεια ως το ομαδικό έργο .Η έκθεση Καύκασος επιδιώκει να αποπροσανατολίσει, να μετατοπίσει τις συντεταγμένες του χιονιού από τις κορυφές των βουνών. Γεωγραφικό μήκος η αποξένωση. Γεωγραφικό πλάτος οι πειθαρχήσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
25.05.2016 16:43
Τρία χρόνια με πολλές κατασκευές, συζητήσεις και αναζητήσεις στα 2D και 3D εικαστικά εργαστήρια για άτομα άνω των 65 ετών, καταλήγουν σε μία έκθεση με έργα από τους συμμετέχοντες Νέους εικαστικούς.
Γεωμετρική αναπαράσταση του ψευδαισθητικού χώρου: Έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
28.03.2016 13:09
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Μαθηματικών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ προσκαλούν τον κ. Νίκο Κουρνιάτη, Δρ Αρχιτέκτονα Μηχανικό του ΕΜΠ, εξειδικευμένο στις γεωμετρικές οπτικές ψευδαισθήσεις, για την επιμέλεια μιας Έκθεσης οπτικών ψευδαισθήσεων, όπου θα εκθέσει σχετικές κατασκευές από τις 31 Μαρτίου 2016.
Στίγμα Ζωής: έκθεση του Λάζαρου Μαράβα στην ΔΛ gallery
09.03.2016 13:46
Η ΔΛ gallery, εγκαινιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.00μ.μ., την έκθεση του Λάζαρου Μαράβα με τίτλο «Στίγμα Ζωής», η οποία αποτελείται από μεταλλικές διάτρητες κατασκευές μαύρου χρώματος, που γίνονται ο καμβάς της δικής του ιδιαίτερης ζωγραφικής.
Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο
03.12.2015 10:10
To Εθνικό Τυπογραφείο διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο «Φ.Ε.Κ. + Τέχνη», που θα εγκαινιαστεί στις 17 Δεκεμβρίου 2015 και περιλαμβάνει έργα διακεκριμένων δημιουργών που εμπνέονται από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Φ.Ε.Κ. και του Εθνικού Τυπογραφείου.
Πρόσωπα: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Black Duck
04.11.2015 10:13
Ο πολυχώρος Black Duck, μπήκε αισίως στον όγδοο χρόνο λειτουργίας του. Το ίδιο και η γκαλερί του που διήνυσε επτά χρόνια με ζωγραφιές, φωτογραφίες, ευφάνταστες κατασκευές, γλυπτικές δημιουργίες!