Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ποιητική βραδιά για τον Κ.Π. Καβάφη, από το Γενικό Λύκειο Καρύστου

Ποιητική βραδιά για τον Κ.Π. Καβάφη, από το Γενικό Λύκειο Καρύστου

Το Γενικό Λύκειο Καρύστου, που εντάσσεται στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων με την Unesco, παρουσιάζει μια ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Κ.Π. Καβάφη, με τίτλο “Ξαναδιαβάζοντας τον Καβάφη... εν Φαντασία και Λόγω”.

 

Η εκδήλωση , θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Μοντοφώλι στην Κάρυστο, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στις 21.30.

 

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον αλεξανδρινό ποιητή Κ.Π. Καβάφη, καθώς το έτος 2013 έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO έτος Κ.Π. Καβάφη. Το Γενικό Λύκειο Καρύστου εντάσσεται από φέτος στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων με την UNESCO. Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, μαθητές, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους και την τοπική κοινωνία, οργανώνουν μια ποιητική βραδιά προς τιμήν του ποιητή. Τις απαγγελίες των ποιημάτων θα συνοδεύουν έγχορδα όργανα (κιθάρα και ούτι).

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Ρούβαλης παρουσιάζει τη νέα του ποιητική συλλογή
24.02.2017 12:42
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ποιητική σύνθεση του Βασίλη Ρούβαλη με τίτλο Η Λεύγες τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση συμμετείχε με επιτυχία στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας
21.09.2016 10:26
Στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας συμμετείχε το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μερικές από τις κυριότερες δράσεις του, αλλά και να οργανώσει σημαντικές εκδηλώσεις με θέμα τόσο τον ελληνικό πολιτισμό, όσο και τον μεγάλο Έλληνα ποιητή.
Το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας
06.09.2016 11:29
Στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας συμμετέχει το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζοντας μερικές από τις κυριότερες δράσεις του Αρχείου, αλλά και οργανώνοντας ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που αφορούν στον σπουδαίο Έλληνα ποιητή.
Η μέθοδος του Κ.Π. Καβάφη - Γιώργος Βαρθαλίτης
24.06.2016 11:40
Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο, Η μέθοδος του Κ.Π. Καβάφη του Γιώργου Βαρθαλίτη.
Ποιητική τέχνη - Έζρα Πάουντ
22.06.2016 12:40
Από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης κυκλοφορεί το βιβλίο Ποιητική τέχνη του Έζρα Πάουντ μετάφραση Ελένης Πιπίνη.