Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Μάρκος Βενιός: Έκθεση ζωγραφικής στον Εικαστικό Κύκλο

Μάρκος Βενιός: Έκθεση ζωγραφικής στον Εικαστικό Κύκλο

Ο Εικαστικός Κύκλος παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Μάρκου Βενιού με τίτλο “Αυτά που καταστρέφει ο άνθρωπος”.

 

Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 28 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τις 22 Ιουνίου 2013.

 

Την Τρίτη 28 Μαΐου θα εγκαινιαστεί στον Εικαστικό Κύκλο, έκθεση έργων ζωγραφικής μικρών διαστάσεων με γενικό τίτλο «…αυτά που καταστρέφει ο άνθρωπος». Η θεματολογία του Μάρκου Βενιού είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες και μάλιστα η χρήση του χρυσού-ασημί την έχει κάνει μοναδική. Αποτυπώνει όπως σχεδόν πάντα τις μικρές λιτές γωνιές της νησιωτικής Ελλάδας με το άπλετο φως, με την μοναδική διαύγεια της τεχνικής του.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των τριών τελευταίων χρόνων που για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό Ο ζωγράφος του Αιγαίου. Η πέτρα, η φρυγμένη γη, ο τοίχος του ξωκλησιού που έχει δουλευτεί με την παλάμη του ταπεινού χτίστη και το μονοπάτι με τα φρύγανα, θυμάρια και φασκόμηλα που έχει ανοίξει η γερόντισσα νησιώτισσα για να πάει να προσκυνήσει και να ανάψει το καντήλι, μέσα από την τεχνική της αυγοτέμπερας και του χρυσού παίρνει μια μεταφυσική και ποιητική διάσταση. Η βιωματική εμπειρία εδώ καταγράφεται σε ψυχικές ανατάσεις του ζωγράφου.

 

Τα πιο αγαπητά πράγματα στον κόσμο, είναι τα αυθεντικά. Γι αυτό ο μεγάλος δάσκαλος Γιάννης Τσαρούχης του είχε πει: Εσύ ζωγραφίζεις αυτά που καταστρέφει ο άνθρωπος. Με το προσωπικό του ύφος ο Μάρκος Βενιός προσθέτει στην Ελληνική τοπιογραφία, μια καινούρια ερμηνεία.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Hospital: έκθεση του Δημήτρη Μυτά στον Εικαστικό Κύκλο
12.02.2016 10:31
Ο Εικαστικός Κύκλος εγκαινιάζει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Μυτά, με τίτλο Hospital.
Stand up for…: εικαστική έκθεση από το The ArtLoft
15.01.2016 16:42
Η εικαστική πλατφόρμα "The ArtLoft" που επιμελείται η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Stand up for...", στον εικαστικό πολυχώρο The Loft, στο κέντρο της Αθήνας.
Στο ταξίδι της γραμμής: Έκθεση του Ηλία Παπανικολάου στον Εικαστικό Κύκλο
18.12.2015 16:40
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, παρουσιάζεται στην γκαλερί Εικαστικός Κύκλος, στο Κολωνάκι η νέα ζωγραφική δουλειά του Ηλία Παπανικολάου με τον τίτλο ‘’Στο ταξίδι της γραμμής’’.