Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μάρκος Βενιός: Έκθεση ζωγραφικής στον Εικαστικό Κύκλο

Μάρκος Βενιός: Έκθεση ζωγραφικής στον Εικαστικό Κύκλο

Ο Εικαστικός Κύκλος παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Μάρκου Βενιού με τίτλο “Αυτά που καταστρέφει ο άνθρωπος”.

 

Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 28 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τις 22 Ιουνίου 2013.

 

Την Τρίτη 28 Μαΐου θα εγκαινιαστεί στον Εικαστικό Κύκλο, έκθεση έργων ζωγραφικής μικρών διαστάσεων με γενικό τίτλο «…αυτά που καταστρέφει ο άνθρωπος». Η θεματολογία του Μάρκου Βενιού είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες και μάλιστα η χρήση του χρυσού-ασημί την έχει κάνει μοναδική. Αποτυπώνει όπως σχεδόν πάντα τις μικρές λιτές γωνιές της νησιωτικής Ελλάδας με το άπλετο φως, με την μοναδική διαύγεια της τεχνικής του.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των τριών τελευταίων χρόνων που για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό Ο ζωγράφος του Αιγαίου. Η πέτρα, η φρυγμένη γη, ο τοίχος του ξωκλησιού που έχει δουλευτεί με την παλάμη του ταπεινού χτίστη και το μονοπάτι με τα φρύγανα, θυμάρια και φασκόμηλα που έχει ανοίξει η γερόντισσα νησιώτισσα για να πάει να προσκυνήσει και να ανάψει το καντήλι, μέσα από την τεχνική της αυγοτέμπερας και του χρυσού παίρνει μια μεταφυσική και ποιητική διάσταση. Η βιωματική εμπειρία εδώ καταγράφεται σε ψυχικές ανατάσεις του ζωγράφου.

 

Τα πιο αγαπητά πράγματα στον κόσμο, είναι τα αυθεντικά. Γι αυτό ο μεγάλος δάσκαλος Γιάννης Τσαρούχης του είχε πει: Εσύ ζωγραφίζεις αυτά που καταστρέφει ο άνθρωπος. Με το προσωπικό του ύφος ο Μάρκος Βενιός προσθέτει στην Ελληνική τοπιογραφία, μια καινούρια ερμηνεία.

Σχετικές ειδήσεις
Heard, έκθεση του Θανάση Λάλα στον Εικαστικό Kύκλο Sianti
06.02.2017 11:36
«Πόσο σκληρή πρέπει να ’ναι μια καρδιά για να αντέξει την προδοσία;». Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο Θανάσης Λάλας μέσα από την ατομική του έκθεση με τίτλο Heard, η οποία θα φιλοξενηθεί στον Εικαστικό Kύκλο Sianti και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 το απόγευμα.
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Με τον τρόπο του Γ. Σ.: εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στην Ιανός Αίθουσα Τέχνης
16.03.2016 17:06
Στο πλαίσιο του Μαρτίου ως καθιερωμένου μήνα ποίησης στον Ιανό και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, εγκαινιάζεται στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 21:00 η ομαδική έκθεση "Με τον τρόπο του Γ.Σ.", ένα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη.