Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Στις εκλείψεις ζευγαρώνει η τέχνη: Έκθεση στο Camp

Στις εκλείψεις ζευγαρώνει η τέχνη: Έκθεση στο Camp

Το Campπαρουσιάζει την πολυσυλλεκτική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Στις εκλείψεις ζευγαρώνει η τέχνη”, με έργα πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

 

Η έκθεση, θα διαρκέσει έως και τις 11 Ιουνίου 2013.

 

Στην έκθεση αυτή τίθεται το ερώτημα της δημιουργίας μέσα σε δυσοίωνους καιρούς. Ο σύγχρονος καλλιτέχνης δεν μπορεί ούτε απαθής να παραμείνει, να σιωπήσει δηλ. να δημιουργήσει ένα έργο σε απομόνωση, εκτός πραγματικότητας ούτε όμως και να την υπηρετήσει ως ένας άλλος διασκεδαστής. Ο καλλιτέχνης είτε το θέλει είτε όχι καλείται να πάρει θέση σ’αυτή την κοινωνία του θεάματος που ζούμε και με την θέση του έργου του να προκαλέσει τον θαυμασμό. Αντιμέτωπος με τη διαφθορά, ο καλλιτέχνης μέσα από το έργο του προσπαθεί να συνενώσει το κοινωνικό γίγνεσθαι με τις αμφιβολίες του. Απέναντι στην ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, ο καλλιτέχνης προτείνει τις δικές του αμφησιμίες και ανησυχίες, δημιουργεί επικινδύνως όπως λέει ο Καμύ.

Βρισκόμενοι μέσα στη δίνη των σημερινών γεγονότων ο καλλιτέχνης και κατ’επέκταση το έργο τέχνης είναι περισσότερο ένα μέσο αφύπνισης. Γι’αυτή την κοινή πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε και υπομένουμε καλείται ο καλλιτέχνης να μιλήσει μέσα από το έργο του. Μπροστά στην κατάρρευση της βολής και του εύκολου εφησυχασμού βρισκόμαστε αντιέτωποι με μια ωμότητα που μας βγάζει από την απάτη μας. Κι ο καλλιτέχνης είναι αυτός ο συνοδοιπόρος της επόμενης μέρας. Είμαστε στην εποχή που το έργο τέχνης μας ενδιαφέρει για την αναγκαιότητά του ως την μόνη διέξοδο για ό,τι διαδραματίζεται.

 

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από την χορευτική παράσταση Τρία δωμάτια / έξοδος, σε σκηνοθεσία Μάκη Φάρου και Αλίκης Καζούρη, η οποία θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Ιουνίου στις 21:30, καθώς και από μια ανοιχτή για το κοινό συζήτηση με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και την επιμελήτρια στις 30 Μαΐου στις 19:00.

 

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Κωστής Βελώνης, Μάρθα Δημητροπούλου,  Λίζη Καλλιγά , Απόστολος Καρακατσάνης , Κώστας Μπασάνος , Ελένη Μυλωνά,Ζάφος Ξαγοράρης,  Αλίκη Παλάσκα,Μαρία Παπαδημητρίου , Μάκης Φάρος, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς

 

Επιμέλεια Έκθεσης: Χριστίνα Πετρηνού, ιστορικός τέχνης

Σχετικές ειδήσεις
Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80: Έκθεση στην S. G. Art Gallery
14.12.2016 16:34
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80” με σχέδια, λιθογραφίες και γλυπτά έργα Γάλλων και Ελλήνων καλλιτεχνών που ζούσαν στο Παρίσι τις δεκαετίες ‘60, ‘70, και ‘80 και προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και της Γαλλίας.
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα»
01.12.2016 16:47
Διπλή παρουσία για το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αυτές τις μέρες στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Αφορμή αποτελούν τόσο η μεγάλη έκθεση-πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης με τίτλο «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που εγκαινιάζεται στις 30 Νοεμβρίου στο Κρατικό Μουσείο Manege στη ρωσική μεγαλούπολη, αλλά και η ομιλία της διευθύντριας του ΚΜΣΤ Μαρίας Τσαντσάνογλου στο 5ο Διεθνές Πολιτιστικό Φόρουμ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.
Τέχνη - Τύχη - Τόλμη: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
27.09.2016 11:35
Ο Δ. Κοκκινίδης, ο Κ. Μορταράκος, η Σ. Πολίτη και ο Δ. Χιωτόπουλος συναντώνται σε μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο Τέχνη - Τύχη - Τόλμη στην Γκαλερί Έρση, η οποία θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.
Η Τέχνη του Σχεδιάζειν: ομαδική έκθεση στην Alma Gallery
15.06.2016 13:57
Η Γκαλερί ALMΑ στην Αθήνα (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου την έκθεση «Η τέχνη του σχεδιάζειν» με σχέδια σε χαρτί έξι Ελλήνων καλλιτεχνών των: Μαρία Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Βασίλη Παπανικολάου, Μανταλίνα Ψωμά. Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει χαρακτηριστικά για τους καλλιτέχνες της έκθεσης:
Αλληλεγγύης Τέχνη: έκθεση από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθης
15.04.2016 13:26
Ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθης μας προσκαλεί την Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 20:00, στα εγκαίνια της έκθεσης, «Αλληλεγγύης Τέχνη».