Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Στις εκλείψεις ζευγαρώνει η τέχνη: Έκθεση στο Camp

Στις εκλείψεις ζευγαρώνει η τέχνη: Έκθεση στο Camp

Το Campπαρουσιάζει την πολυσυλλεκτική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Στις εκλείψεις ζευγαρώνει η τέχνη”, με έργα πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

 

Η έκθεση, θα διαρκέσει έως και τις 11 Ιουνίου 2013.

 

Στην έκθεση αυτή τίθεται το ερώτημα της δημιουργίας μέσα σε δυσοίωνους καιρούς. Ο σύγχρονος καλλιτέχνης δεν μπορεί ούτε απαθής να παραμείνει, να σιωπήσει δηλ. να δημιουργήσει ένα έργο σε απομόνωση, εκτός πραγματικότητας ούτε όμως και να την υπηρετήσει ως ένας άλλος διασκεδαστής. Ο καλλιτέχνης είτε το θέλει είτε όχι καλείται να πάρει θέση σ’αυτή την κοινωνία του θεάματος που ζούμε και με την θέση του έργου του να προκαλέσει τον θαυμασμό. Αντιμέτωπος με τη διαφθορά, ο καλλιτέχνης μέσα από το έργο του προσπαθεί να συνενώσει το κοινωνικό γίγνεσθαι με τις αμφιβολίες του. Απέναντι στην ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, ο καλλιτέχνης προτείνει τις δικές του αμφησιμίες και ανησυχίες, δημιουργεί επικινδύνως όπως λέει ο Καμύ.

Βρισκόμενοι μέσα στη δίνη των σημερινών γεγονότων ο καλλιτέχνης και κατ’επέκταση το έργο τέχνης είναι περισσότερο ένα μέσο αφύπνισης. Γι’αυτή την κοινή πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε και υπομένουμε καλείται ο καλλιτέχνης να μιλήσει μέσα από το έργο του. Μπροστά στην κατάρρευση της βολής και του εύκολου εφησυχασμού βρισκόμαστε αντιέτωποι με μια ωμότητα που μας βγάζει από την απάτη μας. Κι ο καλλιτέχνης είναι αυτός ο συνοδοιπόρος της επόμενης μέρας. Είμαστε στην εποχή που το έργο τέχνης μας ενδιαφέρει για την αναγκαιότητά του ως την μόνη διέξοδο για ό,τι διαδραματίζεται.

 

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από την χορευτική παράσταση Τρία δωμάτια / έξοδος, σε σκηνοθεσία Μάκη Φάρου και Αλίκης Καζούρη, η οποία θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Ιουνίου στις 21:30, καθώς και από μια ανοιχτή για το κοινό συζήτηση με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και την επιμελήτρια στις 30 Μαΐου στις 19:00.

 

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Κωστής Βελώνης, Μάρθα Δημητροπούλου,  Λίζη Καλλιγά , Απόστολος Καρακατσάνης , Κώστας Μπασάνος , Ελένη Μυλωνά,Ζάφος Ξαγοράρης,  Αλίκη Παλάσκα,Μαρία Παπαδημητρίου , Μάκης Φάρος, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς

 

Επιμέλεια Έκθεσης: Χριστίνα Πετρηνού, ιστορικός τέχνης

Σχετικές ειδήσεις
Αλληλεγγύης Τέχνη: έκθεση από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθης
15.04.2016 13:26
Ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθης μας προσκαλεί την Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 20:00, στα εγκαίνια της έκθεσης, «Αλληλεγγύης Τέχνη».
Το ψηφιδωτό ως σύγχρονη τέχνη: έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα
09.02.2016 14:47
Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, εγκαινιάστηκε η διεθνής έκθεση με τίτλο «Το Ψηφιδωτό ως Σύγχρονη Τέχνη» στο αίθριο του 1ου ορόφου. Πρόκειται για μια ομαδική διεθνή έκθεση 46 καλλιτεχνών από διάφορες χώρες εκ των οποίων οι 9 από την Ελλάδα.
Άγγιξε την Τέχνη: Έκθεση και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
18.01.2016 11:51
Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και οι φοιτητές του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας καλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Άγγιξε την Τέχνη» τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 7.30 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.
Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο
03.12.2015 10:10
To Εθνικό Τυπογραφείο διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο «Φ.Ε.Κ. + Τέχνη», που θα εγκαινιαστεί στις 17 Δεκεμβρίου 2015 και περιλαμβάνει έργα διακεκριμένων δημιουργών που εμπνέονται από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Φ.Ε.Κ. και του Εθνικού Τυπογραφείου.
Τέχνη και εξέγερση: έκθεση στο Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη
09.11.2015 12:46
Το Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη μας προσκαλεί στην έκθεση Τέχνη και εξέγερση, με έργα των Baselitz (1938), Penk (1939), Lupertz (1941) και Immendorf (1945-2007).