Το Campπαρουσιάζει την πολυσυλλεκτική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Στις εκλείψεις ζευγαρώνει η τέχνη”, με έργα πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

 

Η έκθεση, θα διαρκέσει έως και τις 11 Ιουνίου 2013.

 

Στην έκθεση αυτή τίθεται το ερώτημα της δημιουργίας μέσα σε δυσοίωνους καιρούς. Ο σύγχρονος καλλιτέχνης δεν μπορεί ούτε απαθής να παραμείνει, να σιωπήσει δηλ. να δημιουργήσει ένα έργο σε απομόνωση, εκτός πραγματικότητας ούτε όμως και να την υπηρετήσει ως ένας άλλος διασκεδαστής. Ο καλλιτέχνης είτε το θέλει είτε όχι καλείται να πάρει θέση σ’αυτή την κοινωνία του θεάματος που ζούμε και με την θέση του έργου του να προκαλέσει τον θαυμασμό. Αντιμέτωπος με τη διαφθορά, ο καλλιτέχνης μέσα από το έργο του προσπαθεί να συνενώσει το κοινωνικό γίγνεσθαι με τις αμφιβολίες του. Απέναντι στην ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, ο καλλιτέχνης προτείνει τις δικές του αμφησιμίες και ανησυχίες, δημιουργεί επικινδύνως όπως λέει ο Καμύ.

Βρισκόμενοι μέσα στη δίνη των σημερινών γεγονότων ο καλλιτέχνης και κατ’επέκταση το έργο τέχνης είναι περισσότερο ένα μέσο αφύπνισης. Γι’αυτή την κοινή πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε και υπομένουμε καλείται ο καλλιτέχνης να μιλήσει μέσα από το έργο του. Μπροστά στην κατάρρευση της βολής και του εύκολου εφησυχασμού βρισκόμαστε αντιέτωποι με μια ωμότητα που μας βγάζει από την απάτη μας. Κι ο καλλιτέχνης είναι αυτός ο συνοδοιπόρος της επόμενης μέρας. Είμαστε στην εποχή που το έργο τέχνης μας ενδιαφέρει για την αναγκαιότητά του ως την μόνη διέξοδο για ό,τι διαδραματίζεται.

 

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από την χορευτική παράσταση Τρία δωμάτια / έξοδος, σε σκηνοθεσία Μάκη Φάρου και Αλίκης Καζούρη, η οποία θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Ιουνίου στις 21:30, καθώς και από μια ανοιχτή για το κοινό συζήτηση με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και την επιμελήτρια στις 30 Μαΐου στις 19:00.

 

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Κωστής Βελώνης, Μάρθα Δημητροπούλου,  Λίζη Καλλιγά, Απόστολος Καρακατσάνης, Κώστας Μπασάνος, Ελένη Μυλωνά,Ζάφος Ξαγοράρης,  Αλίκη Παλάσκα,Μαρία Παπαδημητρίου, Μάκης Φάρος, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς

 

Επιμέλεια Έκθεσης: Χριστίνα Πετρηνού, ιστορικός τέχνης