Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Sutra, στον κόσμο των saolin

Sutra, στον κόσμο των saolin
Σε ένα ταξίδι στον κόσμο των Σαολίν μας καλεί ο Sidi Larbi Cherkaoui με την τελευταία του δημιουργία Sutra, η οποία θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 26 Ιουλίου. Η διεθνής συμπαραγωγή είναι αποτέλεσμα της συνάντησης των μοναχών Σαολίν με τον 32χρονο διάσημο χορευτή και χορογράφο. Συνοδοιπόροι του σε αυτό το έργο είναι ο σημαντικός βρετανός γλύπτης Antony Gormley και ο ταλαντούχος πολωνός συνθέτης Szymon Brzóska στη μουσική .

Ο Τσερκάουι αυτή τη φορά έρχεται να εμβαθύνει στη βουδιστική παράδοση, που καταργεί τη δυτική αντιδιαστολή μεταξύ σώματος και νου. Όχημα στις εξερευνήσεις αυτές αποτελεί η διπλή πολιτισμική του καταγωγή, μισός βέλγος και μισός μαροκινός, καθώς και η έμφυτη περιέργεια και η σταθερή του προσήλωση να διασταυρώνει ετερογενή υλικά στα θεάματά του.

Την σκηνοθεσία και την χορογραφία υπογράφει ο Sidi Larbi Cherkaoui, την εικαστική δημιουργία και τον σχεδιασμό σκηνικών έχει κάνει ο  Antony Gormley. Ενώ στην παράσταση θα παίζουν οι μουσικοί, ο Szymon Brzóska στο πιάνο , οι Alies Sluiter και Olga Wojciechowska στο βιολί , η Laura Anstee στο τσέλο και ο Coordt Linke στα κρουστά.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει στις 5 Ιουλίου.


Σχετικές ειδήσεις
Lacrimosa ή το απέπρωτο, του Θανάση Τριαρίδη στο θησείον - ένα θέατρο για τις τέχνες
16.11.2016 15:40
Τρία χρόνια μετά το La ultima noche ή οι Καρχαρίες, το πρώτο θεατρικό έργο του Θανάση Τριαρίδη, ο Δημήτρης Γιαμλόγλου επιστρέφει στον ιδιαίτερο κόσμο του συγγραφέα, σκηνοθετώντας το τελευταίο μιας άτυπης δωδεκαλογίας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Με αγάπη Γκόλφω: μια τελευταία παράσταση από τη Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
30.08.2016 12:57
Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της παρωδίας μετά μουσικής «Με αγάπη... Γκόλφω» που παρουσίασε η Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα στα τέλη Ιουλίου, η Γκόλφω μας ετοιμάζεται για την τελευταία της παράσταση για αυτό το καλοκαίρι.
Συρανό ντε Μπερζεράκ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Θέατρο Δάσους
07.07.2016 16:37
Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν, «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Δάσους, στις 25 και 26 Ιουλίου 2016.
Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
07.07.2016 14:05
Μέρος των Αισχυλείων που διοργανώνει με συνέπεια εδώ χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας αποτελεί η επιτυχημένη διοργάνωση «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», η οποία πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο.
Τελευταία Στοιχήματα!: από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «δήλος»
04.07.2016 16:32
Με το έργο «Τελευταία Στοιχήματα!» ξεκινά την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων των τελειοφοίτων της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος».