Σε ένα ταξίδι στον κόσμο των Σαολίν μας καλεί ο Sidi Larbi Cherkaoui με την τελευταία του δημιουργία Sutra, η οποία θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 26 Ιουλίου. Η διεθνής συμπαραγωγή είναι αποτέλεσμα της συνάντησης των μοναχών Σαολίν με τον 32χρονο διάσημο χορευτή και χορογράφο. Συνοδοιπόροι του σε αυτό το έργο είναι ο σημαντικός βρετανός γλύπτης Antony Gormley και ο ταλαντούχος πολωνός συνθέτης Szymon Brzóska στη μουσική.

Ο Τσερκάουι αυτή τη φορά έρχεται να εμβαθύνει στη βουδιστική παράδοση, που καταργεί τη δυτική αντιδιαστολή μεταξύ σώματος και νου. Όχημα στις εξερευνήσεις αυτές αποτελεί η διπλή πολιτισμική του καταγωγή, μισός βέλγος και μισός μαροκινός, καθώς και η έμφυτη περιέργεια και η σταθερή του προσήλωση να διασταυρώνει ετερογενή υλικά στα θεάματά του.

Την σκηνοθεσία και την χορογραφία υπογράφει ο Sidi Larbi Cherkaoui, την εικαστική δημιουργία και τον σχεδιασμό σκηνικών έχει κάνει ο  Antony Gormley. Ενώ στην παράσταση θα παίζουν οι μουσικοί, ο Szymon Brzóska στο πιάνο, οι Alies Sluiter και Olga Wojciechowska στο βιολί, η Laura Anstee στο τσέλο και ο Coordt Linke στα κρουστά.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει στις 5 Ιουλίου.