Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Τόπος , μια προσέγγιση, μια ιστορία

Τόπος , μια προσέγγιση, μια ιστορία
Η έκθεση Τόπος εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5 Μαρτίου 2008 με μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώνεται στις 24 Αυγούστου 2008. Περίπου το ένα τέταρτο από τα 1600 έργα που αριθμεί σήμερα η συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζονται σε μια σειρά από ενότητες-τόπους σε όλο τον εκθεσιακό χώρο του μουσείου. Η επιλογή των έργων περιλαμβάνει έλληνες και ξένους καλλιτέχνες , καθώς και περισσότερα από εκατό καινούρια αποκτήματα, μεταξύ των οποίων πολλά έργα νέων καλλιτεχνών.

Η έκθεση Τόπος εγκαθιστά ξανά τη μόνιμη συλλογή του δίνοντάς της πολύ μεγαλύτερο εύρος μέσα στο χώρο του κτιρίου, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή ανάδειξη των μόνιμων συλλογών και την παρουσίαση των έργων και των χώρων.

Τόπος συνάντησης, διαλόγου και ελπίδας το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι ένα σύγχρονο μουσείο – σταυροδρόμι μέσα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και καλλιτεχνικού διευθυντή, κ. Ντένη Ζαχαρόπουλου και διοργανώνεται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Σχετικές ειδήσεις
Λήξη για τέσσερις εκθέσεις του ΚΜΣΤ και ένα finissage!
22.02.2017 10:33
Τελευταίες μέρες λειτουργίας για τέσσερις εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
13.01.2017 10:13
Το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, είναι η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος», μια σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. H περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Κρήτη
22.11.2016 11:36
To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο “Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. Η περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης”.
Ξενάγηση σε δύο εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 11:34
Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 12:00 ξεναγούμαστε στις δύο τρέχουσες εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.
Athens Biennale 2015-2017 – Σύναψη 2: Τελευταίες καλλιτεχνικές δράσεις στο Μπάγκειον
22.04.2016 13:43
Η Σύναψη 2 της Μπιενάλε της Αθήνας με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας την Κριτική των Θεσμών - Από τη σκοπιά του Νότου» ολοκληρώνεται ολοκληρώνεται το διήμερο 23 και 24 Απριλίου στο «Μπάγκειον» στην Ομόνοια, με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων.