Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Τόπος , μια προσέγγιση, μια ιστορία

Τόπος , μια προσέγγιση, μια ιστορία
Η έκθεση Τόπος εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5 Μαρτίου 2008 με μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώνεται στις 24 Αυγούστου 2008. Περίπου το ένα τέταρτο από τα 1600 έργα που αριθμεί σήμερα η συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζονται σε μια σειρά από ενότητες-τόπους σε όλο τον εκθεσιακό χώρο του μουσείου. Η επιλογή των έργων περιλαμβάνει έλληνες και ξένους καλλιτέχνες , καθώς και περισσότερα από εκατό καινούρια αποκτήματα, μεταξύ των οποίων πολλά έργα νέων καλλιτεχνών.

Η έκθεση Τόπος εγκαθιστά ξανά τη μόνιμη συλλογή του δίνοντάς της πολύ μεγαλύτερο εύρος μέσα στο χώρο του κτιρίου, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή ανάδειξη των μόνιμων συλλογών και την παρουσίαση των έργων και των χώρων.

Τόπος συνάντησης, διαλόγου και ελπίδας το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι ένα σύγχρονο μουσείο – σταυροδρόμι μέσα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και καλλιτεχνικού διευθυντή, κ. Ντένη Ζαχαρόπουλου και διοργανώνεται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Σχετικές ειδήσεις
Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. H περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Κρήτη
22.11.2016 11:36
To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο “Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. Η περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης”.
Ξενάγηση σε δύο εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 11:34
Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 12:00 ξεναγούμαστε στις δύο τρέχουσες εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.
Έκθεση για τη Θεσσαλονίκη της Κατοχής από τη συλλογή Βύρωνα Μήτου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
03.02.2016 10:50
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνει την περιοδική έκθεση με τον τίτλο «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου».
Πέρα από την κοινή λογική: έκθεση με έργα ρωσικής πρωτοπορίας στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.01.2016 12:45
Η έκθεση «Πέρα από την κοινή λογική. Έργα ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων.
Μεταβάσεις / Τόπος – Χρόνος: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Owl Art Space
08.12.2015 12:12
Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, εγκαινιάστηκε στη γκαλερί OWL ART SPACE, μια έκθεση "Ντοκουμέντων και Διαδικασιών" αφιερωμένη στη Μαρία Καραβέλα και το Γρηγόρη Σεμιτέκολο, που έφυγαν πρόσφατα από κοντά μας, πρωτεργάτες έργων στο χώρο.