Η Athens Music Matchmaker, στο πλαίσιο της 14ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, καλούν τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες να συμμετέχουν

στις μουσικές δράσεις «Βρες το ταίρι σου» και «Ραντεβού στα τυφλά».

Περισσότερες πληροφορίες:

Η εθνική ομάδα σχεδιασμού και συντονισμού (ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο.) σε συνεργασία με περισσότερους από 60 τοπικούς διοργανωτές σε 30 πόλεις στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία των εκδηλώσεων και το κάλεσμα συμμετοχής.

Όπως κάθε χρόνο, θέλουμε να προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλα τα είδη μουσικής να ακουστούν με ίσες ευκαιρίες στον κόσμο, ενώνοντας ερασιτέχνες, φιλόδοξους μουσικούς, καταξιωμένους επαγγελματίες και κοινό σε μια μεγάλη και μοναδική μουσική στιγμή: τη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Φέτος όμως, παράλληλα με τον παραδοσιακό τρόπο συμμετοχής των καλλιτεχνών ή των διοργανωτών στις τοπικές εκδηλώσεις της ΕΓΜ, μια Ευρωπαϊκή καινοτομία της Αθηναϊκής Γιορτής της Μουσικής έρχεται να επαναστατήσει στην διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

 

Athens Music Matchmaker

Το Athens Music Matchmaker δημιουργήθηκε με σκοπό την διεύρυνση του καλλιτεχνικού πλαισίου συμμετοχής και την ευκολότερη πρόσβαση προς οποιονδήποτε μουσικόφιλο ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή ή να δημιουργήσει μια εκδήλωση – είτε και τα δύο μαζί!

Πρόκειται για μια  πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Στόχος του Athens Music Matchmaker είναι να δοθεί δυνατότητα απευθείας σύνδεσης και δικτύωσης μεταξύ καλλιτεχνών και διοργανωτών, επιτρέποντας τους να αναπτύξουν συνεργασίες και να παρουσιάσουν από κοινού συναυλίες και εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Η εφαρμογή που θα λειτουργήσει πιλοτικά φέτος μόνο στη διοργάνωση της ΕΓΜ των Αθηνών, διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τους προγραμματιστές της ιστοσελίδας του δικτύου του Make Music Day New York και στην ουσία, με μια εγγραφή στο Athens Music Matchmaker (http://athens.makemusicmatch.org), καλλιτέχνες και διοργανωτές θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αλλά και να διαμορφώσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της πόλης.

Έξαλλου, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ανήκει σε όλους και θα διαμορφώνεται από όλους.

 

Το κάλεσμα απευθύνεται σε:

1. Καλλιτέχνες:

Ερμηνευτές, σολίστες, μουσικούς, συγκροτήματα ή μουσικά σύνολα που θα ήθελαν να παρουσιάσουν, να ερμηνεύσουν ή να προγραμματίσουν τη μουσική τους εκδήλωση ή συναυλία, ζωντανά, στo πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2013.

2. Διοργανωτές:

Ιδιώτες, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά σωματεία, ιδρύματα, μουσικές ακαδημίες ή σχολές, που θα ήθελαν να συνεργαστούν για την διοργάνωση εκδήλωσης ή ακόμα και παράλληλης δράσης είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής της  Αθήνας.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είναι εδώ. Μείνετε συντονισμένοι. www.europeanmusicday.gr.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 Όπως είχαμε ανακοινώσει, όταν αποφασίστηκε η αναστολή των κεντρικών εκδηλώσεων του 2012, προτεραιότητα στην επιλογή των καλλιτεχνών για τις φετινές κεντρικές σκηνές της ΜΕΣΟ, θα δοθεί σε όσους είχαν  δηλώσει συμμετοχή στην ΕΓΜ Αθηνών 2012.

Οι περσινοί συμμετέχοντες θα πρέπει απλά να επιβεβαιώσουν εάν είναι ακόμη διαθέσιμοι, και εφόσον το επιθυμούν να εγγραφούν στο  Athens Music Matchmaker (με την σημείωση ότι είχαν δηλώσει συμμετοχή στο κάλεσμα των εκδηλώσεων του 2012)

Βρες το ταίρι σου…

…στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2013

 

Athens Music Matchmaker

Συνοικέσιο (το): Η διαδικασία εκείνη όπου ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται μέσω φίλων / συγγενών / γειτόνων, με σκοπό τον γάμο.

Τα παλιότερα χρόνια τον ρόλο αυτό τον αναλάμβανε μια κυρία, γνωστή στη γειτονιά και ως προξενήτρα. Πήγαινε γλυκά στο σπίτι της υποψήφιας (για να γλυκάνει την οικογένεια) και τους έπειθε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος.

Ο υποψήφιος γαμπρός συναντούσε την οικογένεια της νύφης, σε κλίμα “είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”, με καφέ και γλυκό του κουταλιού, και αφού συμφωνούσαν σε όλα -όπως και στην προίκα- οριζόταν η ημερομηνία του γάμου. Η νύφη απλά δεχόταν.

Τι σχέσει μπορεί να έχει η σκηνή παλιάς ελληνικής ταινίας με την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής; Όπου γαμπρός βάλε το συγκρότημα / διοργανωτή, όπου “νύφη” το stage / περιοχή, στη θέση του γλυκού του κουταλιού δες τη μουσική και αντί για προξενήτρα αφέσου στα σχέδια του Athens Music Matchmaker! Του καλύτερου μουσικού συνοικεσίου που έχεις δει ποτέ!

Για πρώτη φορά (φέτος, μόνο για την Αθήνα) θα παρουσιαστεί η συγκεκριμένη εφαρμογή ή αν προτιμάς το μουσικό προξενιό, που έχει ως σκοπό την διεύρυνση του καλλιτεχνικού πλαισίου συμμετοχής και την ευκολότερη πρόσβαση προς οποιονδήποτε μουσικόφιλο ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή ή να δημιουργήσει μια εκδήλωση -είτε και τα δυο- στην ΕΓΜ 2013!

Στόχος του Athens Music Matchmaker είναι να δοθεί δυνατότητα απευθείας σύνδεσης και δικτύωσης μεταξύ καλλιτεχνών και διοργανωτών, επιτρέποντας τους να αναπτύξουν συνεργασίες και να παρουσιάσουν από κοινού συναυλίες και εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Γίνε μέλος του Athens Music Matchmaker εδώ

ΒΡΕΣ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΣΟΥ!

Ραντεβού στα τυφλά… στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2013-05-16

Athens Music Matcmaker

Ραντεβού στα τυφλά (το): Τηλεοπτικό show, το οποίο εμπνεύστηκε στις ΗΠΑ ο Chuck Barris και έκανε την παρθενική του εμφάνισή στις 20 Δεκεμβρίου 1965 στο ABC.

Ένας/μία single καθόταν πίσω από έναν τοίχο και από την άλλη πλευρά βρισκόντουσαν 3 άντρες/γυναίκες. Ο/η single έκανε ερωτήσεις και από τις απαντήσεις που έπαιρνε διάλεγε και τον/την τυχερό/ή. Το χαρούμενο ζευγάρι κέρδιζε στο τέλος ένα ταξίδι, ώστε να γνωριστεί καλύτερα.

Η επιτυχία της εκπομπής ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα να παίζεται στις ΗΠΑ πάνω από 3 δεκαετίες. Ενώ φυσικά το show παρουσιάστηκε και σε πολλές άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Μπερδευτήκατε και αναρωτιέστε τι σχέση έχει το Ραντεβού στα τυφλά και η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής; Μια βόλτα από το Athens Music Matchmaker θα σας λύσει όλες τις απορίες – μια πλατφόρμα όπου οργανωτές και καλλιτέχνες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, συναντιούνται πίσω από έναν net τοίχο και «ενώνονται» αν έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Για πρώτη φορά (φέτος, μόνο για την Αθήνα) θα παρουσιαστεί το Athens Music Matchmaker ή αν προτιμάς το “ραντεβού στα… μουσικά”, που έχει ως σκοπό την διεύρυνση του καλλιτεχνικού πλαισίου συμμετοχής και την ευκολότερη πρόσβαση προς οποιονδήποτε μουσικόφιλο ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή ή να δημιουργήσει μια εκδήλωση -είτε και τα δυο- στην ΕΓΜ 2013!

Στόχος της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι να παρέχει την απευθείας σύνδεση και δικτύωση μεταξύ καλλιτεχνών και διοργανωτών, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν συνεργασίες και να παρουσιάσουν από κοινού συναυλίες και εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Γίνε μέλος του Athens Music Matchmaker εδώ (http://athens.makemusicmatch.org/).