Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

1o Μουσικό Φεστιβάλ Σκοπέλου

1o Μουσικό Φεστιβάλ Σκοπέλου

Για πρώτη φορά ο Δήμος Σκοπέλου επιχειρεί να πραγματοποιήσει στο νησί, ένα Μουσικό Φεστιβάλ με συμμετοχή καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, από όλη την Ελλάδα και φυσικά τη Σκόπελο.

 

Η οργάνωση του Μουσικού Φεστιβάλ θα γίνει με την υποστήριξη και τη συνεργασία του ζεύγους Κendal Shepherd έμπειρης μουσικού και συνθέτη και του Rod Iffle, γνωστού μουσικού διευθυντή, ενορχηστρωτή, πιανίστα και Διευθυντή Χορωδίας στο Νορθάμπτον -Leicestershire στη Μ. Βρετανία, o oποίος θα διευθύνει τα εργαστήρια και τις παραστάσεις του φεστιβάλ, με τη βοήθεια εθελοντών του νησιού και της ΔΗ.Κ.Ε.Σ

 

Ελπίζουμε και φιλοδοξούμε το φετινό Φεστιβάλ, να είναι η αρχή της καθιέρωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε ετήσια βάση στο νησί μας, ώστε να δοθεί βήμα έκφρασης στους νέους καλλιτέχνες , να προβάλουμε την καλλιτεχνική δραστηριότητα των φορέων πολιτισμού της Σκοπέλου και να ενθαρρύνουμε την έκφραση των καλλιτεχνών.

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 27/5/2013 έως την Κυριακή 2/6/2013.

 

Δευτέρα 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εμφάνιση της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου στην παραλία του νησιού, αρχίζοντας τις εκδηλώσεις.
Τρίτη 28 Μαΐου στον Αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου θα εμφανιστούν η Παιδική Χορωδία Σκοπέλου μαζί με την Χορωδία του Φεστιβάλ Σκοπέλου που θα περιλαμβάνει τραγουδιστές από όλο τον κόσμο, που θέλουν να έρθουν και να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.
Τετάρτη 29 Μαΐου θα γίνει παρουσίαση νέων μουσικών σχημάτων που θα παρουσιάσουν έντεχνο και λαϊκό τραγούδι.
Πέμπτη 30 Μαΐου εμφάνιση της Διεθνούς Χορωδίας Σκοπέλου και της Χορωδίας Ενηλίκων Σκοπέλου σε ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Σκοπέλου.
Παρασκευή 31 Μαΐου στον πολυχώρο του καφέ-μπαρ «BARDON» θα εμφανιστεί ο Linden Iffle, ξένοι και ντόπιοι καλλιτέχνες σε μοντέρνο ελληνικό και ξένο πρόγραμμα .
Σάββατο 1 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑΣ» θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους περισσότερους καλλιτέχνες σε μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών που θα καλύπτει χρόνια ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού και διάφορα ξένα τραγούδια.
Κυριακή 2 Ιουνίου θα γίνει μεγάλη γιορτή αποχαιρετισμού, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος. Θα ανταλλάξουμε εντυπώσεις και προτάσεις για το μέλλον.

 

To πρόγραμμα αναλόγως των καλλιτεχνικών αναγκών, ενδεχομένως να αλλάξει. Για τυχόν αλλαγές θα ενημερωθείτε εκ νέου.

Ευχή μας είναι, ξεφεύγοντας από τα όρια του νησιού μας, να γίνει αυτό το Φεστιβάλ αφορμή ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, να συμβάλει στη σύσφιξη των δεσμών φιλίας με τους επισκέπτες, της συνεργασίας των κατοίκων μεταξύ τους, αλλά και στην προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας και της ομορφιάς της Σκοπέλου.

 

Σας περιμένουμε στο νησί του πράσινου και του γαλάζιου στη μεγάλη γιορτή του 2013 στη ΣΚΟΠΕΛΟ!

Σχετικές ειδήσεις
Πρόσκληση για τη δημιουργία της αφίσας του 40ου Φεστιβάλ Δράμας
10.02.2017 14:17
Το Φεστιβάλ Δράμας προσκαλεί ενδιαφερόμενους γραφίστες, καλλιτέχνες, εικαστικούς, σπουδαστές, επαγγελματίες και λοιπούς ενδιαφερόμενους να καταθέσουν μέχρι δύο προτάσεις για την φιλοτέχνηση της αφίσας του προσεχούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου 2017 στη Δράμα.
Το φεστιβάλ ΙΝ-EDIT στη Στέγη
20.09.2016 17:08
Το IN-EDIT, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο έρχεται στη Στέγη, για τέσσερις ημέρες, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016.
11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Προς τιμήν του Γιάννη Μόραλη
29.07.2016 12:25
Το 11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας σηκώνει αυλαία το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 και τιμά τον Γιάννη Μόραλη, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του, ο οποίος έχει προσφέρει και το χαρακτηριστικό σήμα/λογότυπό του.
6o Φεστιβάλ Jazz in Paros
07.07.2016 10:31
Ένα μαγευτικό νησί, οκτώ εξαίρετοι καλλιτέχνες και έξι συνεχείς χρονιές που το φεστιβάλ JAZZ in PAROS δίνει το καλλιτεχνικό του στίγμα στη διεθνή Jazz σκηνή.
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέους Έλληνες καλλιτέχνες
01.04.2016 16:53
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, κατά την 1η του συνεδρίαση σήμερα, συγκροτήθηκε σε σώμα και ενημερώθηκε για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, καθώς και για τις εξελίξεις στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.