Το Beton7 παρουσιάζει για μια μόνο βραδιά το Bordel, ένα ρεσιτάλ για τσέλο και κιθάρα με τον Άγγελο Λιακάκη και τον Ανδρέα Καρακατσάνη. Θα ακουστούν έργα Piazzolla, Brouwer, Bogdanovich και Koshkin.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου στις 21.00.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Astor Piazzola – L’Ηistoire du Τango (διασκευή: Άγγελος Λιακάκης)

Leo Brouwer – Dos Canciones

Dušan Bogdanovich – Quatre Pieces Intimes

Nikita Koshkin – L’istesso tempo

Βιογραφικά συντελεστών

Άγγελος Λιακάκης

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Άγγελος Λιακάκης ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου με τον Χρήστο Σφέτσα και συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος των ιδρυμάτων Ι.Κ.Υ. και Ωνάση με τους Csaba Onczay, Leonid Gorokhov και Kim Bak Dinitzen. Είναι μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου από το 2007, με το οποίο έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει σημειώσει σημαντική δισκογραφία για τις εταιρίες BIS, EMI Classics, Legend κ.α. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την BBC Scottish Symphony Orchestra καθώς και την Bilkent Symphony Orchestra. Το ρεπερτόριο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της μουσικής φιλολογίας, από το μπαρόκ μέχρι την avant-garde, ενώ διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς με τους Έλληνες δημιουργούς, με το ενεργητικό του να περιλαμβάνει πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων τους.

Ανδρέας Καρακατσάνης

Ο Ανδρέας Καρακατσάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Ξεκίνησε κιθάρα με την Αλίκη Νταή και συνέχισε με το Βαγγέλη Μπουντούνη, από την τάξη του οποίου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2000 στις διπλωματικές εξετάσεις του Εθνικού Ωδείου, αποσπώντας «Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο». Παράλληλα, σπούδασε θεωρητικά με τους Καίτη Ρωμανού, Δημήτρη Λιωνή και Μάρκο Δραγούμη. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε master-classes με τους Nikita Koshkin, Roland Dyens, Oscar Ghiglia, David Russel, Hubert Kappel, Έλενα Παπανδρέου, Ευάγγελο Ασημακόπουλο και Λίζα Ζώη. Επιπλέον, το 2005 έγινε δεκτός με υποτροφία στην τάξη του Oscar Ghiglia στην Academia Chigiana της Sienna όπου απέσπασε το Diploma di Merito. Έχει δώσει προσωπικά ρεσιτάλ σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών και με το μουσικό σύνολο «Οι Κιθαριστές», με εμφανίσεις σε σημαντικούς μουσικούς θεσμούς και χώρους, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής. Έχει βραβευθεί επανειλημμένα σε διαγωνισμούς, κερδίζοντας μεταξύ άλλων το Ά Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας του Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας το 2007, το Ά Βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας «Χαλκίδα 2002», το Ά Βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας του Φεστιβάλ Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Πατρών το 2001. Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Νίκο Μαμαγκάκη, Βαγγέλη Μπουντούνη, Κώστα Γρηγορέα, Γιώργο Μουλουδάκη, Εύη Σαμμούτη, Παναγιώτη Κόκκορα και Νικόλα Τζώρτζη, ηχογραφώντας και παρουσιάζοντας έργα τους σε πρώτες εκτελέσεις. Τέλος, είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.