Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ανδρέας Ψαράκος: Μορφές σε δύο και σε τρεις διαστάσεις: έκθεση στον χώρο τέχνης και τεχνών Μελάνυθρος

Ανδρέας Ψαράκος: Μορφές σε δύο και σε τρεις διαστάσεις: έκθεση στον χώρο τέχνης και τεχνών Μελάνυθρος

Ο χώρος τέχνης και τεχνών Μελάνυθρος (Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο), παρουσιάζει την ατομική έκθεση του γνωστού και πολύ ενδιαφέροντος καλλιτέχνη Ανδρέα Ψαράκου.

 

την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 8:00 μ.μ.

 

Πρόκειται για την παρουσίαση 80 έργων -ακρυλικά, μεικτή τεχνική καθώς και σχέδια με μολύβι, σινική και γλυπτά με σύρμα, γύψο- που ο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε τα τελευταία 15 χρόνια.

 

Εναρμονίζοντας, κάθε φορά τη γραφή του με την υπόσταση του ερεθίσματός του, ο Ψαράκος κατορθώνει να ταυτίζει μέσα από ευρηματικές λύσεις την εικαστική του έκφραση με την απεριόριστη σε έρμα φαντασία του. Με ένα άψογο μετιέ μάς μεταδίδει την ψυχοσύνθεση των απεικονιζόμενων μορφών καθώς και την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ό,τι -κάθε φορά- ερεθίζει ουσιαστικά τον ψυχισμό του.

 

Κατ’ εξοχήν εκφραστικές οι ανθρώπινες μορφές, περιβεβλημένες στη δίνη της καθημερινότητας, αποτελούν πομπούς και δέκτες της ψυχικής ενάργειας του καλλιτέχνη. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο χρώμα ο Ψαράκος κατορθώνει να αποσπά την προσοχή μέσα από μίαν ιδιαίτερη ατμοσφαιρικότητα στις ζωγραφικές του συνθέσεις με κύριο θέμα την φύση.

 

Σε κάθε περίπτωση ο επισκέπτης δεν μένει αμέτοχος στην γητειά που ασκούν τα έργα του Ψαράκου. Το ίδιο και τα ανθρωπομορφικά γλυπτά του δημιουργού, μέσα από μία ιδιόμορφη δυναμική σε στάσεις και σε χρώματα, επικεντρώνουν επάνω τους όχι μόνο το βλέμμα μας αλλά και τον ψυχισμό μας.

 

Ντόρα Ρογκάν

Δρ. Ιστορικός Τέχνης- Τεχνοκριτικός

 

Σχετικές ειδήσεις
“Βυζαντινοί Δρόμωνες”: Έκθεση του Δημήτρη Σκουρτέλη στον Χώρο Τέχνης Pleiades
03.01.2017 12:54
Η Plentertainment, παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades, την έκθεση ζωγραφικής του Δημητρίου Σκουρτέλη, “Βυζαντινοί Δρόμωνες”.
Μορφές και Φόρμα: έκθεση του Μίλτου Παπαστεργίου στην ΠΕΡΙΤΕΧΩΝ Καρτέρης
26.10.2016 14:41
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 7:30 το βράδυ η αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Μίλτου Παπαστεργίου.
ασπρόμαυρες πόλεις | πολύχρωμα πρόσωπα: Έκθεση της Νίνας Λασηθιωτάκη στο Six Dogs
23.09.2016 11:57
Η Νίνα Λασηθιωτάκη παρουσιάζει την ατομική της έκθεση «ασπρόμαυρες πόλεις | πολύχρωμα πρόσωπα» στον χώρο τέχνης SIX DOGS από 29 Σεπτεμβρίου 2016.
Αντιπραγματισμός: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Ηώς
30.05.2016 12:01
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αντιπραγματισμός», μία πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
Αναμαδαλισμός: Ομαδική έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ηώς
04.04.2016 15:12
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Αναμαδαλισμός» από τις 12 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2016.