Το Booze Cooperativa παρουσιάζει την έκθεση Αισθητά και Αισθητηριακά του Γλαυκώπη από το Σάββατο 25 Μαΐου ως την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013.

 

ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΔΟΝΕΣ -ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΗΔΟΝΗ ΚΑΘΕ ΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ – ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΩΡΑΙΑ.

Πέρασαν οι εποχές που ζωγραφίζαμε πρόσωπα διαφόρων πολιτικών και θρησκευτικών εκπροσώπων• εξελιχθήκαμε και κάπως ελευθερωθήκαμε από την παγίδα αυτή και γνωρίζουμε ότι και μόνο το χρώμα είναι μήνυμα το οποίο δεν έχουμε δυνατότητα να διαβάσουμε τι προσπαθεί να μεταδώσει.

Τα χρώματα και τα σχήματα που βλέπουμε είναι η μυστική γλώσσα της φύσης, η οποία έχει λογική και λόγο που δεν εννοούμε (Δεν γίνεται να έχουμε εμείς λογική και να μην έχει το σύμπαν -Πλωτίνος -Πλάτων). Το λευκό και το αμαυρό είναι δύο παραδείγματα της αδυναμίας των αισθητηριακών μας, τα οποία δεν αναγνωρίζουν τις δονήσεις αυτές. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή μετά από πολλά πειράματα θα εξελιχθούν τα αισθητηριακά μας όργανα και θα βλέπουμε περισσότερες δονήσεις -θα ζούμε κάθε ηδονή -αισθητό- στην ώρα της και θα ζούμε ωραία.