Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Η Maria – Christina & οι The Pedals featuring Andreas Polyzogopoulos στο Half Note

Η Maria – Christina & οι The Pedals featuring Andreas Polyzogopoulos στο Half Note

Μια πρωτοποριακή μουσική παρουσία και συνεργασία για μια ακόμη φορά στο Half Note! H περίφημη αρπίστρια Μαρία- Χριστίνα με τον δημιουργικό πειραματισμό της στην άρπα, έρχεται από το Λονδίνο και αυτή την φορά μαζί της από το Παρίσι, ο Ανδρέας Πολυζογόπουλος, ένας καταπληκτικός τρομπετίστας!

 

Κυριακή 19 Μαΐου

 

 Η παθιασμένη καλλιτέχνις, ξεκίνησε την πολλά υποσχόμενη πορεία της με ολοκληρωμένες σπουδές στην κλασική άρπα στην Αθήνα και συνέχισε στην περίφημη Royal Academy of Music του Λονδίνου. Σύντομα αντιλήφθηκε ότι αυτό που ζητούσε στην μουσική είναι να κινηθεί εκτός φόρμας και συμβατικού τρόπου παιξίματος του περίπλοκου αυτού οργάνου και να δοκιμάσει να παίζει την άρπα με τον τρόπο που παίζει η κιθάρα ή το μπάσο! Έτσι, έβαλε την άρπα της στην πρίζα, την συνέδεσε με loop, με πετάλια wah wah και παραμόρφωσης κι άρχισε να παίζει jazz, funk, rock, μέχρι και ρεμπέτικα.! Όλα αυτά χρησιμοποιώντας δοξάρια, χαρτιά κι αλουμινόχαρτο για να αλλάξει τον γλυκό ήχο της άρπας, σε κάτι που την ικανοποιούσε περισσότερο ηχητικά.

 

O Aνδρέας Πολυζογόπουλος ξεκίνησε κι αυτός τις σπουδές του στην τζαζ κιθάρα και τρομπέτα στην Ελλάδα και έπειτα ταξίδεψε στο Άμστερνταμ όπου και ολοκληρώνει τις σπουδές του για να βρεθεί μετά στο Παρίσι, παρουσιάζοντας δικές του συνθέσεις και δημιουργώντας δυνατές συνεργασίες . Με το cd του Perfumed Dreams κερδίζει την πρώτη θέση με το σχήμα του Poly Quartet στο διαγωνισμό Motives for Jazz στο Βέλγιο. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με τα πιο δυνατά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

 

Μαζί τους ο εξαιρετικός Στέφανος Ψαραδάκης στα ντραμς και στα κρουστά και ως guest η μαγευτική Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου στο πιάνο κι ο ταλαντούχος Δώρος Δημοσθένους στο τραγούδι. Γνωστά κομμάτια τζαζ, καλοκαιρινή ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και πρωτότυπες συνθέσεις της Μαρίας-Χριστίνας.

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Ο Dzambo Agusevi και η ορχήστρα του live στο Half Note
26.02.2016 09:58
Ο "βασιλιάς της τρομπέτας" Dzambo Agusevi και η περίφημη ορχήστρα του έρχονται στο Half Note για τέσσερις μοναδικές βραδιές.
Η Αρλέτα επιστρέφει με special guests στο Half Note
19.11.2015 16:43
Έναν μόλις χρόνο πριν κλείσει μισό αιώνα στο χώρο του τραγουδιού, η Αρλέτα, η πιο ιδιαίτερη φωνή της γενιάς της, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, έρχεται και πάλι στο Half Note.
Μουσικά φεγγάρια με τον Γιώργο Κατσαρό στο Half Note
18.11.2015 17:09
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εμφάνισή του στη λίμνη Βουλιαγμένης, ο εξαιρετικός σαξοφωνίστας Γιώργος Κατσαρός, έρχεται στο Half Note.
Φάσμα Ασμάτων από τον Στέφανο Κορκολή στο Half Note Jazz Club
13.11.2015 15:02
Μετά την τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία στη λίμνη Βουλιαγμένης, ο Στέφανος Κορκολής έρχεται στο Half Note, με την γνωστή μαγευτική δύναμή του, έτσι όπως αυτή αναδύεται από τα πλήκτρα του πιάνου.