Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Συνομιλίες με την World Music

Συνομιλίες με την World Music
Στις 23 Ιουλίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την σημερινή ελληνική πρόταση στον χώρο της έθνικ μουσικής. Η ελληνική πρόταση στον σημερινό πολυπολιτισμικό ήχο της Ευρώπης χωρίζεται σε τρεις ενότητες.

Πρώτα, το ατμοσφαιρικό τρίο που έφτιαξαν οι καταξιωμένοι βετεράνοι μουσικοί Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Σταύρος Λάντσιας και Γιώργος Καλούδης, οι οποίοι  αυτοσχεδιάζοντας, συνομιλούν μουσικά, και διευρύνουν τα όρια της ελληνικής μουσικής παράδοσης.
 
Ύστερα το Trio Balkano από τη Θεσσαλονίκη, με τον δεξιοτέχνη μουσικό Παντελή Στόικο στην τρομπέτα και στο καβάλ. Μια επιτυχημένη  προσέγγιση στον βαλκανικό ήχο των χάλκινων με ελληνικό χρώμα και συχνές αναφορές στην τζαζ.

Και τέλος, οι Imam Baildi, το συγκρότημα των νεότερων αδερφών Φαληρέα, που έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση με τη σύγχρονη ηλεκτρονική ματιά τους πάνω σε παραδοσιακούς ήχους. Παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια τα οποία συνδυάζονται επί σκηνής με samples και ηλεκτρονικούς ήχους.

Μια συναυλία που το χτες αναδύεται μέσα από το σήμερα και καλωσορίζει το αύριο.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει από τις 2 Ιουλίου.


Σχετικές ειδήσεις
We are all Balkans στο Athens Music Festival
14.02.2017 10:21
To ATHENS MUSIC FESTIVAL κατόρθωσε να γίνει το "σημείο συνάντησης" κορυφαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με την αφρόκρεμα των Ελλήνων καλλιτεχνών. Μία πρόταση που ξεπέρασε τα τετριμμένα φέρνοντας κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και προσκαλώντας τους να συνεργαστούν επί σκηνής.
Τακίμ - Καφέ Αμάν: Ελληνική απόλαυσις στο PassPort Κεραμεικός!
27.10.2016 10:39
Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο, στο PassPort Κεραμεικός - Upstairs.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».