Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το Σπίτι της Βιργινίας Διακάκη στο Camp: Ματαίωση

Το Σπίτι της Βιργινίας Διακάκη στο Camp: Ματαίωση

 

Ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, η Αλεξία Καλτσίκη και ο Νέστορας Κοψιδάς βιώνουν μια ακραία συνάντηση στο έργο της Βιργινίας Διακάκη “Το Σπίτι”, που θα παρουσιαστεί από τις 23 Μαΐου στη σοφίτα του πολυχώρου CAMP, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γιαμλόγλου. 

 

Το νεοελληνικό αυτό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, είναι μια αλληγορική ιστορία για την ψευδαίσθηση της ελευθερίας, μια ακροβασία τριών προσώπων ανάμεσα στο λογικό και στο παράλογο. Μέσα από μια φαινομενικά αθώα συνθήκη, αναδύεται η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει, να εξουσιάζεται, να ξεπεράσει την μοναξιά του – ουσιαστικά να απαλλαγεί από την αποκλειστική ευθύνη της ύπαρξης του.

 

Στο “Σπίτι” θα βρεθούν τρεις χαρακτήρες χωρίς όνομα. Τρεις χαρακτήρες μετέωροι, ακαθόριστα σκοτεινοί, εγκλωβισμένοι σε μια συνεχή, βίαια και εξαντλητική αναμέτρηση όπου ο τελικός νικητής τα παίρνει όλα. Με όπλα τους τις λέξεις, ασκώντας έντονη ψυχολογική και σωματική βία, μια γυναίκα και δυο άντρες εφευρίσκουν διαρκώς τα μεταξύ τους όρια, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε για το ποια είναι η πραγματική φύση της ελευθερίας μας. 

Συντελεστές

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βιργινία Διακάκη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Γιαμλόγλου

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Αλέξης Ρέτσης

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Χριστίνα Θανάσουλα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Grand Babushka

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ: Αλεξία Καλτσίκη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νέστορας Κοψιδάς

 

Σύνοψη

Μια γυναίκα δέχεται τη νυχτερινή επίσκεψη ενός άγνωστου άντρα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κάτι που αρχικά μοιάζει με απλή διαπραγμάτευση, γρήγορα μετατρέπεται σε ένα ιδιόμορφο διανοητικό παιχνίδι. Η εισβολή του καταλήγει σε μια παράλογη απαίτηση από τη μεριά του - κι εκείνη φαίνεται να μην μπορεί να του αντισταθεί. Με κάποιον, αλλόκοτο, τρόπο εκείνος μπορεί να διεισδύσει στο μυαλό της και να την φέρει αντιμέτωπη με όσα θεωρούσε δεδομένα για τον εαυτό της, τη ζωή της, το παρόν της. Και ακόμη πιο πολύ: Το μέλλον της.

Μέχρι το τέλος της βραδιάς ωστόσο, όλες οι βεβαιότητες θα ανατραπούν. Σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας θα μπει και ένας τρίτος, ακόμη πιο αινιγματικός παίκτης. Και μένει να φανεί ποιος θα επικρατήσει – και ποιο θα είναι το πραγματικό κόστος της νίκης.   

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

 

 

 

 

           

Σχετικές ειδήσεις
Γύρισα Σπίτι, των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε στο Θέατρο ΠΚ
07.10.2016 13:52
Το Θέατρο ΠΚ φιλοξενεί το έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, Γύρισα σπίτι, το οποίο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσούκα.
Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει στο θέατρο Αυλαία
29.09.2016 15:19
Η παράσταση Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου έρχεται στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Αυλαία, στα πλαίσια του φεστιβάλ 51α Δημήτρια.
Επιστροφή στο Σπίτι του Matei Visniec στο Vis Motrix Performance Studio
13.09.2016 12:26
Η παράσταση "Επιστροφή στο Σπίτι" του Ματέι Βίσνιεκ ανεβαίνει στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Vis Motrix στη Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία Πασχάλη Αραμπατζή.
Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι από το Θέατρο του 'Αλλοτε στο Μπενσουσάν Χαν
01.06.2016 15:12
Η παράσταση Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι, ένας σκοτεινός ερωτικός μονόλογος από το Θέατρο του 'Αλλοτε, θα παρουσιαστεί στο Μπενσουσάν Χαν στις 13, 14 και 15 Ιουνίου 2016.
Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας: παράσταση από το ΚΘΒΕ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
18.05.2016 15:39
Η εποχή της ρωσικής πρωτοπορίας αποτυπώνεται μέσα από επιλεγμένα κείμενα και ποίηση ενός αιρετικού συγγραφέα της ίδιας περιόδου, του Δανιήλ Χαρμς (Δανιήλ Ιβάνοβιτς Γιουβατσόφ), στο θεατρικό αναλόγιο με τον τίτλο «Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας» που θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:00. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα για τον εορτασμό της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διάρκεια: ~ 1 ώρα.