Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Red Bull Collective Art, στην Akto

Red Bull Collective Art, στην Akto

Η Red Bullσε συνεργασία με την Akto, παρουσιάζουν στη χώρα μας την έκθεση “Red Bull Collective Art”.

 

Η έκθεση, θα διαρκέσει από τις 20 έως και τις 27 Μαΐου 2013.

 

REDBULLCOLLECTIVEART:

Περισσότερες από 2000 συμμετοχές συγκέντρωσε το RedBullCollectiveArt, ένα από τα μεγαλύτερα, συνεχόμενα έργα τέχνης στον κόσμο! Μερικά από τα κομμάτια του πρωτότυπου αυτού συλλογικού project εκτίθενται στην ΑΚΤΟ.

 

Για περίπου ένα μήνα περισσότεροι από 2000 επίδοξοι καλλιτέχνες από 85 χώρες συνέβαλαν στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός έργου τέχνης που σήμερα ξεπερνά το 1,3 χλμ σε μήκος- 500 μέτρα μεγαλύτερο από το BurjKhalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Σε συνεργασία με την Adobe, το RedBullCollectiveArt αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια δημιουργίας ενός παγκόσμιου συνεχόμενου έργου τέχνης χωρίς προηγούμενο.

 

Το πρωτοποριακό artproject περνάει αυτό το μήνα στη δεύτερη φάση του. Από το Λονδίνο και το Όσλο μέχρι την Πόλη του Μεξικό και τη Μελβούρνη διοργανώνονται εκθέσεις όπου φιλοξενούνται επιλεγμένα έργα καλλιτεχνών που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή. Έτσι και στην Αθήνα, στο κολέγιο Τέχνης, Design & Media «AKTO», εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου, ώρα 20:00, η έκθεση «RedBullCollectiveArt» η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου, φιλοξενώντας μερικά από τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη και επιτρέπεται τις ώρες λειτουργίας της σχολής.

 

Εμπνευσμένο από την περίφημη σουρεαλιστική τεχνική «Cadavreexquís», το RedBullCollectiveArt έδωσε την ευκαιρία σε όλους. Σχεδιαστές και καλλιτέχνες, μέχρι φωτογράφοι και σκιτσογράφοι δοκίμασαν τις εικαστικές τους ικανότητες συμβάλλοντας online στη δημιουργία ενός μοναδικού, συνεχόμενου έργου τέχνης. Η “Cadavreexquís” είναι μια τεχνική συλλογικής δημιουργίας, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το σουρεαλιστικό κίνημα το 1925. Πρόκειται για μια μέθοδο κατά την οποία ψηφίδες από λέξεις ή εικόνες συναρμολογούνται συλλογικά. Έτσι και στο RedBullCollectiveArt, κάθε συμμετέχων είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το έργο του προηγούμενου χρήστη και να το εξελίξει στα πλαίσια του συλλογικού project.

Σχετικές ειδήσεις
Κάπου στην υδρόγειο: Έκθεση της Αντωνίας Κανελλοπούλου στην αίθουσα Περί Τεχνών Καρτέρης
12.09.2016 14:48
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Αντωνίας Κανελλοπούλου με τίτλο «Κάπου στην υδρόγειο».
Αλεξανδρινό Κουαρτέτο: Έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στην Οικία Μοχάμετ Άλι
20.07.2016 16:31
To Ερευνητικό Κέντρο MOHA παρουσιάζει την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 στην Οικία Μοχάμετ Άλι στην Καβάλα, την έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Αλεξανδρινό Κουαρτέτο”, βασισμένη στην ομότιτλη τετραλογία του Λώρενς Ντάρρελ, σε επιμέλεια της Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Αγία Πετρούπολη
11.05.2016 15:33
Στα πλαίσια του Ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016, ο Έλληνας καλλιτέχνης Αλέκος Φασιανός θα παρουσιάσει στην Αγία Πετρούπολη την ατομική του έκθεση «Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας την περίοδο 19 Μαΐου – 9 Ιουνίου 2016.
Desire: Ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis στην Τεχνόπολη
10.05.2016 11:06
Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis σας προσκαλεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, στις 19:30, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Desire”, μίας μελέτης 135 μελών του, πάνω στην ε π ι θ υ μ ί α.