Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ρομίνα Μπάσο και Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ρομίνα Μπάσο και Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το μουσικό κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη μεσόφωνο Ρομίνα Μπάσο στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, στις 21.00.

 

Την σημαντικότερη συναυλία της περιόδου, μιας συναυλίας γεμάτης μυστήριο και συναίσθημα, ενός ταξιδιού στο παρελθόν μέσα από μουσικά πυροτεχνήματα του Αντόνιο Βιβάλντι έχει την δυνατότητα να απολαύσει το κοινό της Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

 

Με προσκεκλημένη την διάσημη Ιταλίδα μεσόφωνο Ρομίνα Μπάσο, η οποία θα μας ταξιδέψει μέσα από τραγικούς ήρωες στην μαγεία της μπαρόκ όπερας, και τον εξάρχοντα της Κ.Ο.Θ., Σίμο Παπάνα (βιολί), η ορχήστρα – υπό τον τσεμπαλίστα Μάρκελλο Χρυσικόπουλο – θα εξερευνήσει τις άγνωστες πτυχές του πλούσιου μουσικού έργου του Βιβάλντι.

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
Ο Πέτρος και ο Λύκος, του Προκόφιεφ από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
21.11.2016 11:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει μία σειρά παραστάσεων για σχολεία, με το παραμύθι του Προκόφιεφ “Ο Πέτρος και ο Λύκος”, από 24 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2016, στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’.
Gala Maria Callas από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.09.2016 17:10
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά την 58η καλλιτεχνική της περίοδο με ένα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, την αξεπέραστη Ελληνίδα πριμαντόνα με τα εξαίρετα φωνητικά και ερμηνευτικά προσόντα, που έφερε το λυρικό τραγούδι κοντά στις πλατιές μάζες και όρισε καθοριστικά την μετέπειτα εξέλιξή του.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».