Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Paranoia Q

Paranoia Q
Ένα τριμελές ελληνικό συγκρότημα το οποίο ήρθε να ταράξει τα νερά της εγχώριας experimental μουσικής σκηνής. Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2007 από τους Κώστα Κατσούλη (Propator), τον Αλέξη Κοσμαδάκη (Dazoom) και τον Μανόλη Τσουκάκη (Ιανός) με έδρα τους το Ηράκλειο Κρήτης.

Μέτα από πολλές μουσικές περιπλανήσεις έχοντας ενεργή παρουσία στο χώρο του ελληνικού Hip-Hop ως Dust Rhymes και μετά από πολλούς μουσικούς πειραματισμούς, πρόσφατα κυκλοφόρησε διαδικτυακά το Demo Ep τους, το όποιο δίνεται εντελώς δωρεάν.

Μπορείτε να το βρείτε στο www.myspace.com/paranoiaq καθώς και ετοιμάζονται άλλοι δυο δίσκοι. Ένας προσωπικός , και ένας μαζί με τους καλλιτέχνες Fleck και Βομβιστές Συνείδησης επονομαζόμενοι όλοι μαζί Nostos, ο οποίος δίσκος θα είναι αρκετά πειραματικός στα πλαίσια της Ελληνικής Σκηνής.

Επηρεασμένοι από Hip-Hop, Trip-Hop, Ambient, Drum & Bass και Experimental ήχους βάζουν την δική του πινελιά, συνθέτοντας ένα κράμα από ακούσματα, γνώσεις και συναις8ηματα που συναντούν τα πολυδιάστατα beats τους. Αυτοί είναι οι ParanoiaQ.

Το όνομα προέρχεται από το αγγλικό paranoia quotient, που σημαίνει δείκτης παράνοιας ιατρικά μη αναγνωρισμένος ακόμα. Ίσως το καλύτερο τεστ για τον δείκτη αυτόν να είναι τελικά η μουσική .
Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν - Τσαλαχούρης: Ένας συναρπαστικός μουσικός διάλογος στο Μέγαρο Μουσικής
17.01.2017 14:26
Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα με τους μουσικούς της διάσημης πλέον Καμεράτα-ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.
Η καρδιά μου πονεί για σας...: γκαλά ελληνικής οπερέτας από την Καμεράτα στο Μέγαρο
30.11.2016 16:57
Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής οπερέτας παρουσιάζονται σε μία φαντασμαγορική συναυλία με λαμπερούς σολίστ και τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
O Κώστας Μακεδόνας στο Kremlino
17.10.2016 13:58
Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με την ταλαντούχα, νέα τραγουδίστρια Μαίρη Δούτση και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις με αφετηρία τη νέα μουσική σκηνή του Πειραιά "Κρεμλίνο", για δύο διήμερα, 28 / 29 Οκτωβρίου και 4 / 5 Νοεμβρίου.
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.