Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Paranoia Q

Paranoia Q
Ένα τριμελές ελληνικό συγκρότημα το οποίο ήρθε να ταράξει τα νερά της εγχώριας experimental μουσικής σκηνής. Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2007 από τους Κώστα Κατσούλη (Propator), τον Αλέξη Κοσμαδάκη (Dazoom) και τον Μανόλη Τσουκάκη (Ιανός) με έδρα τους το Ηράκλειο Κρήτης.

Μέτα από πολλές μουσικές περιπλανήσεις έχοντας ενεργή παρουσία στο χώρο του ελληνικού Hip-Hop ως Dust Rhymes και μετά από πολλούς μουσικούς πειραματισμούς, πρόσφατα κυκλοφόρησε διαδικτυακά το Demo Ep τους, το όποιο δίνεται εντελώς δωρεάν.

Μπορείτε να το βρείτε στο www.myspace.com/paranoiaq καθώς και ετοιμάζονται άλλοι δυο δίσκοι. Ένας προσωπικός , και ένας μαζί με τους καλλιτέχνες Fleck και Βομβιστές Συνείδησης επονομαζόμενοι όλοι μαζί Nostos, ο οποίος δίσκος θα είναι αρκετά πειραματικός στα πλαίσια της Ελληνικής Σκηνής.

Επηρεασμένοι από Hip-Hop, Trip-Hop, Ambient, Drum & Bass και Experimental ήχους βάζουν την δική του πινελιά, συνθέτοντας ένα κράμα από ακούσματα, γνώσεις και συναις8ηματα που συναντούν τα πολυδιάστατα beats τους. Αυτοί είναι οι ParanoiaQ.

Το όνομα προέρχεται από το αγγλικό paranoia quotient, που σημαίνει δείκτης παράνοιας ιατρικά μη αναγνωρισμένος ακόμα. Ίσως το καλύτερο τεστ για τον δείκτη αυτόν να είναι τελικά η μουσική .
Σχετικές ειδήσεις
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
Συνηχήσεις 2016: Έργα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής Δωματίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
17.02.2016 15:15
Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου.
Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 5: Τριήμερο εορταστικών δράσεων στη Στέγη
27.11.2015 15:08
Με τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού να γιορτάζουν πέντε χρόνια δημιουργίας, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αποδεικνύουν μέσα από διαφορετικούς κύκλους εκδηλώσεων πως η ελληνική μουσική δημιουργία έχει παρόν και ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον.
Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη από το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στο Παλλάς
12.11.2015 10:35
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ού αιώνα Βασίλη Τσιτσάνη, διοργανώνει μία συναυλία στο θέατρο Παλλάς την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 8:30μ.μ. με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.
Η Αφροδίτη Μάνου στο Ρυθμός Stage
09.11.2015 12:25
Η Αφροδίτη Μάνου είναι από τους πιο “ακριβοθώρητους” καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι εμφανίσεις της λιγοστές και μετρημένες. Έτσι, ο “Ρυθμός Stage”, το γνωστό μας στέκι του καλού ελληνικού τραγουδιού, με χαρά θα την φιλοξενήσει σε δύο από τις σπάνιες εμφανίσεις της, 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου.