Ο τραγουδοποιός Πάνος Μπίρμπας, με την χαρακτηριστική μπάσα φωνή του, πάντα φορτισμένος με την ξεχωριστή ενέργειά του, αποχαιρετά το χειμώνα με ένα τελευταίο live στο Faust

την Κυριακή 19 Μαΐου, όπου θα παρουσιάσει το ντεμπoύτο album του με τίτλο “Mournful”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την FM Records σε επιμέλεια και παραγωγή του Lolek, αλλά και διασκευές σε κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών (Johnny Cash, Leonard Cohen, Tom Waits, Bob Dylan, Nick Cave, Sixteen Horsepower, Madrugada), μαζί με την δυναμική και καλοκουρδισμένη μπάντα του.

“Mournful”… Ένα ταξίδι μεταξύ μύθου και αλήθειας. Στέκεται στη σκοτεινή πλευρά του δρόμου και αφηγείται αληθινά συναισθήματα πλέκοντας φανταστικές ιστορίες. Βιώνει κυνικά τον έρωτα, τον θάνατο, την απώλεια, τη φυγή, την ελευθερία. Ακολουθεί έναν φυγά-κατάδικο που καταφέρνει να το σκάσει από το κελί του για μια και μόνο νύχτα, εκρήγνυται σαν φλεγόμενο άστρο στον κόκκινο ουρανό της πόλης αναζητώντας τον αληθινό έρωτα. Στέκεται μοναχικά κοιτάζοντας από το παράθυρο την βροχερή πόλη της Νέας Υόρκης, αδιαφορώντας για την φασαρία και τους μπελάδες που προκαλούν οι συμμορίες της. Θρηνεί μόνο για την αγάπη που έφυγε, για την αγάπη που αλλάζει μορφές, αλλά υπάρχει πάντα γύρω του.

Το “Mournful” νοσταλγεί και αγγίζει διακριτικά το παρελθόν, σου ζητάει να χορέψεις valse και ύστερα σε καθηλώνει με τους αργούς, σχεδόν νεκρικούς swing ρυθμούς του. Μεταμορφώνεται όμως μέσα από πολύ δυνατά ξεσπάσματα, από απελπισμένες κιθάρες που σε μεταφέρουν στην βαθύτερη Αμερική και σε ξεσηκώνει να χορέψεις με τους pure rock και trip hop ρυθμούς του.

Τον Πάνο Μπίρμπα συνοδεύουν οι μουσικοί:

Παναγιώτης Παπαπορφυρίου – Κιθάρα

Ίων Νικολάου – Μπάσο

Γιάννης Μαρίνης – Πιάνο, φυσαρμόνικα

Χάρης Παπαεμμανουήλ – Τύμπανα

Οργάνωση Παραγωγής: Cricos