Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

«Εφήμερα», για μία μόνο παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Εφήμερα», για μία μόνο παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η θεατρική παράσταση «Εφήμερα» ανεβαίνει για μία μόνο βραδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, στις 21:00 σε ποίηση Harold Pinter, Margaret Atwood και Δημήτρη Νικολαρεΐζη, και σε Σκηνοθεσία- Χορογραφία Νίκου Διονύσιου .

 

Τα "Εφήμερα" είναι μια τριλογία: Γένεση-Έρωτας-Θάνατος. Με βάση την κίνηση, τον ήχο, και τον ποιητικό συμβολισμό, ο Ποιητής παρατηρεί το Άτομο και μέσω αυτού, τη κοινωνία. 

 Το άτομο αισθάνεται παγιδευμένο μέσα στις κοινωνικές δομές.  Η λύση του είναι να αρχίσει τη ζωή του ξανά… από την αρχή… Αναγέννηση.  Πιστεύει ότι με την εμπειρία του παρελθόντος και τις γνώσεις του θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τη ζωή που θέλει, να είναι ελεύθερος.  Το ταξίδι αρχίζει.  Είναι αποφασισμένος να πετύχει το σκοπό του αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμεί. Το ταξίδι προς την ελευθερία καταλήγει σε ένα παιχνίδι εξουσίας.

 Τα «Εφήμερα» έχουν τις ρίζες τους στο όνειρο.  Κάθε νέα εικόνα πάνω στη σκηνή διαγράφει τη προηγούμενη, μέχρι που τελικά καταρρέει ολόκληρο το όνειρο. Ο κύκλος κλείνει εδώ.

Χαρακτήρες: Φωνή , Χορός, Άτομο, Μητέρα, Γυναίκα μέσα στο Χρόνο, Τραβεστί, Παλιός και Σύγχρονος Ρομαντισμός, Στρατιώτης και Τεχνοκράτης, Έμπνευση.

 

Συντελεστές

Ποίηση: Harold Pinter, Margaret Atwood, Δημήτρης Νικολαρεΐζης

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Νίκος Διονύσιος

Μουσική: Brian Eno, Carl Orff, Burundi, Μαρία Κάλλας, Laurie Anderson

Κοστούμια: Μπιάνκα Νικολαρεΐζη

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Παραγωγή: Τζίνα Πετροπούλου

 

Ερμηνεύουν:

Ρένια Αχιλλεοπούλου, Ερμίνα Γεράρδη, Νίκος Διονύσιος, Δημήτρης Κάτσης, Αλέξανδρος Μητρόπουλος , Σταυρούλα Οικονόμου , Άρτεμις Ορφανίδου, Μαρίνα Σαμάρκου, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Φοίβη Φίλντιση

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Νίκος Διονύσιος

 

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

 

Σχετικές ειδήσεις
Τρώας, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.02.2017 10:05
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «ΤΡΩΑΣ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 27 Φεβρουαρίου 2017 και για 12 παραστάσεις.
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
ΠαραλοΓαί/ές: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.04.2016 17:08
…Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΠαραλοΓαί/ές, βασισμένη στα ποιητικά κείμενα των ομώνυμων δημοτικών τραγουδιών.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.