Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ευρυδίκη Αγγελοπούλου, Γιάννης Μπουλιέρης και Άρτεμις Μιχαήλ: συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Ευρυδίκη Αγγελοπούλου, Γιάννης Μπουλιέρης και Άρτεμις Μιχαήλ: συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνων παρουσιάζει συναυλία με έργα για κιθάρα και για πιάνο , τελειόφοιτων μαθητών του Εθνικού Ωδείου Βριλησσίων και του Εθνικού Ωδείου Θήρας.

 

Η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 15:00, εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη, τον νέο θεσμό,  όπου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

•             Brahms, J. Rhapsody op.79 no.1

      Πιάνο: Ευρυδίκη Αγγελοπούλου

 

 

•             Piazzolla, A. Milonga del Angel

 

•             Barrios Mangoré, A. Una Limosna por el Amor de Dios

 

•             Albéniz, I.  Cádiz

 

      Κιθάρα:  Γιάννης Μπουλιέρης

 

 

•             Schumann, R. In der Nacht op.12 no.5

 

•             Καλομοίρης, M. Νυχτιάτικο

     

      Πιάνο:   Άρτεμις Μιχαήλ

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

 

Ευρυδίκη Αγγελοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει πιάνο, επίπεδο πτυχίου, στη τάξη Ασπασίας Φασουλά και θεωρητικά τάξη Χρήστου Πουρή στο Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων. Επίσης, είναι τελειόφοιτη του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Γιάννης Μπουλιέρης γεννήθηκε στην Σαντορίνη 1992. Σπουδάζει κιθάρα (Β΄ Ανωτέρα) στο Εθνικό Ωδείο Θήρας, τάξη Κωνσταντίνου Γρηγορίου. Επίσης, είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια κιθάρας με διακεκριμένους σολίστες όπως οι Ricardo Jesus Gallén Garcia, Ευάγγελος Μπουντούνης και το Ντούο Animacorda, καθώς και τα σεμινάρια μουσικής έκφρασης “Perform the Story”.

 

Άρτεμις Μιχαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπουδάζει πιάνο, επίπεδο διπλώματος, και Ανώτερα Θεωρητικά (αντίστιξη) στη τάξη Χρήστου Πουρή στο Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων. Το 2010 έλαβε Πτυχίο Πιάνου με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» και το 2011 Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό «Άριστα». Επίσης, είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου

24.5 Ωδείο Κέντρο Τεχνών Ακρόπολης

31.5 Εθνικό Ωδείο Αθηνών

7.6  Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου

 

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.