Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

"Under The Same Sky", Έκθεση φωτογραφίας του Uğur Oral στο Booze Cooperativa

O πολυχώρος Booze Cooperativa θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας του Τούρκου καλλιτέχνη Uğur Oral με θέμα: "Under The Same Sky" (Κάτω Από Τον Ίδιο Ουρανό), από τις 24 Μαΐου  έως τις 3 Ιουνίου του 2013.

 

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Uğur Oral (ο οποίος ασχολείται με τη φωτογραφία εδώ και πολλά χρόνια) έχοντας πραγματοποιήσει τέσσερις προσωπικές του εκθέσεις στην Τουρκία, στην έκθεση αυτή, θα παρουσιάσει τις ομορφιές της γειτονικής μας χώρας. Το καλλιτεχνικό φάσμα του Uğur Oral αποτελείται κυρίως από θέματα που αφορούν τη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο. Ο ίδιος αναφέρει ότι αντί να “κάνει τέχνη”, προτιμά να μοιράζεται την τελειότητα των οπτικών του εμπειριών, προσπαθώντας να αντικατοπτρίσει, συναισθήματα όπως η αγάπη για την γαλήνη, την ειρήνη και τον άνθρωπο.

 

O Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Uğur Oral πρόκειται να παρουσιάσει μια έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα με υλικό από την Σμύρνη. Στην επιστροφή του θα πραγματοποιήσει μια αντίστοιχη έκθεση στη χώρα του για την Ελλάδα, με φωτογραφικό υλικό που θα συλλέξει κατά την παραμονή του στη χώρα μας.

 

Μια άλλη πτυχή των εκθέσεων του Uğur Oral είναι ο συνδυασμός της φωτογραφίας με τη φιλοσοφία . Όντας συγγραφέας φιλοσοφικών άρθρων, τα μικρά του δοκίμια που συνοδεύουν τις φωτογραφίες εξήγειραν έντονα το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην τελευταία του έκθεση. Ο Oral θα παρουσιάσει φιλοσοφικά δοκίμια σε συνδυασμό με φωτογραφίες στους επισκέπτες της έκθεσής του στην Αθήνα. Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: "Στοχεύω να αγγίξω τους επισκέπτες με τις φωτογραφίες μου, οδηγώντας τους, ταυτόχρονα, σε ένα πνευματικό ταξίδι μέσα από τα φιλοσοφικά μου δοκίμια". Δηλώνει, επίσης, ότι δεν βλέπει το γεγονός αυτό απλώς ως την έκθεση ενός Τούρκου καλλιτέχνη φωτογράφου, αλλά περισσότερο ως μια πολιτισμική γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών. "Θα φωτογραφίσω την Αθήνα κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών της παραμονής μου για την έκθεση και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσω μια έκθεση για την Αθήνα στην Τουρκία, όταν επιστρέψω. Πρωταρχικός μου στόχος  είναι να δημιουργηθεί ένας πιο ισχυρός σύνδεσμος μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών χρησιμοποιώντας την παγκόσμια γλώσσα της φωτογραφίας. Ενεργώντας ως πολιτιστικός εκπρόσωπος μεταξύ των δύο χωρών είναι κάτι που με γεμίζει με υπερηφάνεια και ευτυχία», εξηγεί.

Η έκθεση θα αποτελείται από 40 φωτογραφίες της Σμύρνης που θα πλαισιώνονται από 40 φιλοσοφικά δοκίμια του Uğur Oral.

 

Ποιος είναι Uğur Oral;

O δημοσιογράφος-συγγραφέας Uğur Oral γεννήθηκε το 1969 στη Σμύρνη. Σπούδασε γαλλική γλωσσολογία και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο μετά την αποφοίτησή του από το γαλλικό ιδιωτικό γυμνάσιο του Saint Joseph, στη Σμύρνη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (master) στις «Αρχές του Ατατουρκ» και  στην  «Τουρκική επαναστατική ιστορία». Συνεχίζει με τις σπουδές του, ώστε να λάβει τον τίτλο του διδάκτορα. Ο Oral άρχισε τη δημοσιογραφία το 1987 στην εφημερίδα Yeni Asir, επιλέγοντας την πολιτική ως ειδικό κλάδο του. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής, αρθρογράφος, γενικός διευθυντής, αρχισυντάκτης και κάτοχος άδειας σε πολλές επιχειρήσεις τύπου κατά τη διάρκεια των 25 ετών της δημοσιογραφικής του καριέρας. Επίσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα προετοίμαζε ο ίδιος και  παρουσίαζε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα . Το πρώτο του βιβλίο δημοσιεύθηκε το 1995.

Το 1993 έγινε αποδεκτός ως μέλος της Διεθνούς Γαλλικής Δημοσιογραφικής Ένωσης ( UIJPLF -International Union Of Journalists And The French Language Press), της οποίας το κεντρικό τμήμα είναι στο Παρίσι. Επίσης, λειτούργησε ως ανταποκριτής της Τουρκίας στην La Gazette, την εφημερίδα της Ένωσης. Πολλά από τα άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον γαλλικό, τον ελβετικό και τον αυστριακό Τύπο. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις σχετικά με τη δημοσιογραφία. Ο Oral εκλέχθηκε ως "ο καλύτερος αρθρογράφος στη Σμύρνη» το 2001, και «ο πιο επιτυχημένος διαχειριστής Τύπου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών", το 2003. Η βιογραφία του υπάρχει, επίσης, στην εγκυκλοπαίδεια "Who is Who in Turkey".

 

Σήμερα, ο ίδιος δίνει επαγγελματικές συμβουλές, σχετικά με την επικοινωνία και την προπαγάνδα, σε ανθρώπους και εταιρείες. Τα άρθρα, οι συνεντεύξεις και η έρευνα του είναι δημοσιευμένα σε πολλά είδη Τύπου.

Ο Uğur Oral ανέπτυξε το ενδιαφέρον για τη φωτογραφία από την παιδική του ηλικία και, μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει τέσσερις προσωπικές εκθέσεις στην Τουρκία.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τo έργο του Oral στην ιστοσελίδα: www.uguroral.com.tr

 

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες “ΑΜΥΜΩΝΗ”

Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο: http://www.amimoni.gr

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Photography Never Lies: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
30.11.2016 12:23
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Photography Never Lies.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Ζήτημα Φωτός: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
23.06.2016 16:31
18 φωτογράφοι συστήνουν στο κοινό τη φωτογραφική ομάδα 443 Photographica την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Booze Cooperativa.
Visual: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
28.04.2016 11:41
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Visual.