Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Photometria Festival 2013

Photometria Festival 2013

Το φωτογραφικό φεστιβάλ Photometria έρχεται και αυτή τη χρονιά στα Ιωάννινα και έχει ως θεματική την αλλαγή και τίτλο «Change?/Αλλαγή;»

 

 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Photometria Awards 2013"

Θεματική: Change?/Αλλαγή;

Η μεταβολή μιας κατάστασης, συμπεριφοράς, σκέψης, ενός αισθήματος. Μα και πάλι μπορεί να είναι οριστική, μερική ή πλήρης, όπως συμβαίνει με την ώρα και τη θερμοκρασία. Νοείται και ως αντικατάσταση, ενός προσώπου ή πράγματος. Τροποποίηση και μετασχηματισμός ακόμη είναι. Η επιστροφή ενός κεκτημένου ή η ορατή μετατροπή στις δομές ενός κοινωνικού συνόλου. . .

Όπως και να έχει… αίτημα των καιρών μας είναι…

 

Ημερομηνίες αποστολής φωτογραφιών: 1 Μαΐου  -  26 Μαΐου 2013

Στις 26 Μαΐου η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες θα εκτεθούν στον Πολιτιστικό Δημοτικό πολυχώρο στα παλιά σφαγεία Ιωαννίνων, από τις 5 έως τις 16 Ιουνίου 2013.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους όρους συμμετοχής και να ανεβάσουν την φωτογραφία τους στον παρακάτω σύνδεσμο.

www.photometria.gr

Βραβεία:

1o Βραβείο Κριτικής επιτροπής, ένα ταξίδι στο Bergamo (Μιλάνο) για 3 ημέρες προσφορά του www.passpantou.gr

2o   Βραβείο   Κριτικής επιτροπής μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή προσφορά του www.galaiosphoto.gr

3o Bραβείο Κριτικής επιτροπής, 5 εκδόσεις φωτογραφικών βιβλίων, αξίας 150 ευρώ προσφορά του www.photobookstore.gr

Βραβείο κοινού, μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ, προσφορά των ΙΚΕΑ

Ψηφοφορία

Από τις 5 έως 15 Ιουνίου το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει για την 1 καλύτερη φωτογραφία κοινού εκ των 25 καλύτερων που θα έχει επιλέξει η πενταμελής κριτική επιτροπή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ψηφίζουν μέσω του site www.photometria.gr 

 

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των 4 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν στις 16 Ιουνίου στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Φωτομετρία, που θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά σφαγεία Ιωαννίνων και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr

Κριτική Επιτροπή

Η 5μελής επιτροπή αποτελείται από τους Andre Bakker, Κωστή Εμμανουηλίδη, Φωτεινή Παπαχατζή, Κωνσταντίνο Βάσση και τον Κωστή Μουσελίμη.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PHOTOMETRIA 2013, Θεματική: Αλλαγή;
(5η χρονιά διοργάνωσης)

5-16.6.2013, Ιωάννινα

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ / EXHIBITIONS

 Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

- Ιάκωβος Χατζησταύρου, Ισόγειο, έκθεση φωτογραφίας "Greece" (Greece)

- William Abranowicz, 1ος όροφος έκθεση φωτογραφίας “The Greek File”, (USA).

 

Τεχνοχώρος Γκαλερί

 Irina Werning “back to the future” (Argentina)

 Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία

- Robert Van Waarden “Climate Oxide” (Canada/Nederlands)

 

Παλαιά Σφαγεία Ιωαννίνων

- Έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του πανελλήνιου διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο “Αλλαγή;”

- Exhibition of The best pictures of "Change?" National Competition 2013

 - Προβολές από το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου  και από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ / Παλαιά Σφαγεία Ιωαννίνων

-              “Photometria Enteyxis” (Hμερίδα), 5 πόλεις (Πρέβεζα, Ιωάνννινα, Φιλιππιάδα, Κέρκυρα, Λευκάδα), 5 πολιτιστικοί φορείς συναντώνται για τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών με σκοπό την περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη της δυτικής Ελλάδας, με κεντρικό άξονα την Φωτογραφία.

-              “Photometria Schoolaroid” Εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής ενασχόλησης μαθητών του δημοτικού και η πρώτη τους επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας.

-              “Photometria Walk” Διαγωνισμός φωτογραφίας διάρκειας 3 ωρών.

-              “Photometria Academy” Σεμινάρια φωτογραφίας από τους Andre Bakker, Παναγιώτη Τσιγκούλη & Κωνσταντίνο Βάσση. Παρουσίαση του Φωτογραφικού έργου του William Abranowicz & του Ιάκωβου Χατζησταύρου (παρουσία των 2 φωτογράφων)

Σχετικές ειδήσεις
Photometria Festival: Η έκθεση Home στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
03.06.2016 17:17
Το Photometria Festival εγκαινιάζει την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας, με θεματική το Σπίτι, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.
Home: Ξεκίνησε ο διαδικτυακός διαγωνισμός του Photometria Festival
04.04.2016 14:41
Ανακοινώθηκε η έναρξη του διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας του Photometria - International Photography Festival 2016 με θέμα "Home".
Η έκθεση Photometria Awards 2015 “Faith” στην Ελευσίνα
27.01.2016 11:25
Το Photometria - International Photography Festival, το Phototraveller και το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ελευσίνας παρουσιάζουν την φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Photometria Awards 2015, Faith», η οποία αποτελείται από τις 25 καλύτερες φωτογραφίες με θέμα την «Πίστη» που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Photometria Festival 2015.
Η έκθεση Photometria Awards 2015 “Faith” στην Αθήνα
14.01.2016 13:07
Ο Χώρος Τέχνης Μελάνυθρος και το Photometria - International Photography Festival, παρουσιάζουν την φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Photometria Awards 2015, Faith», η οποία αποτελείται από τις 25 καλύτερες φωτογραφίες με θέμα την «Πίστη» που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Photometria Festival 2015.
Το Photometria Festival ταξιδεύει στη Ρουμανία
04.12.2015 13:37
Το Photometria Festival συμμετέχει στην 2η συνάντηση του “Industry Days” που θα πραγματοποιηθεί 8-13 Δεκεμβρίου στην Πόλη Brasov της Ρουμανίας και θα παρευρεθούν πάνω από 8 διοργανωτές Ευρωπαϊκών Φωτογραφικών Φεστιβάλ.