Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Photometria Festival 2013

Photometria Festival 2013

Το φωτογραφικό φεστιβάλ Photometria έρχεται και αυτή τη χρονιά στα Ιωάννινα και έχει ως θεματική την αλλαγή και τίτλο «Change?/Αλλαγή;»

 

 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Photometria Awards 2013"

Θεματική: Change?/Αλλαγή;

Η μεταβολή μιας κατάστασης, συμπεριφοράς, σκέψης, ενός αισθήματος. Μα και πάλι μπορεί να είναι οριστική, μερική ή πλήρης, όπως συμβαίνει με την ώρα και τη θερμοκρασία. Νοείται και ως αντικατάσταση, ενός προσώπου ή πράγματος. Τροποποίηση και μετασχηματισμός ακόμη είναι. Η επιστροφή ενός κεκτημένου ή η ορατή μετατροπή στις δομές ενός κοινωνικού συνόλου. . .

Όπως και να έχει… αίτημα των καιρών μας είναι…

 

Ημερομηνίες αποστολής φωτογραφιών: 1 Μαΐου  -  26 Μαΐου 2013

Στις 26 Μαΐου η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες θα εκτεθούν στον Πολιτιστικό Δημοτικό πολυχώρο στα παλιά σφαγεία Ιωαννίνων, από τις 5 έως τις 16 Ιουνίου 2013.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους όρους συμμετοχής και να ανεβάσουν την φωτογραφία τους στον παρακάτω σύνδεσμο.

www.photometria.gr

Βραβεία:

1o Βραβείο Κριτικής επιτροπής, ένα ταξίδι στο Bergamo (Μιλάνο) για 3 ημέρες προσφορά του www.passpantou.gr

2o   Βραβείο   Κριτικής επιτροπής μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή προσφορά του www.galaiosphoto.gr

3o Bραβείο Κριτικής επιτροπής, 5 εκδόσεις φωτογραφικών βιβλίων, αξίας 150 ευρώ προσφορά του www.photobookstore.gr

Βραβείο κοινού, μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ, προσφορά των ΙΚΕΑ

Ψηφοφορία

Από τις 5 έως 15 Ιουνίου το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει για την 1 καλύτερη φωτογραφία κοινού εκ των 25 καλύτερων που θα έχει επιλέξει η πενταμελής κριτική επιτροπή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ψηφίζουν μέσω του site www.photometria.gr 

 

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των 4 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν στις 16 Ιουνίου στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Φωτομετρία, που θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά σφαγεία Ιωαννίνων και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr

Κριτική Επιτροπή

Η 5μελής επιτροπή αποτελείται από τους Andre Bakker, Κωστή Εμμανουηλίδη, Φωτεινή Παπαχατζή, Κωνσταντίνο Βάσση και τον Κωστή Μουσελίμη.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PHOTOMETRIA 2013, Θεματική: Αλλαγή;
(5η χρονιά διοργάνωσης)

5-16.6.2013, Ιωάννινα

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ / EXHIBITIONS

 Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

- Ιάκωβος Χατζησταύρου, Ισόγειο, έκθεση φωτογραφίας "Greece" (Greece)

- William Abranowicz, 1ος όροφος έκθεση φωτογραφίας “The Greek File”, (USA).

 

Τεχνοχώρος Γκαλερί

 Irina Werning “back to the future” (Argentina)

 Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία

- Robert Van Waarden “Climate Oxide” (Canada/Nederlands)

 

Παλαιά Σφαγεία Ιωαννίνων

- Έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του πανελλήνιου διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο “Αλλαγή;”

- Exhibition of The best pictures of "Change?" National Competition 2013

 - Προβολές από το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου  και από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα

 

 

ΔΡΑΣΕΙΣ / Παλαιά Σφαγεία Ιωαννίνων

-              “Photometria Enteyxis” (Hμερίδα), 5 πόλεις (Πρέβεζα, Ιωάνννινα, Φιλιππιάδα, Κέρκυρα, Λευκάδα), 5 πολιτιστικοί φορείς συναντώνται για τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών με σκοπό την περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη της δυτικής Ελλάδας, με κεντρικό άξονα την Φωτογραφία.

-              “Photometria Schoolaroid” Εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής ενασχόλησης μαθητών του δημοτικού και η πρώτη τους επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας.

-              “Photometria Walk” Διαγωνισμός φωτογραφίας διάρκειας 3 ωρών.

-              “Photometria Academy” Σεμινάρια φωτογραφίας από τους Andre Bakker, Παναγιώτη Τσιγκούλη & Κωνσταντίνο Βάσση. Παρουσίαση του Φωτογραφικού έργου του William Abranowicz & του Ιάκωβου Χατζησταύρου (παρουσία των 2 φωτογράφων)

Σχετικές ειδήσεις
Η έκθεση Photometria Awards «Home» στην Αθήνα
15.12.2016 12:25
Το Photometria - International Photography Festival και ο χώρος τέχνης Μελάνυθρος παρουσιάζουν την φωτογραφική έκθεση με θέμα την "Home", η οποία αποτελείται από τις 25 καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Photometria International Photography Festival 2016. H έκθεση εγκαινιάστηκε στα Ιωάννινα τον Ιούνιο του 2016 και ταξιδεύει σε 13 πόλεις στην Ελλάδα.
Έντευξις - Φωτογραφικός Αύγουστος 2016: έκθεση του Photometria στην Κέρκυρα
24.08.2016 10:09
Το Photometria International Photography Festival σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, παρουσιάζει την Oμαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Έντευξις - Φωτογραφικός Αύγουστος 2016" κατά την περίοδο 12/08/2016 - 15/09/2016, στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) και στο χώρο της Ιονίου Βουλής.
Photometria Festival: Η έκθεση Home στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
03.06.2016 17:17
Το Photometria Festival εγκαινιάζει την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας, με θεματική το Σπίτι, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.
Home: Ξεκίνησε ο διαδικτυακός διαγωνισμός του Photometria Festival
04.04.2016 14:41
Ανακοινώθηκε η έναρξη του διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας του Photometria - International Photography Festival 2016 με θέμα "Home".
Photometria Festival 2016: Το
26.02.2016 15:26
Η θεματική της 8ης κατά σειρά διοργάνωσης του Photometria Festival φέρει τον τίτλο "Home", για την οποία φωτογράφοι από 11 χώρες (Σουηδία, Καναδάς, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ουαλία, Βραζιλία, Ελλάδα, Ουκρανία, Αλβανία, Ισπανία), παρουσιάζουν την δουλειά τους 1-12 Ιουνίου στα Ιωάννινα.