Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αριστείδης Χρυσανθόπουλος – Ονειρομνήμες: Έκθεση στις «Εικαστικές Αναζητήσεις»

Αριστείδης Χρυσανθόπουλος – Ονειρομνήμες: Έκθεση στις «Εικαστικές Αναζητήσεις»

«ΟΝΕΙΡΟΜΝΗΜΕΣ» είναι ο τίτλος της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Αριστείδη Χρυσανθόπουλου που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Εικαστικές Αναζητήσεις».

 

“Μια σειρά από εικόνες, ήχους, αισθήσεις, συναισθήματα, ακόμη και ιδέες, χωρίς λογική αλληλουχία αναδύονται από το ασυνείδητο ή το υποσυνείδητό μας , δίνοντας «σάρκα και οστά» στο όνειρο.

 

Οι μνήμες μας αποτελούν για τον άνθρωπο έναν αναπόσπαστο σύνδεσμο επικοινωνίας με το περιβάλλον του. Οι προσωπικές μας ιστορίες έχουν ως πυρήνα τους τις μνήμες μας. Παρελθόν , παρόν και μέλλον αναφέρονται , υπάρχουν και βιώνονται στις μνήμες μας. Μέσα από τη μάθηση το ανθρώπινο σώμα δέχεται πληροφορίες , τις αποθηκεύει , προκειμένου να ανακληθούν κάθε φορά που τις χρειάζεται ή νιώθει την ανάγκη να τις ανακαλέσει. Επιπλέον υπάρχει  και η απώλεια μέρους των πληροφοριών μέσα από τη διαδικασία της λήθης. Όμως και οι δυο διαδικασίες , δηλαδή η μάθηση και η λήθη , είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις μνήμες μας.

 

 

ΟΝΕΙΡΟΜΝΗΜΕΣ είναι ο τίτλος της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Αριστείδη Χρυσανθόπουλου. Όνειρα από μνήμες , μνήμες από όνειρα ή όνειρα και μνήμες που αποτελούν χωριστά κεφάλαια ανθρώπινων ιστοριών και στιγμών ;

 

Φορτίζοντας με ονειρομνήμες πρόσωπα και σώματα στα έργα του , τούς δίνει «εναύσματα, κίνητρα, αιτίες κι αφορμές να συνεχίσουν την πορεία τους στο χρόνο».

 

 

Ονειρομνήμες λοιπόν, που ταυτίζονται ή απομακρύνονται , που αναζητούν τη λήθη ή έναν άρρηκτο σύνδεσμο με τη μνήμη, μάς περιμένουν να τις αγγίξουμε , να τις αφουγκραστούμε, να τις ακούσουμε , να φορτιστούν από τις αισθήσεις μας και να γίνουν μέρος της δικής μας μνήμης, συνεχίζοντας μαζί μας την κοινή πλέον πορεία τους στο χρόνο.”

Σχετικές ειδήσεις
Ετερόκλητες Συγγένειες, έκθεση του Χρήστου Αθηναίου στις Εικαστικές Αναζητήσεις
02.12.2016 13:36
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους κυρίως εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00 η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Αθηναίου, με τίτλο Ετερόκλητες Συγγένειες.
Αστικές Περιηγήσεις: έκθεση του Νίκου Τσιμιτάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
02.11.2016 15:25
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Τσιμιτάκη, με τον τίτλο «Αστικές Περιηγήσεις».
Σπουδή στο Καθημερινό: έκθεση τους Κώστα Καμαργιάννη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
10.10.2016 14:41
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Καμαργιάνη, με τον τίτλο «Σπουδή στο Καθημερινό».
Cathedrale: Έκθεση της Sophie Lambert στις Εικαστικές Αναζητήσεις
06.09.2016 15:32
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 7:00μ.μ., η έκθεση της εικαστικού Sophie Lambert με τον τίτλο «CATHEDRALE».
Έρως, Βαρύς θεός: έκθεση της Αναστασίας Γκινάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
22.03.2016 12:20
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Γκινάκη, με τον τίτλο «Έρως, Βαρύς θεός».