Ο Δήμος Αβδελιώδης θα παρουσιάσει αναλόγιο βασισμένο στο διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου» στην εκκλησία του Εσταυρωμένου Ταύρου τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 20.30.

Μέσα στην ατμόσφαιρα της λυτρωτικής κατάνυξης της εκκλησίας, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει το λόγο ενός από τους πιο εμπνευσμένους Έλληνες λογοτέχνες.

Η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ενορίας του Εσταυρωμένου Ταύρου και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης που καλούν τους δημότες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και όλους τους κατοίκους του Κέντρου να χαρούν την άνοιξη στην πόλη μετέχοντας  της συγκίνησης που αποπνέει το κείμενο του Βιζυηνού. Ένα κείμενο με το οποίο σύμφωνα με τον Δήμο Αβδελιώδη, «ο συγγραφέας ζητά την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του.

Πρόκειται για μία εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει κλειστή και προσωπική, εδώ γίνεται δημόσιος λόγος, που περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας γίνεται λόγος λυτρωτικός, εναρμονισμένος με την ευγένεια και τη λεπτότητα του πνεύματός του».

Δραματουργική επεξεργασία – επιμέλεια: Δήμος Αβδελιώδης

Αφήγηση: Δήμος Αβδελιώδης, Ρένα Κυπριώτη