Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

«Πατρική Τροχοδρόμηση» με τον Στυλιανό Τζιρίτα, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

 «Πατρική Τροχοδρόμηση» με τον Στυλιανό Τζιρίτα, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζει την «Πατρική Τροχοδρόμηση» με τον Στυλιανό Τζιρίτα.

 

Πρόκειται για μία solo performance με σαφή θεατρικά στοιχεία σε κείμενο του ιδίου και σε ηχητική σύνθεση του Νίκου Κυριαζόπουλου που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη  23, Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Μαΐου 2013.

 

Λίγα λόγια για την «Πατρική Τροχοδρόμηση»:

 

Ο άνθρωπος και οι διαδρομές του. Αν και τείνουμε να πιστέψουμε το αντίθετο όταν παρατηρούμε τους συνεπιβάτες μας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εντούτοις όλοι μεταφέρουν τον μικρόκοσμο τους και παράλληλα βιώνουν το μεγαλύτερο από αυτούς σύνολο που τους περιβάλλει. Ο ήρωας του έργου, βιβλιοθηκονόμος το επάγγελμα, διατρέχει μεταξύ άλλων σωμάτων αποστάσεις που τον οδηγούν εγγύτερα ή σε τροχιά απομάκρυνσης από φίλους, συνεργάτες και κυριότερα τον ίδιο του τον υιό τον οποίο και επισκέπτεται στο Λονδίνο. Επιμένει να σκέπτεται, να απαριθμεί και αναλογίζεται καταστάσεις συγκρουόμενος κυρίως με τον εαυτό του.

 

Ο Στυλιανός Τζιρίτας έχει παρουσιάσει από το 1997 δεκατέσσερις ανάλογες δράσεις σε διάφορους χώρους στην Αθήνα, τα Χανιά, την Ερμούπολη, την Τρίπολη, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τον συνθέτη πειραματικής μουσικής Νίκο Κυριαζόπουλο, με τον οποίο βρέθηκαν σε πρόσφατο festival πειραματικής μουσικής να παίζουν την ίδια μέρα οπότε και ο ένας εκτίμησε την ιδιοτυπία του άλλου.

Η Πατρική Τροχοδρόμηση  διαρκεί 54 λεπτά και χωρίζεται σε 4 διαφορετικές σκηνές και τόπους δράσης  όπου το χιούμορ, η σημειολογία και ο αναπόδραστος πεσιμισμός έχουν ισόποσες διαστάσεις.

 

Συντελεστές:

Σύνθεση κινησιολογίας/Κείμενο: Στυλιανός Τζιρίτας

Ηχητική σύνθεση: Νίκος Κυριαζόπουλος

 

Παίζει ο Στυλιανός Τζιρίτας

 

Ο Στυλιανός Τζιρίτας γεννήθηκε το 1967, έχει σπουδάσει και εξασκεί performance, ηχογραφεί λαρύγγι/κλαρινέτο/κιθάρα από το 1987, συγγράφει μελέτες, έχει αρθρογραφήσει στα περισσότερα μουσικά έντυπα της χώρας, έχει προχωρήσει σε εκδόσεις fanzines & ανεξάρτητων περιοδικών, έχει επιμεληθεί εκδόσεις βιβλίων και δίσκων και διατηρεί στο ραδιόφωνο μαζί με το συνεργάτη του Χάρη Συμβουλίδη την εκπομπή Συχνοτική Συμπεριφορά.

 

Ο Νίκος Κυριαζόπουλος ασχολείται με περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος, από τον ήχο της ανθρώπινης επινόησης, το φυσικό περιβάλλον και την υδροφωνία. Το αταβιστικό τοπίο, η σωματική αίσθηση και η βιωματική ακρόαση χαρακτηρίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις του, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αναλογικά modular synthesizer και ηλεκτρομηχανικές μονάδες που κατασκευάζει ο ίδιος.

 

Πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων:

Λεωφορεία (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8

Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14

Τρόλεϊ (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4

ΗΣΑΠ στάσεις: Άγιος Νικόλαος (10 λεπτά με τα πόδια)

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Κόλχαας, του Χάινριχ φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο ΚΕΤ
03.11.2016 14:35
Η παράσταση που ενθουσίασε τους κριτικούς και αγαπήθηκε από το κοινό, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Ο Michael Kohlhaas καλπάζει ξανά μέσα από τον συγκλονιστικό μονόλογο του Νίκου Αλεξίου.
Στρατηγικές επιβίωσης, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
12.02.2016 11:26
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί στην παράσταση Στρατηγικές επιβίωσης, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου, από τις 27 Φεβρουαρίου 2016.
Παραλήπτης Άγνωστος (Address Unknown) επιστρέφει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
05.02.2016 14:46
Το αριστούργημα της Kathrine Kressmann Taylor, Παραλήπτης Άγνωστος (Address Unknown), ανεβαίνει ξανά σε σκηνοθεσία και μετάφραση της Νάντιας Φώσκολου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Κόλχαας, του Χάινριχ φον Κλάιστ ξανά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
20.01.2016 12:55
Μετά την ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση του κοινού, ο συγκλονιστικός μονόλογος του Νίκου Αλεξίου παρατείνεται για δεύτερη φορά, ξεκινώντας νέες παραστάσεις στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.