Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η πτώση του οίκου των Άσερ, στο 104

Η πτώση του οίκου των Άσερ, στο 104

Το Θέατρο 104 φιλοξενεί την παράσταση με τίτλο “Η πτώση του Οίκου των Άσερ”, που αποτελεί μια ελεύθερη θεατρική διασκευή εμπνευσμένη από το κλασικό διήγημα του Edgar Allan Poe.

 

Η παράσταση του έργου διαρκεί έως και την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

 

Η παράσταση:

Ο οίκος των Άσερ στέκεται μελαγχολικός σε ένα κτήμα έρημο δίπλα σε μια λίμνη. Ένας ταξιδιώτης επισκέπτεται τον άρρωστο παιδικό του φίλο Ρόντερικ Άσερ, που μένει απομονωμένος στο σπίτι του για πολλά χρόνια μαζί με την αδελφή του Μάντελιν. Ο φίλος αγκαλιάζει με αγάπη και βοηθάει με τη λογική του τους δυο τελευταίους της γενιάς των Άσερ που παλεύουν με τα φαντάσματα και τους δαίμονες του οίκου. Έξω οι σκιές της νύχτας μεγαλώνουν σιωπηλά. Ένας ατμός τυλίγει σαν σάβανο το τοπίο και το μαύρο μάτι της λίμνης καθρεφτίζει τον οίκο και την περιοχή...

 

Το 1839 ο αμερικανός συγγραφέας Εdgar Allan Poe γράφει την Πτώση του Οίκου των Άσερ, ένα διήγημα μικρό και βαθύ σαν τη λίμνη που στέκεται δίπλα στο παλιό αρχοντικό. Η κυκλική αφήγηση και η θεατρικότητα, η περιγραφική παρατήρηση και ο ποιητικός λόγος, η ψυχολογική και βιωματική προσέγγιση των τεχνών είναι κάποια από τα στοιχεία του διηγήματος που ενέπνευσαν θεατρικούς συγγραφείς, μουσικούς, ζωγράφους κινηματογραφιστές και φιλοσόφους. Ο οίκος των Άσερ είναι ένα παραμύθι τρόμου ,μια ιστορία φιλίας και αδερφικής αγάπης, μια συμφωνία ασύμμετρων μελωδιών ,ένα αίνιγμα για τη ζωή και το θάνατο, ένας γρίφος για το σώμα και την ψυχή

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Λένα Γιάκα

Θεατρική διασκευή: Παναγιώτης Κνάβας, Λένα Γιάκα

Δραματουργία- Συγγραφή πρωτότυπων αποσπασμάτων : Παναγιώτης Κνάβας

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Έλενα Γκότση, Παναγιώτης Νάτσης, Γιώργος Σταυριανός

Φωτισμοί: Παντελής Μαντζανάς

Μουσική: Direct Connection

Κοστούμια: Βάλη Μαυρίδη «La Reina»

Επιμέλεια κίνησης : Αναστάσης Καραχανίδης

Βοηθός σκηνοθέτη/χειριστής κονσόλας: Χρήστος Χριστόπουλος

Φωτογραφία-γραφικά: Βασίλης Κουρεντής, Άννα Δεληγιάννη, Βαγγέλης Σκούταρης

Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
Η πτώση του οίκου των Άσερ, του Έ. Ά. Πόε στο Θέατρο Rabbithole
23.05.2016 10:58
Η ομάδα Mannschaft [Μάνσαφτ] παρουσιάζει στο θέατρο Rabbithole το έργο του Έντγκρα Άλαν Πόε, Η πτώση του οίκου των Άσερ.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
TAK του Αριστοτέλη Μπατιστάτου στο Θέατρο Αλκμήνη
23.02.2016 12:24
Το θέατρο Αλκμήνη φιλοξενεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο την παράσταση «ΤΑΚ» του Αριστοτέλη Μπατιστάτου σε σκηνοθεσία του Νίκου Μοναστηριώτη.
Οι Πεταλούδες Είναι Ελεύθερες, του Leonard Gershe στο Θέατρο Αυλαία
23.02.2016 11:45
Η Άννα Παναγιωτοπούλου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Leonard Gershe, “Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε μουσική Διονύση Τσακνή, από τις 24 Φεβρουαρίου 2016, για λίγες μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη.