Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Η πτώση του οίκου των Άσερ, στο 104

Η πτώση του οίκου των Άσερ, στο 104

Το Θέατρο 104 φιλοξενεί την παράσταση με τίτλο “Η πτώση του Οίκου των Άσερ”, που αποτελεί μια ελεύθερη θεατρική διασκευή εμπνευσμένη από το κλασικό διήγημα του Edgar Allan Poe.

 

Η παράσταση του έργου διαρκεί έως και την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

 

Η παράσταση:

Ο οίκος των Άσερ στέκεται μελαγχολικός σε ένα κτήμα έρημο δίπλα σε μια λίμνη. Ένας ταξιδιώτης επισκέπτεται τον άρρωστο παιδικό του φίλο Ρόντερικ Άσερ, που μένει απομονωμένος στο σπίτι του για πολλά χρόνια μαζί με την αδελφή του Μάντελιν. Ο φίλος αγκαλιάζει με αγάπη και βοηθάει με τη λογική του τους δυο τελευταίους της γενιάς των Άσερ που παλεύουν με τα φαντάσματα και τους δαίμονες του οίκου. Έξω οι σκιές της νύχτας μεγαλώνουν σιωπηλά. Ένας ατμός τυλίγει σαν σάβανο το τοπίο και το μαύρο μάτι της λίμνης καθρεφτίζει τον οίκο και την περιοχή...

 

Το 1839 ο αμερικανός συγγραφέας Εdgar Allan Poe γράφει την Πτώση του Οίκου των Άσερ, ένα διήγημα μικρό και βαθύ σαν τη λίμνη που στέκεται δίπλα στο παλιό αρχοντικό. Η κυκλική αφήγηση και η θεατρικότητα, η περιγραφική παρατήρηση και ο ποιητικός λόγος, η ψυχολογική και βιωματική προσέγγιση των τεχνών είναι κάποια από τα στοιχεία του διηγήματος που ενέπνευσαν θεατρικούς συγγραφείς, μουσικούς, ζωγράφους κινηματογραφιστές και φιλοσόφους. Ο οίκος των Άσερ είναι ένα παραμύθι τρόμου ,μια ιστορία φιλίας και αδερφικής αγάπης, μια συμφωνία ασύμμετρων μελωδιών ,ένα αίνιγμα για τη ζωή και το θάνατο, ένας γρίφος για το σώμα και την ψυχή

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Λένα Γιάκα

Θεατρική διασκευή: Παναγιώτης Κνάβας, Λένα Γιάκα

Δραματουργία- Συγγραφή πρωτότυπων αποσπασμάτων : Παναγιώτης Κνάβας

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Έλενα Γκότση, Παναγιώτης Νάτσης, Γιώργος Σταυριανός

Φωτισμοί: Παντελής Μαντζανάς

Μουσική: Direct Connection

Κοστούμια: Βάλη Μαυρίδη «La Reina»

Επιμέλεια κίνησης : Αναστάσης Καραχανίδης

Βοηθός σκηνοθέτη/χειριστής κονσόλας: Χρήστος Χριστόπουλος

Φωτογραφία-γραφικά: Βασίλης Κουρεντής, Άννα Δεληγιάννη, Βαγγέλης Σκούταρης

Σχετικές ειδήσεις
Η πτώση του οίκου των Άσερ, του Έ. Ά. Πόε στο Θέατρο Rabbithole
23.05.2016 10:58
Η ομάδα Mannschaft [Μάνσαφτ] παρουσιάζει στο θέατρο Rabbithole το έργο του Έντγκρα Άλαν Πόε, Η πτώση του οίκου των Άσερ.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι, του Fausto Paravidino στο Θέατρο Τ
03.02.2016 11:30
Η θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway παρουσιάζει το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Ιταλού συγγραφέα Fausto Paravidino, από τις 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Τ.
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
01.02.2016 12:43
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία, ανεβάζει το έργο «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη, στις 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016.
Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης & Best of OpenMic @ Ίλιον Plus
25.01.2016 13:33
To stand up comedy show του ΙΛΙΟΝ plus επιστρέφει δριμύτερο στις 31 Ιανουαρίου 2016 με τους συμμετέχοντες των Athens Open Mic και τους Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και Μιχάλη Μαθιουδάκη.