Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

That's not an image: Έκθεση στη Γκαλερί Can Christina Androulidaki

That's not an image: Έκθεση στη Γκαλερί Can Christina Androulidaki

Η γκαλερί Can Christina Androulidakiπαρουσιάζει την έκθεση των Πάνου Παπαδόπουλου, Γιώργου Τσεριώνη και Vassilis H.με τίτλο “That's not an image”.

 

Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στις 20.00 και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013.

 

Ο Πάνος Παπαδόπουλος ασχολείται με τη ζωγραφική και το κολάζ. Τα έργα του συνδυάζουν την αισθητική του αφηρημένου εξπρεσιονισμού με την ζωγραφική που συναντά κανείς στους δρόμους της Αθηνάς. Οι παρεμβάσεις του με σπρέι και χρώμα πάνω σε ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες διακατέχονται από μία ισχυρή τάση αρχικά να αλλοιώσει και έπειτα να ανατρέψει το φωτογραφικό θέμα.

Στη νέα του δουλειά ο Γιώργος Τσεριώνης, παρουσιάζει έγχρωμες εικόνες από περιοδικά της δεκαετίας του ?70 διπλωμένες με την τεχνική του Origami. Ανθρώπινες φιγούρες και μορφές ζώων διπλώνονται σαν να έχουν εξαναγκαστεί σε ένα βίαιο επαναπροσδιορισμό. Στα φωτογραφικά του κολάζ και origami η φύση και τα πρόσωπα εμφανίζονται σαν να τα βλέπουμε μέσα από ένα αλλόκοτο καλειδοσκόπιο.

Η δουλειά του Vassilis H. περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία με αναφορές στις τυπολογίες και την μορφολογία καλλιτεχνικών κινημάτων του 20ου αιώνα όπως το Bauhaus, ο κονστρουκτιβισμός, το κίνημα de stijl. Ο Vassilis H. δημιουργεί έργα που γεφυρώνουν το πλούσιο εκφραστικά παρελθόν με το ασαφές σήμερα. Στην δουλειά του εμπεριέχονται και συγκρούονται οι μνήμες αυτών που δεν έχουμε, όπως η "κουλτούρα" του μοντερνισμού, με τα προσωπικά βιώματα και τις εμμονές του ίδιου του καλλιτέχνη.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση - Αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN
08.09.2016 13:14
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN - CHRISTINA ANDROULIDAKI GALLERY.
Eye phone: έκθεση του Κώστα Βέργα στην Image Gallery
04.03.2016 15:35
Η Image Gallery παρουσιάζει τη νέα δουλειά του φωτογράφου Κώστα Βέργα με τον τίτλο eye phone.
Tender Is The Night: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Can
19.01.2016 14:11
Η γκαλερί Can Christina Androulidaki εγκαινιάζει την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο Tender Is The Night.
Μορφές σε αστικά τοπία: έκθεση της Σοφίας Λέρτα στη γκαλερί του Black Duck
08.01.2016 10:19
Σε έναν κόσμο σκιών μας μεταφέρει με την ζωγραφική της η Σοφία Λέρτα, η οποία παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά, στην γκαλερί του Black Duck, από τις 13 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.
Στο ταξίδι της γραμμής: Έκθεση του Ηλία Παπανικολάου στον Εικαστικό Κύκλο
18.12.2015 16:40
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, παρουσιάζεται στην γκαλερί Εικαστικός Κύκλος, στο Κολωνάκι η νέα ζωγραφική δουλειά του Ηλία Παπανικολάου με τον τίτλο ‘’Στο ταξίδι της γραμμής’’.