Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

That's not an image: Έκθεση στη Γκαλερί Can Christina Androulidaki

That's not an image: Έκθεση στη Γκαλερί Can Christina Androulidaki

Η γκαλερί Can Christina Androulidakiπαρουσιάζει την έκθεση των Πάνου Παπαδόπουλου, Γιώργου Τσεριώνη και Vassilis H.με τίτλο “That's not an image”.

 

Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στις 20.00 και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013.

 

Ο Πάνος Παπαδόπουλος ασχολείται με τη ζωγραφική και το κολάζ. Τα έργα του συνδυάζουν την αισθητική του αφηρημένου εξπρεσιονισμού με την ζωγραφική που συναντά κανείς στους δρόμους της Αθηνάς. Οι παρεμβάσεις του με σπρέι και χρώμα πάνω σε ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες διακατέχονται από μία ισχυρή τάση αρχικά να αλλοιώσει και έπειτα να ανατρέψει το φωτογραφικό θέμα.

Στη νέα του δουλειά ο Γιώργος Τσεριώνης, παρουσιάζει έγχρωμες εικόνες από περιοδικά της δεκαετίας του ?70 διπλωμένες με την τεχνική του Origami. Ανθρώπινες φιγούρες και μορφές ζώων διπλώνονται σαν να έχουν εξαναγκαστεί σε ένα βίαιο επαναπροσδιορισμό. Στα φωτογραφικά του κολάζ και origami η φύση και τα πρόσωπα εμφανίζονται σαν να τα βλέπουμε μέσα από ένα αλλόκοτο καλειδοσκόπιο.

Η δουλειά του Vassilis H. περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία με αναφορές στις τυπολογίες και την μορφολογία καλλιτεχνικών κινημάτων του 20ου αιώνα όπως το Bauhaus, ο κονστρουκτιβισμός, το κίνημα de stijl. Ο Vassilis H. δημιουργεί έργα που γεφυρώνουν το πλούσιο εκφραστικά παρελθόν με το ασαφές σήμερα. Στην δουλειά του εμπεριέχονται και συγκρούονται οι μνήμες αυτών που δεν έχουμε, όπως η "κουλτούρα" του μοντερνισμού, με τα προσωπικά βιώματα και τις εμμονές του ίδιου του καλλιτέχνη.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Η ζωή των πραγμάτων: Τέσσερις θεωρήσεις αβέβαιων αντικειμένων, ομαδική έκθεση στη γκαλερί CAN
02.11.2016 14:58
Η γκαλερί CAN CHRISTINA ANDROULIDAKI εγκαινιάζει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση Η ζωή των πραγμάτων: Τέσσερις θεωρήσεις αβέβαιων αντικειμένων.
Έκθεση - Αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN
08.09.2016 13:14
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN - CHRISTINA ANDROULIDAKI GALLERY.
Tender Is The Night: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Can
19.01.2016 14:11
Η γκαλερί Can Christina Androulidaki εγκαινιάζει την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο Tender Is The Night.
Μορφές σε αστικά τοπία: έκθεση της Σοφίας Λέρτα στη γκαλερί του Black Duck
08.01.2016 10:19
Σε έναν κόσμο σκιών μας μεταφέρει με την ζωγραφική της η Σοφία Λέρτα, η οποία παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά, στην γκαλερί του Black Duck, από τις 13 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.