Η γκαλερί Can Christina Androulidakiπαρουσιάζει την έκθεση των Πάνου Παπαδόπουλου, Γιώργου Τσεριώνη και Vassilis H.με τίτλο “That’s not an image”.

 

Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στις 20.00 και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013.

 

Ο Πάνος Παπαδόπουλος ασχολείται με τη ζωγραφική και το κολάζ. Τα έργα του συνδυάζουν την αισθητική του αφηρημένου εξπρεσιονισμού με την ζωγραφική που συναντά κανείς στους δρόμους της Αθηνάς. Οι παρεμβάσεις του με σπρέι και χρώμα πάνω σε ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες διακατέχονται από μία ισχυρή τάση αρχικά να αλλοιώσει και έπειτα να ανατρέψει το φωτογραφικό θέμα.

Στη νέα του δουλειά ο Γιώργος Τσεριώνης, παρουσιάζει έγχρωμες εικόνες από περιοδικά της δεκαετίας του ?70 διπλωμένες με την τεχνική του Origami. Ανθρώπινες φιγούρες και μορφές ζώων διπλώνονται σαν να έχουν εξαναγκαστεί σε ένα βίαιο επαναπροσδιορισμό. Στα φωτογραφικά του κολάζ και origami η φύση και τα πρόσωπα εμφανίζονται σαν να τα βλέπουμε μέσα από ένα αλλόκοτο καλειδοσκόπιο.

Η δουλειά του Vassilis H. περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία με αναφορές στις τυπολογίες και την μορφολογία καλλιτεχνικών κινημάτων του 20ου αιώνα όπως το Bauhaus, ο κονστρουκτιβισμός, το κίνημα de stijl. Ο Vassilis H. δημιουργεί έργα που γεφυρώνουν το πλούσιο εκφραστικά παρελθόν με το ασαφές σήμερα. Στην δουλειά του εμπεριέχονται και συγκρούονται οι μνήμες αυτών που δεν έχουμε, όπως η “κουλτούρα” του μοντερνισμού, με τα προσωπικά βιώματα και τις εμμονές του ίδιου του καλλιτέχνη.