Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Το Κουκλόσπιτο

Το Κουκλόσπιτο
H παράσταση-θρύλος, με την πανύψηλη Νόρα ανάμεσα σε άνδρες-νάνους, έρχεται στην Αθήνα, απο τις 21 έως τις 24 Ιουλίου στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών. Ο πρωτοπόρος εβδομηντάχρονος Λη Μπρούερ μαζί με την πειραματική ομάδα του από την Νέα Υόρκη προσεγγίζουν την ηρωίδα, του έργου Νόρα του Ίψεν , που εν έτει 1879 εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία για να μεταμορφωθεί από κούκλα σε σύμβολο της γυναικείας απελευθέρωσης, χλευάζοντας τον ανδρικό εγωισμό.

Υπονομεύοντας άλλοτε φανερά και άλλοτε όχι το πατριαρχικό στοιχείο, αναθέτει σε λιλιπούτειους ηθοποιούς ρόλους στενόμυαλων ανδρών ενώ τους δύο γυναικείους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν δυο πανύψηλες ηθοποιοί.

Η αντίθεση αυτή προσδίδει μια υπερρεαλιστική διάσταση και μια νέα δραματική ένταση που ενισχύεται με τη συνοδεία του πιανίστα Ning Yu και τη χορογραφία του Eamonn Farrell.

Η παράσταση σκηνοθετείται από τον Lee Breuer και έχει κερδίσει βραβείο Obie καλύτερης σκηνοθεσίας  για το 2004. τα σκηνικά ανήκουν στην Narelle Sissons και τα κοστούμια στον Meganne George.

Η παράσταση εντάσετται μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών και απευθύνεται μόνο σε ενηλίκους. Και η προπώληση εισιτηρίων άρχισε στις 30 Ιουνίου.


Σχετικές ειδήσεις
Το Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν για 2η σεζόν στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
21.09.2016 12:53
Το Κουκλόσπιτο, η απόλυτη θεατρική επιτυχία της περσινής σεζόν, επιστρέφει στις 7 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με την Αμαλία Μουτούση και τον Άρη Λεμπεσόπουλο στους κεντρικούς ρόλους.
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στο Θέατρο Βράχων
23.06.2016 14:27
Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί τον Πλούτο του Αριστοφάνη σε μία καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα. Ανάμεσα στους σταθμούς της παράστασης το Φεστιβάλ Στη Σκιά των βράχων στο Θέατρο Βράχων.
Το Κουκλόσπιτο του Χένρικ Ίψεν στο Θέατρο Αυλαία
28.03.2016 11:50
Το θέατρο Αυλαία με χαρά εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και φιλοξενεί στις 1, 2 και 3 Απριλίου 2016 «Το Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ίψεν.
Το κουκλόσπιτο, του Ίψεν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε περιοδεία
12.01.2016 10:10
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης πιστό στο ετήσιο χειμερινό ραντεβού του με τους θεατρόφιλους της χώρας, παρουσιάζει ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας «Το Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ίψεν.
Το Κουκλόσπιτο του Χένρικ Ίψεν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
21.12.2015 11:18
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης πιστό στο ετήσιο χειμερινό ραντεβού του με τους θεατρόφιλους, παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας «Το Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ίψεν.