Το Σπίτι της Κύπρου διοργανώνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία μουσικής δωματίου αφιερωμένη στο συνθέτη Ανδρέα Αργυρού, με έργα του συνθέτη από το 1988 μέχρι σήμερα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στις 21.00.

Τα έργα ερμηνεύουν:

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ L’ ANIMA:

Στέλλα Τσάνη α’ βιολί, Μπρουνίλντα-Ευγενία Μάλο

β’ βιολί, Ελευθερία Τόγια βιόλα, Λευκή Κολοβού τσέλο

Σουέλα Σέχου κοντραμπάσο

Χρύσα Γρένδα πιάνο

Γιώργος Σκριβάνος φλάουτο

Γιάννης Σαμπροβαλάκης κλαρινέτο

Χρήστος Καλούδης κόρνο

Μουσική διεύθυνση: Φώτης Μιχαλάκης

Επιμέλεια Εκδήλωσης: Νίκη Μιχαηλίδου

Ο Ανδρέας Αργυρού γεννήθηκε στη Κύπρο. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών πιάνο, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα Σύνθεσης στο Facultyofmusic της Μουσικής Ακαδημίας του Βελιγραδίου. Έχει συνθέσει έργα για σόλο όργανα, για μικρά και μεγάλα σύνολα. Έργα του έχουν παιχτεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, έχουν μεταδοθεί τόσο από το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όσο και από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Το 1989 βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργάνωσε το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με το έργο του «Τρίο για βιολί βιολοντσέλο και πιάνο.»

Το 1990 και 1992 το έργο του «Παραλλαγές για μικρή ορχήστρα» διακρίθηκε, στον Α΄ διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών στην μνήμη του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου (Α΄ Έπαινος), και αντίστοιχα στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. (Επιλέχτηκε στα πέντε καλύτερα έργα και παίχτηκε από την ορχήστρα του πανεπιστημίου.). Διδάσκει ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο «Κέντρο Τεχνών Ακρόπολις», και Σύνθεση στο τελευταίο.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια (1993-2003) μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων (Σ.Κ.Ω.Α.), Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του, προσφέροντας εκτός των άλλων σημαντικό πολιτιστικό έργο: συναυλίες με έργα Ελλήνων Συνθετών, πολλά από αυτά σε πρώτη εκτέλεση, αφιερώματα σε καλλιτέχνες και παιδαγωγούς της μουσικής και σε διαγωνισμούς σύνθεσης σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία και άλλους φορείς. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης.

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 – 22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.